Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzorzdżina

Bitwa o DOM na tvn

Polecane posty

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Dziwny dzisiejszy odcinek. Niby program nazywa się Bitwa o dom a dziś to raczej jak u pani psycholog na kanapce. Bez sensu. Rozumiem, że podzielili remont na dwa tygodnie ale mogli bardziej pokazać jak uczestnicy pracują a nie te wynurzenia jak z kiepskiej telenoweli. Inferno nawet nie skomentuje. Brak słów. Powinni za tydzień odpaść moim skromnym zdaniem.

Gość gość
Kasia na fb wytlumaczyla wszystkim dlaczego nie miala bialej sukni. "- Białej sukni do ślubu nie miałam, bo mój pierwszy mąż gołod***ec nie miał garnituru i moi rodzice musieli mu kupić, żeby jakoś wyglądał, a ja żeby nie naciągać ich na większe koszty poszłam do ślubu w kremowym kompleciku. "

Gość gość
śmieszne i sympatyczne było z tymi dzieciaczkami, co przeżywają "pierwszą miłość" :)))

Gość gość
Dzieciaczki były fajowe :) Pan Inferno daje czadu i podoba mi się, że trzymają sie swojej koncepcji do konca. Ciekawe co z tego wyjdzie? Rita do domu!!!! Dzieciata to jakas patologia!!! Jeszcze z alkoholikiem sie zwiazała i biedne te jej dzieci :( Przedpokoj zrobila paskudny, taki ciemny i zagracony, ale balkon mezusiowi wyszedl super. Za to kuchnia sie zapowiada okropnie, starodawne, kafelki jakie byly w kibelkach na dworcach.

Gość gość
Tak napisala na FB dzieciata? A kto ja do slubu zmuszal, mogla zaczekac az ja bedzie stac na wesele i suknie a nie teraz starego od gołod....ow wyzywac. Juz jej nie lubie, fuj

Gość gość
To jest calos wypowiedzi, ktore Kasia napisala na swoim fb : xxx " Dostałam od znajomej linka do stronki z forum dyskusyjnym o programie "BOD". To czego się naczytałam na swój temat nie da się opisać. Pełna załamka jak ludzie potrafią być podli i wymyślać okropne historie, żeby sobie czyimś kosztem humor poprawić. Przyzwyczaiłam się już do tego, że większość tekstów na mój temat na stronie Bitwy jest negatywna i pisana jednym stylem z wielką ilością błędów ort. jakby pisała jedna osoba. Śmieszy mnie to, że za każdym razem gdy u kogoś z innych uczestników pojawi się negatywny wpis to moi hejterzy twierdzą, że to ja piszę (jakbym była równie podła jak oni). Wolę pójść z Januszem i dziećmi na spacer czy pograć w gierki niż pisać głupie teksty na temat ludzi których lubię lub nie lubię. A propo szydery na mój temat parę sprostowań z mojej strony: - Pochodzę z wielodzietnej rodziny i sama taką zawsze chciałam mieć, a moje dzieci nie są dziełem przypadku i nikt mi ich nigdy nie zabrał. - Nie ja, lecz dwóch moich byłych mężów to nieuleczalni alkoholicy i dlatego się z nimi rozwiodłam. - Białej sukni do ślubu nie miałam, bo mój pierwszy mąż gołod***ec nie miał garnituru i moi rodzice musieli mu kupić, żeby jakoś wyglądał, a ja żeby nie naciągać ich na większe koszty poszłam do ślubu w kremowym kompleciku. Za drugim razem ślub był jedynie formalnością, bo nie kochałam tego człowieka, a chciałam jedynie pomóc jego synowi, co mi się do dziś czkawką odbija w życiu. Utrzymywałam go przez dłuuuugi czas i nie stać mnie było na wiele rzeczy. - Łazienka w mieszkaniu, które wynajmuje była świeżo po wymianie piecyków gazowych na gorącą wodę prosto z rur i nie zdążyliśmy zrobić remontu przed przyjazdem kamer. Zresztą pewne prace remontowe należą zgodnie z umową do właściciela ale jakoś się z tym nie śpieszy. - Ludzie komentujący wielce negatywnie wystrój mieszkania zapominają o tym, że przyjęto nas do programu z założeniem, że będziemy je wykańczać tak aby nasze rodziny się w nim dobrze czuły. Uszczęśliwiłam swoje dzieci tymi pokojami i o to przecież chodziło, a nie o podlizywanie się hejterom. - Wielu rzeczy nie wolno mi komentować ale napiszę jedynie, że program ten wzmocnił jeszcze bardziej jedność i miłość w mojej rodzinie, a mojej i Janusza miłości nic nie jest w stanie zniszczyć ani hejterzy ani "krzywe zwierciadło". Wielki pozytyw uczestnictwa w tym programie to przekonanie się jak wielu dobrych ludzi nas otacza i jak cudownych mamy przyjaciół I to jest cudowne "

Gość gość
Czyli wynika z tego, ze Kaska lubuje sie w alkoholikach.

