Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

witajcie, ja niestety nie zostanę w styczniu mamą;( ale wam serdecznie gratuluje i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok;) pozdrawiam

izulinka7----> szkoda, w każdym bądź razie szybkiego zajścia życzę w kolejnym cyklu:)

Właśnie jakos cicho u nas :-( Pase ja szefowej powiem dopiero jak bede w tym magicznym 8 tygodniu. wogole chyba dopiero wtedy pochwale sie wszystkim.

Gość Liliana785
Zazdroszcze wam.... tez pragne dziecka ale niestety zrobilam dzisiaj test i 1 kreska... wam gratuluje i zycze wszystkiego dobrego

Gratuluję Pase :):) A ja wlasnie wrócilam z wizyty u ginekologia:) I pani dr potwierdziła ciążę, tydzien 5, dzidzius a raczej ejszcze woreczek płodowy ma 1,3mm i widac go na zdjeciu USG :) Termin porodu 8 stycznia. Za 2 tyg mam przyjsc na samo USG, wtedy ma byc juz serdusszko:) A kolejna normalna wizyta 5 czerwca;) Pozdro mamuśki ::):)

Liluana - przykro mi, wierze że kolejny cykl to będzie to. trzymaj sie kochana! Aniu, zazdroszczę że juz pierwszą wizytę masz za sobą- ja nie wytrzymałam i umowilam sie prywatnie na przyszły tydzień, tj 14.05. wg moich obliczrn bedzie to 7 tydzien wiec mam nadzieję że coś już uslysze :-)

Ja dlatego tez czekam do 7 tygodnia i ide do gina;) po wizycie tez che poinformowac szefa o ciąży ;) dzisiaj byłam w rossmanie i zakupilam krem przeciw rozstepom od pierwszego miesiąca oraz oliwke. Jak to mówią lepiej zapobiegac. ;) a jak tam Wasi partnerzy / mezowie? Moj mysli nad imieniem i ogólnie troszcz y się i mnie;) jesli sa jakieś błędy w moim poscie to sorry ale piszę z telefonu.

no ja tez chyba musze poczynic pewne kroki ku kosmetycznego - masz racje Pase, lepiej zapobiegac niż leczyc. Tym bardziej ze ja juz mam pamiątkę po pierwszej ciąży w postaci malutkich blizn na posladkach (na szczęście mało widocznych). Mój mąż szczęśliwy, trochę zaskoczony (jakby niewierzył ze to już, he he).

xxmyszka---> Fajnie masz, że to Twoja druga ciąża, przynajmniej wiesz co Cię czeka, jeśli chodzi o kolejne miesiące i poród (ja się tego najbardziej obawiam, ale mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie :D ) Moja siostra w grudniu ubiegłego roku urodziła drugie dziecko, tak więc jeszcze nie wiedząc o ciąży podpytywałam ją nieco a teraz to już chyba będzie mnóstwo tematów do rozmów :D My też byliśmy zaskoczeni strasznie z mężem z tego względu, że to tak naprawdę był pierwszy "intensywny" cykl starań ale bardzo się cieszę, tym bardziej, że wiem jak wiele par ma problem z poczęciem dziecka, mam koleżanki które po parę lat się starają, więc tym bardziej jestem zadowolona, w końcu zawsze chciałam mieć dzieci, więc jeśli nie teraz to kiedy (jak urodzę będę mieć skończone 27 lat) :)

A jeśli chodzi o rozstępy to ja mam sporo z okresu dojrzewania, na piersiach, na boczkach ale są cienkie i blade, że trzeba się bardzo dobrze przyjrzeć żeby je zobaczyć. Także nie chce sobie narobić nowych. :) Ten balsam z rossmana babydream, spoko, pachnie podobnie jak krem nivea , nie duża buteleczka, ale krem treściwy nie trzeba dużo lać żeby pokryć dużą powierzchnie ciała. Natomiast oliwka jak to oliwka, nadaje się jedynie na noc, bo tłusta okrutnie ;) Myślę, że jak na razie do końca pierwszego trymestru te kosmetyki wystarczą, później trzeba będzie się zaopatrzyć w coś bardziej treściwego z serii dla mam. Choć z tego co wyczytuję tak naprawdę wszystko to genetyka, bo były dziewczyny co i kremów po 100 zl używały i rozstępy były a były i takie co najtańsze smarowidła używaly i nie miały ani jednego rozstępu.

