Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzorzdżina

Bitwa o DOM na tvn

Polecane posty

Gość nie chcialabym takiego
i nawet jak ktos zyje z zasilkow i lezy cale zycie to i tak musialby kupic samochod, bo chleb na tych polach wyobraz sobie nie rosnie:D

Gość Agata111
Tez kiedys mieszkalam na osiedlu zbudowanym przez ta firme i bylo na zad*piu, jakosc budowy fatalna, z oddaniem spoznili sie ponad 3 lata, a jednak znalezli sie chetni na te lokale i wszystkie sie sprzedaly. Dodatkowo, kiedy sama chcialam sprzedac to ciagle slyszalam ze nikt nie kupi, bo jest wybor, bo kto by chcial ta lokalizacje, itp, itp. Sprzedalam bardzo szybko i bez problemow, wszyscy sasiedzi, ktorzy sprzedawali tez - nie bylo takiej sytuacji zeby ktos mial wystawione na sprzedaz latami i nie bylo chetnych. Pare miesiecy max i sie znajdowal kupiec. Takze nie piszcie ze tam by nikt nie chcial mieszkac, ze bez sensu itp, itp. Zawsze znajda sie na ta lokalizacje chetni, moze to dluzej potrwac, ale zawsze ktos kupi. Zwlaszcza w sytuacji kiedy tylu Polakow potrzebuje mieszkania. Sa rozne gusta i potrzeby, co jednemu sie moze wydac beznadziejne, dla drugiego jest super. A co do infrastruktury to bardzo szybko ktos otworzy przedszkole, a ktos inny spozywczy, nie ma sie o co martwic. A moze bysmy zmienili temat i podystkutowali kto wygra ? Czy telewidzowie beda glosowali na osobe, ktora najlepiej sobie poradzila z projektem czy wygra ktos, kto wzbudzil wieksza litosc ?

Gość Norgee
Z dojazdami rzeczywiście jest najtrudniej, ale z tym samym problemem musi zmagać się osoba która mieszka w samej warszawie i niema auta a pracę dostała na jej drugim krańcu. A jeśli ktoś żyje z zasiłku (zależy z jakiego powodu) to musi mieć świadomość że coś za coś – biorę zasiłek > nie pracuję > wiec muszę wziąć rowerek albo z buta od czasu do czasu pofatygować się te 5km do Ożarowa, chociaż nie chce mi się wieżyc że w samych tych Kaputach nie ma spożywczaka., tak ja i jakiejś komunikacji: http://www.e-podroznik.pl/public/timeTableSearcherResults.do;jsessionid=AF3E0193E4130DED3D7DAF5ACC9F96CE.w2?cityId=8941&indexTT=1 A po za tym może jest to wieś w szczerym polu ale w bardzo bliskiej okolicy największego miasta w Polsce, a to daje duże większe możliwości niż na jakiejś wsi na lubelszczyźnie.

Gość Norgee
Agata111 Mi się wydaję że wygra ktoś kto posiada dokładnie obydwa te przymioty które wymieniłaś. Chyba każdy wie o kogo chodzi.

Gość gość
Wygrają Rybinscy

Gość Agata111
Ogladam ten program z wielkim zaciekawieniem i bardzo podziwiam uczestnikow ze sobie tak dobrze daja rade, ale nie ma wsrod tych mieszkan wg mnie az takiego, zeby szczeka opadla z zachwytu, no ale coz, ograniczenia czasowe, materialowe, itp. Ciekawe czy beda nastepne sezony i czy znajdzie sie taki uczestnik, ktory wszystkich przycmi.......

Gość gość
też widziałam tą reklamę!! haha 500 tysięcy :) to moi rodzice maja mieszkanie o podobnym metrazu, w Warszawie, ze swietnym polaczniem komunikacyjnym i też nowiutkie i nie wiem czy tyle kosztowalo :D a wiadomo tu za metr sie wiecej placi

Gość Norgee
Fajnie jakby 2gi sezon się pojawił, ale jeśli nie zmienią godziny transmisji to z oglądalnością może być problem, choć teraz i tak dużo ludzi ogląda to na tvnplayer (który jest tragiczny swoją drogą). Jeśli tak będzie to liczę na to że zamiast odcinków składających się w połowie z sentymentalnych opowieści ze swojego życia, producenci tego programu zdecydują się więcej pokazać uczestników podczas pracy i zmagania się z problemami związanymi z aranżacją.

Gość gość
No bo co można zrobić żeby przycmic ? Jakieś gwiazdy na ścianie albo kolory tęczy ? W mieszkaniu trzeba się dobrze czuć,ja lubię skromnie i stonowanie wiec mnie od razu by wywalili bo nie byłoby u mnie cudów wianków Zresztą każdy ma jakiś syndrom Darek ma inferno Piotr wszędzie nawala oświetlenie ledy RITA romantyzm-Francja Rybinscy malują z rzutnika Kaska pelno szafek i polek nawalala

Gość Agata111
Nie potrafie okreslic co to mialoby byc. Czesto ogladam wystroj wnetrz na necie czy w czasopismach i jak widze to wiem czy jest super czy nie. A'propos, wlasnie wszystkie te "cechy charakterystyczne" mieszkan uczestnikow programow wlasnie mnie raza (z rzutnikow mi nie przeszkadza, ale Rybinscy maja dwa pokoje dziecinne, a ja nie mam malych dzieci, wiec mnie w ogole tego typu pomieszczenia nie interesuja). Najbardziej mi sie chyba podoba mieszkanie Rity, ale lazienka wg mnie troche badziewna a ten pierwszy pokoj koszmarny wrecz..... wiec moze Piotra, ale tez znow za duzo tych swiatelek wbudowanych....