Gość żałośni
Trochę o Rybińskich .... ..... Zadziwia mnie fakt, że nikt z telewizji nie podaje prawdziwych faktów. Ci ludzie są zakłamani do granic możliwości, nie widzicie jak perfekcyjnie Wami manipulują ? Mieszkają na naszym osiedlu. Mają WŁASNE dwupokojowe mieszkanie w jednej z droższych dzielnic Warszawy, dwa samochody, niezły sprzęt RTV w domu. Ona nigdy nie pracowała ( do czego przyznała się w programie ) bo nie musi. Rybiński dobrze zarabia to stać ją na siedzenie w domu. Poza tym dostają zasiłki na chore dziecko. Żyć nie umierać !!!!! A w TV jacy to oni biedni, kredytu nie dostaną ... no bo i po co skoro mają swoje własne M. Z tego co widać w programie to zatrudniają tą ekipę remontową więc nie wykonują wszystkiego sami. Przeraża mnie pokój syna, w którym ponaklejali śrubki, nakrętki i inne dziwactwa. Znam to dziecko, ono ciągle coś trzyma w buzi: jakieś papierki, gryzaki i inne przedmioty. Aż włos się na głowie jeży na samą myśl, że on sam zostanie w tym pokoju. Przecież tragedia murowana, zwłaszcza u dziecka niedowidzącego i ciągle wkładającego coś do buzi. No i ta huśtawka na środku pokoju ... porażka. Biedna tylko ta babcia, która teraz z nimi całe dnie spędza. Widać, że kobieta ma już dość i ledwo to wszystko ogarnia. Pokój księżniczki z zamkiem jak dla mnie pomysł może i fajny ale jakże niepraktyczny - kurz brud i malaria. A gdzie meble, gdzie miejsce do zabawy, i te niebezpieczne schodki bez zabezpieczenia ? A co gdy brat będzie chciał tam wejść ? Mam wrażenie, że oni wszystko robią pod publikę a nie myślą o bezpieczeństwie własnych dzieci !!!!!! Ma się podobać widzom i już !!!! O ile Bartek jest w miarę ok o tyle Katarzyna to strasznie zakłamana osoba, wredna i obgadująca każdego. Ona nie znosi krytyki, a w tv wydaje się taka spokojna i kochająca. Zapraszam do nas pod blok ... No i ten tekst "my się nigdy nie kłócimy ..." to też ciekawe ... ;p)

Gość żałośni
Trochę o Rybińskich .... ..... Zadziwia mnie fakt, że nikt z telewizji nie podaje prawdziwych faktów. Ci ludzie są zakłamani do granic możliwości, nie widzicie jak perfekcyjnie Wami manipulują ? Mieszkają na naszym osiedlu. Mają WŁASNE dwupokojowe mieszkanie w jednej z droższych dzielnic Warszawy, dwa samochody, niezły sprzęt RTV w domu. Ona nigdy nie pracowała ( do czego przyznała się w programie ) bo nie musi. Rybiński dobrze zarabia to stać ją na siedzenie w domu. Poza tym dostają zasiłki na chore dziecko. Żyć nie umierać !!!!! A w TV jacy to oni biedni, kredytu nie dostaną ... no bo i po co skoro mają swoje własne M. Z tego co widać w programie to zatrudniają tą ekipę remontową więc nie wykonują wszystkiego sami. Przeraża mnie pokój syna, w którym ponaklejali śrubki, nakrętki i inne dziwactwa. Znam to dziecko, ono ciągle coś trzyma w buzi: jakieś papierki, gryzaki i inne przedmioty. Aż włos się na głowie jeży na samą myśl, że on sam zostanie w tym pokoju. Przecież tragedia murowana, zwłaszcza u dziecka niedowidzącego i ciągle wkładającego coś do buzi. No i ta huśtawka na środku pokoju ... porażka. Biedna tylko ta babcia, która teraz z nimi całe dnie spędza. Widać, że kobieta ma już dość i ledwo to wszystko ogarnia. Pokój księżniczki z zamkiem jak dla mnie pomysł może i fajny ale jakże niepraktyczny - kurz brud i malaria. A gdzie meble, gdzie miejsce do zabawy, i te niebezpieczne schodki bez zabezpieczenia ? A co gdy brat będzie chciał tam wejść ? Mam wrażenie, że oni wszystko robią pod publikę a nie myślą o bezpieczeństwie własnych dzieci !!!!!! Ma się podobać widzom i już !!!! O ile Bartek jest w miarę ok o tyle Katarzyna to strasznie zakłamana osoba, wredna i obgadująca każdego. Ona nie znosi krytyki, a w tv wydaje się taka spokojna i kochająca. Zapraszam do nas pod blok ... No i ten tekst "my się nigdy nie kłócimy ..." to też ciekawe ... ;p)

