Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Jeśli chodzi o samopoczucie mam podobnie jak koleżanka z góry, od czasu do czasu bolą mnie tak jakby jajniki, ale podobno są to wiązadła macicy i to normalne na tym etapie ciąży, więc nie ma się co martwić :)

Gość dzagatkaa
Dagmiara_1985 nic się nie martw:) mi na 4 testach wyszly mega slabe te kreseczki i tez myslalam ze nic z tego... koleżanka powiedziala mi, ze tez tak miala i ze na bank jestem w ciąży... nie uwierzyłam oczywiście:) zrobiłam beta hcg i jak nic 4-5tydzień:) Chcesz się spokoju? Beta hcg i spokój masz:) z krwi oczywiście, w szczecinie placilam 32zł, wynik tego samego dnia. 3mam kciukaa;)

Gość dzagatkaa
Dagmiara_1985 nic się nie martw:) mi na 4 testach wyszly mega slabe te kreseczki i tez myslalam ze nic z tego... koleżanka powiedziala mi, ze tez tak miala i ze na bank jestem w ciąży... nie uwierzyłam oczywiście:) zrobiłam beta hcg i jak nic 4-5tydzień:) Chcesz się spokoju? Beta hcg i spokój masz:) z krwi oczywiście, w szczecinie placilam 32zł, wynik tego samego dnia. 3mam kciukaa;)

jestem :) ania_sz DE to Niemcy i to wcale nie bylo zadne tam glupie pytanie ;) no tak wiec u lekarza bylam baaardzo dlugooo bo bylam nadprogramowa tzn tak poza kolejka. niemiecki lekarz to nie to samo co polski tzn nie znam calego slownictwa medycznego jeszcze :( ona zrobila mi usg to prenatalne czy tam jakies od srodka no i jest widoczny pecherzyk plodowy no ale ona mowi ze jeszcze zarodka tam ujrzec nie mozna bo jest na to za wczesnie...ale powiedziala ze ciaze potwierdza jak najbardziej i kazala przyjsc w piatek. Krew mi pobrano i zalozyla ksiazeczke ciazy. Nie wiem juz co mam o tym myslec, no ale ogolnie to chyba wszystko wporzadku. martwi mnie moja praca bo niedawno zaczelam tzn.3 miesiace pracuje, umowe mam na rok i okres proby 6 miesiecy. napewno dostane zakaz wykonywania zawodu bo pracuje w zakladzie dla psychicznie chorych i oblakanych. nie wiem jakie jest tu dokladnie prawo zeby mnie nie zwolnili no ale niby istnieje ochrona kobiet w ciazy ale nie wiem czy w okresie proby tez.skomplikowane to wszystko

o jejku ale się tu u nas ruszyło, fajnie - moze latwiej będzie nam przeżyć te 9 miesięcy razem nie zamieszczając tym samym naszych bliskich ;-) x x Po pierwsze : Justyna, Kasia, Ewdz, Dagmaro - szczerze gratuluje i życzę dużo zdrowka! x x Po drugie, skoro wszyscy się przedstawiają to i ja nie chce byc tulko nickiem - nazywam sie Angela i mam 28 lat, męża i 8 letniego synka - mieszkam w zachodniopomorskim. x x Terra_rosa26, ciesze sie ze wszystko w porządku i mam nadzieje ze jutro będę mogła pochwalić się tym samym bo już wariuje. Z pierwszą ciążą nie miałam takich zmartwień i chyba wiedzy, jak teraz i było mi dużo lepiej. Kiedy następna wizyta? x x Justyno, z tego co piszesz to mamy podobną sytuacje (i wiek i pierwszego dzieciaczka) i termin porodu podobny, jak nie taki sam :-)

xxmyszka mamy bardzo podobna sytuacje :) i pochodze tez z zachodniopomorskiego dokladnie ze szczecinka a teraz przybywam w okolicach Hamburga :) A na urlopik jade do Kolobrzegu :) no i u mnie tez iod czasu poprzedniej ciazy minelo juz troszeczke no i wtedy mialam tylko 18 lat i jakos wszystko sie dobrze potoczylo a teraz ciagle obawy o wszystko

Hej dziewczyny , byłam dziś na pierwszej wizycie u lekarza , 6 tydz. 3 mm i serduszko już bije :) Jestem Paulina , mam 22 lata , a to moja pierwsza ciąża :)

xxmyszka mamy bardzo podobna sytuacje :) i pochodze tez z zachodniopomorskiego dokladnie ze szczecinka a teraz przybywam w okolicach Hamburga :) A na urlopik jade do Kolobrzegu :) no i u mnie tez iod czasu poprzedniej ciazy minelo juz troszeczke no i wtedy mialam tylko 18 lat i jakos wszystko sie dobrze potoczylo a teraz ciagle obawy o wszystko