Gość Norgee
Każdy ma swoje odloty, ja osobiście jestem za praktycznością wynikającą z zasady że > w prostocie siła, i gdy widzę pomieszczenie gdzie zamiast płytek są jakieś kamienie albo muszelki, i nawet jeśli razem wygląda to nieźle to wiem że za 4-5 lat nie będę mógł się na to patrzeć. Wiem że przez takie myślenie należałoby wykończyć cały dom na jedną łapę ale wydaje mi się że da się zrobić pomieszczenie prosto ale z klasą, lekko balansując dodatkami. A tego mi w tym programie w projektach zabrakło.

Gość gość
Rybińscy to już wygrali w kategorii kopiowania projektów z neta, udawania świętych i kreowania ich na takich i brania na litość, a z tego co mówili to mają własne mieszkanie. Od początku są na siłę promowani. Ona niby do pracy pójść nie może, bo ma dziecko chore, a niby ciągle tak strasznie w mieszkaniu pracuje, a tego dziecka jakoś tam nie widać. Jak wygrają oni to znaczy, że od początku program był dla innych uczestników tylko fikcją i byli tylko tłem dla z góry wybranych faworytów. Dla mnie Darek z Marleną albo Rita powinni wygrać, bo są pomysłowi i konsekwentni w wybranym stylu.

Gość Norgee
Aranżacja mieszkania jest jak szybki kurs życia. Rok teku remontowałem całe mieszkanie i teraz wiem jak wiele bym zmienił:( DOBRANOC. PS. Tylko mi tu nie hejtować znowu.

Gość gość
Gdzie ta konsekwencja ? Pokaż mi choć jeden skopiowany projekt, bo u M&D owszem, domek na drzewie jest na drugiej stronie gogle grafika

Gość gość
google oczywiście chciałem napisac

Gość gość
gość z 23:56 ma IP to samo co pani która broniła Kasi czyli Kasia :) oj zawiść zawiść... WYGRAJĄ BO MAJĄ SUPER MIESZKANIE I DOBRY GUST a RITa jest młoda i może ją ktoś przygarnąć, mieszkanie takie nie pasuje, może do dworku jakiegoś a tak to jest pasując i już a o Darku i Marlenie to nie wspomnę...

Gość gość
2013-06-14 01:24:06 gość Adresu IP forumowicza nie da się sprawdzić, po to są właśnie anonimowe fora. Przestańcie na siłę ciągnąć jej wątek, bo już odpadła. Nas interesują rodziny, które pozostały, a nie czyjeś wojny.

Gość gość
moderatorzy moga sprawdzic ip:P wiec pewnie modka na pomaranczowo to napisala, a to ze rybinscy i kaska sie nie lubia to zadna tajemnica

Gość BedziePadac
rzekoma kolezanka kasi jest żbyt oczytana i za inteligentna aby robić na dwa fronty i pisać ciągle ze stałego IP, jestem przekonany ze miedzy Foucaultem a Lemem wpadly jej do reki Podstawy Informatyki :)B

Gość gość
Ja się boje teraz tego odcinka bo mam wrażenie ze jak Piotr z Roks odpadna to ta rozchwiana będzie zaryczana,posmarka się a Piotr się obrazi i skoczy,przecież mówił ze jak odpadna to się okaże ze to wszystko było bez sensu

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Też tak sobie pomyślałam, że jak Piotr z córką odpadną to jakiś cyrk zrobią. Może być ciekawie. No chyba, że czytają to forum i będą się trzymać dzielnie.

Gość gość
A może dadzą im wszystkim dokończyć mieszkania i dopiero wtedy kogoś wywalą. Tak by było sprawiedliwiej.

Gość gość
podnoszę bo ciekawe

Gość gość
Na 4 rodziny to SMSy się za bardzo rozprosza i wynik będzie niesprawiedliwy,lepiej by było gdyby glosowanie na 4rodziny a później z 4 wyłonić 2 wygrane i od nowa wysyłać na jedna z dwóch rodzin

Gość gość
Nie musisz fachowcow uczyc jak dzieci robic Już oni dobrze wiedza jaki tryb glosowania sms wprowadzic aby rentownosc inwestycji się zgadzala

Gość gość
Nie no pewnie 4 rodziny w finale to za dużo ale finał za dwa tygodnie. To jak teraz pokarzą salon to za tydzień też muszą coś pokazać i pewnie rodziny będą wtedy wykańczać pomieszczenia tak na tip top. Tak mi się zdaje przynajmniej. A wy jak myślicie ?

Gość gość
Ja myśle dokładnie tak jak ty.

Gość gość
Co ty Łysa piszesz, przeciez Kaska odpadla w tamtym tygodniu.