Gość do zalosnej
"Poza tym dostają zasiłki na chore dziecko. Żyć nie umierać !!!!!". Zasilku faktycznie jest tyle, ze ZYC NIE UMIERAC. Napewno nie chcialabys miec tego bogactwa co oni maja i chorego dziecka. Mieszkanie pokazywane bylo na poczatku jak wybierali ludzi do programu, nie ukrywali tego bogactwa swojego przed ludzmi. To Ty jestes zalosna, ze piszesz takie bzdury.

Gość gość
do zalosnej: skoro podobno mieszkasz na tym samym osiedlu to powinnas wiedziec, ze mieszkanie Rybinskich nie jest dwupokojowe, tylko podzielili 1duzy pokoj scianka dzialowa i wygospodarowali sobie kacik dla dzieci. i ze jest to kawalerka 37m2. podkresle, ze na 4 osoby. i jesli uwazasz, ze tak zle sie dzieje w rodzinie to zadzwon do MOPSu lub na Policje, ale nie siej paniki na forium. kazdy sie kłoci, to normalne. klocily sie Lesiakowe, klocila sie wielodzietna z mezem, klocil sie Darek inferno z zona. zasilek za opieke nad osoba niepelnosprawna jest smiesznie maly. a ile ten jej Bartek moze zarabiac? na pewno nie tyle by utrzymac 4 osobowa rodzine + leki dla chlopca + pampersy dla malej + utrzymanie samochodu + splacac kredyt. zreszta nie zauwazylam, zeby biadolili, ze sa biedni i na nic ich nie stac, tylko, ze nie sa wiarygodni dla banku - wiec kto tu jest wredny i sieje ploty?

Gość gość
zapomnialam dodac: jesli mieszkanie w bloku na Słuzewiu nazywasz jedna z najdrozszych dzielnic Warszawy, to wiem juz, że malo widzialas i za swoje mieszkanie "na tym samym osiedlu" musialas ostro przeplacic. ;-)

Gość gość
ktoś tu wybiela panią Kasię i oczernia państwa Rybińskich... manipulacje telewizyjne to swoją drogą, ale kto jej zabrania być miłą i pokorną? NIKT, chyba tvn nie rozkazał jej być taką jaką jest i jak ją odbieramy? A nie odbieramy jej jako ciepłą mamuśkę... to jedno, dwa , skoro byłeś u tamtych państwa i widziałeś (RZEKOMO) jak mieszkają to znaczy,że jestesci znajomymi a to niezłe chamstwo że tak za plecami obgadujesz,nie chciałbym miec takiego wrednego czlowieka wpuscic do domu, podejrzewam,ze jestes kims z konkurencji z programu i tyle, zal ci sciska dolek, bo wiesz ze oni maja najwieksze szanse na wygrana i pogodz sie z tym.

Gość gość
Ewidentnie ktoś próbuje pozbyć się konkurencji. Nie ładnie tak oczerniać ludzi, nic o nich nie wiedząc. Bo ja akurat rzeczywiście jestem sąsiadką Państwa Rybińskich. I cała ta wypowiedzieć śmierdzi kłamstwem na kilometr. Mieszkanie jest w starym bloku, ciasne i wcale nie własne, "drugi samochód" jest samochodem służbowym, z którego korzysta Bartosz,a oni jako małżeństwo kłócą sie najmniej w bloku. Nie znam drugich tak uczciwych,uczynnych, wspaniałych i kochających się ludzi jak Państwo Rybińscy. I za nich trzymam kciuki. I na nich zagłosuje.