Gość dzagatkaa
hmmm... co za brak kultury z mojej strony...;/ już się poprawiam... Witam mam na imię Agata, 28 lat, ostatnia @ 01.05. Terminu dokładnego jeszcze nie znam;/ PIERWSZA ciąża ;) Upragniona!!! i ustrzelona w pierwszym cyklu po wielkim straszeniu przez lekarzy... (hashimoto i policystyczne). Po zmianie endokrynologa i ginekologa wita 7 tydzień Pozdrawiam i zdróóóówka dużo dla Was Dziewczyny

Witam, ja też prawdopodobnie do was dołączę:) Będzie to moja druga ciąża, synek ma już 4 latka. @ spóźnia się mi już 4 dni. Test robiłam w dniu 2@ negatywny. Wczoraj powtórzyłam i kreseczka bardzo blada, więc pojechałam zrobić bete i jutro będę mieć wynik.Pozdrawiam

Gość iskiereczka31
cześć Przyszłe Mamuśki ;-) Dołączę się do forum, bo również spodziewam się dzidziusia. Ostatnią @ miałam 6 kwietnia, a test zrobiłam 7 maja i wyszły dwie grube ciemne krechy. Do gienka wybieram się dopiero 31 maja w 8 t.c.. Wyliczyłam sobie termin na 11 stycznia 2014. Mam już córeczkę obecnie 5-miesięczną urodzoną w grudniu 2012 ;-) Milenka ważyła 3650 g i miała 56 cm .Wychodzi na to że zaszłam w ciążę jak mała miała 4 miesiące, nieźle nie ;-) Nie idę wcześniej jak w 7 t.c na pierwszą wizytę, ponieważ w pierwszej ciąży pognałam na drugi dzień od zrobienia testu a to był 5 t.c. i lekarz nic jeszcze nie zobaczył na USG i kazał przyjść za 2 tyg (niepotrzebnie wydałam 150 zł za wizytę która trwała 4 minuty). Więc dziewczyny nie idźcie wcześniej jak w 7 t.c. Mam wiele obaw i pytań, ponieważ wciąż karmię piersią pierwsze dziecko. Wyczytałam w necie że równoczesne karmienie i bycie w ciąży jest możliwe ale jednocześnie bardzo obciążające dla organizmu matki. Chyba kupię sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących. Pozdrawiam przyszłe mamuśki, będę zaglądać w miarę jak córcia mi da ;-)

Dzięki dziewczyny. Też mi się wydaje że będzie dobrze, ale ja tak nie lubię czekać. Ale cóż zrobić

Paulina (piękne imie - jak bede miec córkę to chyba właśnie tak ja nazwę) gratuluje jeszcze raz - i boże jak ja bym chciała wiedzieć to co ty... mam wciąż jakieś głupie obawy...

ja tez juz taka stara du****** i mnostwo watpliwosci.lapie jakies dolki smutki i czasewm mysle po co mi to wszystko, ale staram sie jakos sobie z tym radzic

Witam ja jak na razie ok się czuję choć spać mógłbym non stop:) co z witaminami czy zażywacie jakieś poza kwasem foliowym? umówiłam się na wizytę u gin na 6 czerwca Czy jest ktoś z Krakowa lub okolic Gratuluje wszystkim mamuśką :)

Gość dzagatkaa
Ja biorę pharmaton i kwas foliowy (folik) 1 tabl. Codziennie.

Justyna nie martw się te doły to chyba dobry znak.. wiesz hormony:-) A co do pracy to ja bym się na nic nie nastawiała, w mojej pierwszej ciaży miałam zamiar pracować do 7 miesiąca ale moja córcia tak się śpieszyła że od 16 tygodnia na zwolnieniu. Dzidziuś jest najważniejszy. Chociaż nie wiem jak jest w Niemczech. Trzymam kciuki