Gość gość
Mam wrażenie, że te wszystkie piękne komentarze o Rybińskich pisze ich rodzina i znajomi. Dziwnym trafem te same osoby bardzo ostro krytykują całą konkurencję. To ma być fair ?????? Chcecie być uczciwi to sami postępujcie uczciwie. Prawda jest taka, że Katarzyna Rybińska zrobi wszystko, żeby po trupach dotrzeć do celu. Mnie nie zwiedzie jej słodka minka, za dobrze ją znam.

Gość gość
Ja nie jestem rodzina Panstwa Rybinskich, ani zadna sasiadka, czy znajoma, wiec nie pisz glupot, ze rodzina wchodzi tu i pisze piekne komentarze. Wystarczy mi to co widze i bede na nich glosowala, bo oni najbardziej na to mieszkanie zasluguja. Z konkurencji krytykuje tylko Kasienke, poniewaz nie znosze tej zapyzialej baby od pierwszego odcinka. Babsko mysli, ze ma 5 dzieci to jej sie nalezy, a gowno jej sie nalezy. Mogla chlopa porzadnego znalezc, a nie za samych alkoholikow sie brac, a pozniej jeczec w tv, ze tego czy tamtego nie miala.

Gość gość
ale niektórzy to maja raczej ze sobą problem dzieciata nie pasuje bo patologia, bo faceci pijacy, zasiłki z mopsu itd Rybińscy nie pasują bo niby bogaci, mają mieszkanie, nie pracuje bo nie musi , za dobrze mają itd to kto ma wygrać ten program, jakis anioł z niebios ?

Gość gość
Staram się nie brać udziału w takich dyskusjach ale krew mnie zalewa jak widzę, że niektórzy zatrudnili całą rodzinę i wszystkich znajomych, żeby robili im dobry PR :((((( Ludzie, czy Wy jesteście ślepi ? Nie widzicie co oni wyprawiają ? W każdym odcinku jeden temat: chore dziecko. Wszyscy patrzą na nich przez pryzmat syna. No a jak tu się nie zlitować gdy dziecko chore !!! Tylko to nie jest program " opowiedz nam swoją smutną historię". To Bitwa O Dom czyli o remoncie i mieszkaniu. Rybińscy niczym nie powalają. Zamek księżniczki a oprócz niego nic więcej bo już się nie mieści. Żadnego kącika do zabaw, mebli, dekoracji na ścianach. W dodatku schody bez zabezpieczenia. Przecież ich córka jest malutka a syn niedowodzący więc powinni pomyśleć o zabezpieczeniu !!!!!! Dla mnie to ewidentna niedoróbka i partactwo, nie wspominając już o bezpieczeństwie dzieci. Ciekawe co będzie jak córka za rok czy 2 wyrośnie z zamku ;D Pokój zupełnie nie przemyślany. Ściągnięty z internetu jak większość ich pomysłów. Łazienka. Wisząca szmata nad pralką a za nią graciarnia. Ja nie chciałabym takiej łazienki. Poza tym w którymś z odcinków widziałam coś takiego u jednej z rodzin. Tylko oni mieli żaluzje zamiast materiału. Więc jaka tu kreatywność. Nie problem podpatrzeć coś u drugiego. Sztuką jest wymyślić coś samemu. Przedpokój. Domyślam się, że zamierzali zrobić napis DOM na ścianie ale nie zdążyli. Dlaczego jury o tym nie wspomniało ? Przecież tu o to chodzi, żeby zdążyć na czas.Nie wspomnę, że logo oczywiście podpatrzone z Bitwy O Dom. U nich defekty są jak zwykle maskowane. Powala mnie jeszcze jedna rzecz, mnogość wzorów i faktur na podłogach. Jak dla mnie to mieszkanie na pokaz a nie do mieszkania. Tak jak ktoś zauważył, pokój dla syna niebezpieczny. Tam są śrubki, nakrętki i cała masa innych struktur. Ja przepraszam ale takie dziecko wymaga chyba szczególnej uwagi. Co do innych uczestników też mam zastrzeżenia ale oni przynajmniej nie próbuję na siłę tworzyć sobie dobrej opini. Nie o to tu chodzi.

Gość jestem w szoku po tym co tu
czytam ale wy chamscy jesteście ludzie ogarnijcie się !!!

Gość aaaaammmmmma
Szczerze powiedziawszy mi jest wszystko jedno kto wygra, byle nie byla to Katarzyna Szczepan, bo jej pomysly sa rodem z PRL-u.

Gość oni tam są wszyscy jacyś
podejrzani np. ten dramat tej rity co to jest rozwódką po co jej dali klucze jakiż to ona dramat przeżywa? że męża nie ma? są ludzie naprawdę co im by się te klucze przydały a tak cała katarzyna z 5 dzieci jara fajki w czasie karmienia piersią biedne to dziecko do tego jakis róg jej rośnie na czole z boku po lewej

Gość gość
ale sie wkurzylam! ogladalam po raz pierwzy i pewnie ostatni na tvnplayerr !! nie buforowalao sie tylko ciagle wieszalo a mam mega szybki net, na ipli wszystko smiga, na yt też...szlag mnie trafił i polowy wypoweidzi nie zrozumialam. ale jednak - nie zmienilam zdania o bohaterach - rodzina Rybińskich oraz ojciec z córką to sympatyczne rodziny, dla mnie pozytywne, to samo doktorantka Rita, to takie osoby jak z mojego otoczenia :) a z kolei pozostale 2 rodziny zle mi sie kojarza jeszcze tamta dresiara co była... nikt mnie nie podnajal, nie znam tych ludzi poza tv ale powiedz sama w ktorej z tych rodzin chcialabys sie wychowywac a w ktorej nie?

Gość ja w żadnej bym nie chciała
wszyscy tam są jacyś dziwni

Gość KsiążeceJasneRyżowe
A na twoje pytanie – W której rodzinie chciałbym się urodzić? – odpowiedź jest prosta >> W tej w której jest najmniej NERWUSÓW. Więc pani Kasia odpada:(

Gość gość
a ja tam uwazam, ze to wlasnie rybinscy robia mieszkanie z gustem i smakiem. jeszcze rita ma jak dla mnie dobry gust. tylko czasami przegina z tym romantyzmem. reszta robi zwykle mieszkania bez polotu, bez pomyslu na calosc, zadne pomieszczenie nie wspolgra z innym. dlatego dla mnie zwyciezcami sa albo rybinscy, albo rita. zalezy kto wejdzie do finalu, na tego zaglosuje. i kompletnie nie obchodza mnie ich rozterki zyciowe. dla mnie rzeczywiscie liczy sie aranzacja wnetrz.

Gość gość
A ja bym chciala sie wychowywac wlasnie u Rybinskich. Przynajmniej moglabym liczyc na bezwarunkowa milosc.

Gość DoKołyski
A ja jestem za Dareczkiem i Marleną – ciekawe jak im tak kuchnia z Inferno wyjdzie:) He He… Pewnie Darek na szybkiego położy panele na to i będzie OK.! A jeśli chodzi o rodzinkę z niepełnosprawnym chłopakiem to jestem przekonany że zamienili by 200 metrowy apartament w Nowym Yorku na zdrowego syna, wiec ci co piszą że są tacy BOGACI i nie zasługują na to mieszkanie to niech trochę pomyślą, bo jak Wam się urodzi Chore Dziecko a macie ogromny pałac z Ferrari w garażu i własnym lotniskiem to się zdziwicie jacy jesteście BIEDNI:(

Gość gość
nie moge patrzec na ta rozenkowa. masakra. kobieta chamska, zarosumiala, podnosi glos na uczestnikow ma ich za jakis gamoni.

Gość ja jestem za tym ojcem
z corka, ale cos musze napisac do tej debilki co p******i o bogactwie tych z chorym dzieckiem i braku zabezpieczenia na schodach (bo to, ze to ta sama osoba to nie ulega watpliwosciom) Tak im kretynko zazdroscisz zasilku na chore dziecko, ze piszesz zyc nie umierac? To obys chore urodzila i dostala ten zasilek, tego ci zycze skoro tak bardzo chcesz zyc nie umierac z powodu zasilku.

jestem ciekawa, kto i na jakiej podstawie twierdzi, że Katarzyna Rybińska jest wredna i zakłamana? znacie ja? to podzielcie sie przezyciami, bo ja moge wnioskowac tylko po jej wypowiedziach w tv - nienagannych moim zdaniem. i tak sobie mysle, ze ten program trwa juz na tyle dlugo, i kamary towarzysza im w tak roznych sytuacjach, ze gdyby rzeczywiscie byla taka dwulicowa baba, to predzej czy pozniej by to wyszlo. nie da sie przez 24h udawac kogos, kim sie nie jest.