Justyna - moja znajoma która tez jest w ciąży od razu została wysłana na zwolnienie bo pracuje w osrodku dla niepełnosprawnych, więc zakladam ze Ciebie faktycznie też od razu dadzą na zwolnienie. Chociaż, no pieron wie jak to w Niemczech jest;) Dziewczyna malina Paulina - gratulacje !!!! :):) Gosiafilip - beta prawdę Ci powie, ale juz i tak gratuluję;) Iskiereczka - brawo;] gratulacje i niech twoje dwa maleństwa rosną zdrowo;) Ewdz - ja mieszkam 100 km od Krakowa (jesli mozna to nazwac okolicami krk :D ), ale studiowalam tam i mieszkalam 3 lata;) Ja biorę kwas foliowy i magnez z wit B6, bo to mi kazała brac ginekolog. No to chyba tyle ;) czekam na 22 maja i kolejne USG, i nie mogę się doczekać ;)

ania_sz lekarka cos dzis tam pod nosem mruczala ze jak w piatek pojde na kolejna wizyte to bedzie musiala mi wystawic zakaz wykonywania zawodu, ale martwie sie tylko ze ja jestem na okresie proby(6 miesiecy) umowe mam na rok. Rozumiem ze po roku nie przedluza mi umowy jesli ona wygasnie ale nie wiem czy ona nie skonczy sie po tych 6 miesiacach proby czyli na chwile obecna po 3 miesiacach. tak sobie wymyslilam dzis ze jutro pojde do radcy prawnego z moja umowa o prace zeby mi powiedzial jak to wyglada. nie wiem ile skasuje mam nadzieje ze nie za duzo ale bede pewna.

Gość Liliana785
Hej Justyna. widze, ze obie mamy tu przeboje. ja poprzednia parce stracilam (bylam w ciazy i nie przyedluzyli mi umowy)... w srode ide w sprawie pracy i mam nadzieje, ze uda sie. chce popracowac ale z drugiej strony sie boje zeby z Fasolka bylo ok. w poprzedniej ciazy caly czas plamilam, bylam na zwolnieniu. 2 razy w szpitalu. tu nie daja nic na podtrzymanie dlatego zalezy mi zeby isc w pl do lekarza i zeby zapisal mi zapas tabletek.

Liliana to ja bede trzymac kciuki za twoja prace :) u mnie w ciazy pracowac sie nie da bo przebywaja osoby szczegolnie niebezpieczne no i tez takie ktorych trzeba sie nadzwigac i naszarpac. czytam troche w necie i tu pisza ze nawet w okresie proby zwolnic nie moga tylko moga mi nie przedluzyc umowy tzn.umowe mam do lutego 2014 a dzieciaczek urodzi sie w styczniu....

jutro postaram sie isc do tego radcy prawnego zeby wiedziec na czym stoje...zycze wczystkim spokojnych snow ja jakos nie moge spac :)

Hej :) jak fajnie, że istnieje już ten wątek :D jestem w ciąży!!! :D ostatnia miesiączka 9.04.2013r dzisiaj jadę do ginekologa. Jak znajdę chwilkę napiszę coś więcej Jestem mężatka, mam dwójkę świetnych chłopców

xxmyszka , nie martw się , na pewno wszystko jest w porządku:) ja też się przejmowałam tą pierwszą wizytą , nogi mi się trzęsły jak na nią szłam i mimo , że wiem ze na tym etapie wszystko jest w porządku , to nadal mam jakieś obawy , to normalne , już taka nasza kobieca natura :) a następną wizytę mam na 29.05 , to już będzie 8 tydz. Aha i termin porodu wyznaczył mi na 07.01.2014 :D

Gość iskiereczka31
Kobietki zróbmy tabelkę metodą kopiuj-wklej, na razie bez płci bo nie znamy, dopisujcie się ;-) iskiereczka31 --- 11.01.2014

Gość iskiereczka31
zróbmy tabelke dopisujcie sie kobietki iskiereczka31 - 11.01.2014

Gość terra_rosa26
Cześć dziewczynki! Miałam dziwne przeczucie ze około połowy maja zrobi nas sie więcej:) Sie z mezem śmiejemy że to wszystko przez tą długą zimę - w styczniu porodówki beda pekaly w szwach:D:D:D Witam wszystkie nowe ciężaróweczki!!! Jak wszyscy sie przedstawiają to : Mam na imię Marta, mam 26 lat i jestem z Warmii i Mazur:) To będzie nasze pierwsze dziecko, wiec wszystko narazie jest nowe xxmyszka--> jak tam u lekarza??mam nadzieje, że zoabczyłaś już swoją fasolinkę:) Justyna29:) ---> nie przejmuj sie dołami - jak jak czasami na siebie atrze to obraz nedzy i rozpaczy - są takie chwile że nic mi sie nie chce tylko płakać, potwornie sie boje przyszłosci,ale przede wszystkich zmian. A z pracą wszystko sie ułoży, zwolnić napewno Cie nie mogą. iskiereczka31 - 11.01.2014 terra_rosa26 - 05.01.2014 r.