Moj synek ma juz prawie 9 lat - mialam 20 jak go urodziłam więc szczerze powiem teraz mam więcej obaw niż wtedy - chyba wiek robi swoje. Wtedy tez nie myślałam o różnych zagrozeniach, poronieniach, trudnych porodach czy komplikacjach

Myślę, że w każdej kobiecie, gdzieś tam w środku jest jakaś obawa, że coś może pójść nie tak, w każdym bądź razie myślmy pozytywnie :) Fajnie, że dziś u nas ładna pogoda to pójdę z mężem na rower.:) Postanowiłam w miarę aktywnie przeżyć ciąże aby za bardzo nie przytyć no i wszędzie piszą, że dobrze trzymać formę do porodu :) Myszka--->A jak reakcja syna na powiększenie się rodziny? Chyba że jeszcze nic nie wie? :)

Gość Brooklea
Witam a ja wczoraj robilam test , Kreska druga wyszla troszeke bladsza od tej drugiej ale to Napewno ciaza :) okres ostatni miaam 9kwietnia :) tez wychodzi styczen 2014 :)

Gość terra_rosa26
ja jutro mam wizyte drugą i mam nadzieje na lepsze informacje niz na poprzedniej. pierwsza brzmiala dla mnie niemal jak wyrok:) ciąża zagrażająca poronieniem. mam nadzieje ze jutro juz bede spokojna i szczesliwa, bo narazie jakos nie moge...dzisiaj 7 tydzien mi sie zaczał:)żadnych plamien ani krwawien - oby wszystko bylo dobrze

Brooklea, super - gratuluje i mam nadzieję że zostaniesz z nami do końca :-) Coraz więcej nas się robi - fajnie, będzie sie zkim dzielić radosciami i problemami. terra_rosa26 ja jutro zaczynam 7 tydzień, i w sumie to nic nie czuje prócz obrzmialych piersi, wiecznego zmęczenia, i ciągłego wzdęcia, wizyta za 5 dni.. Wierzę że uslyszysz już same dobre nowiny, jak to powiedziała Pase - myślmy pozytywnie. Daj znac po wizycie co tam u was słychać. Pase, nasz synek dowie sie dopiero po usg, niechcemy mu mówić wcześniej bo nie daj boże coś by się stało i wtedy wytłumacz dzieciakowi... zresztą to mała papla i zaraz by rozgadał, a tego nie chcemy. Fajnie, że masz tak dużo pozytywnej energii w sobie - ciąża to nie choroba więc jeśli do tej pory byłaś aktywna to nie piwinnas z tego rezygnować. Ja jestem leniem kanapowych, mój zapał szybko sie konczy. Ta ciąża jest dla mnie wybawieniem bo obiecałam siostrze że od maja zaczynam z nią biegać a w takiej sytuacji ... no cóż ;-)

Brooklea---> i jeszcze odemnie wielkie gratulacje :) teraz pewnie przy kolejnym teście coraz grubsza i ciemniejsza krecha :) terra_rosa26---> Skoro zniknęły plamienia, myślę że teraz już będzie tylko lepiej :) Myszka---> Masz rację lepiej powiedzieć troszkę później młodemu:) A propo twoich ciążowych dolegliwości, powiedz mi jak sobie radzisz ze wzdęciami? Ja miałam wczoraj i to takie, że brzuch mnie bolał a wieczorem wyglądałam jakbym była co najmniej w 5 m-cu ciąży a nie na końcówce 5 tygodnia (jutro zacznie się 6ty). Ja wyczytałam że można używać espumisan i już dziś się w niego zaopatrzyłam, w gruncie rzeczy skonsultowałam to również z farmaceutą, mówił że jest ok i można brać bo się nie wchłania dalej aniżeli na etapie przewodu pokarmowego , na ulotce też jest napisane, że nie ma żadnych ograniczeń dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Także mam nadzieje, że w miarę potrzeb i na mnie zadziała, bo naprawdę brzuch był przerażający a i ból nie do zniesienia.:O:O Z milszych spraw, wczoraj byliśmy z mężem na rowerze, zrobiliśmy ponad 15 km, fajna pogoda była a i trzeba się nacieszyć, bo na weekend podobno znowu lipa z pogodą ;O Jak na złość, jak się siedzi w pracy to super słonko, ciepło, przychodzi weekend- szaro, buro i deszcz :O Piszcie kobietki co tam u Was :)

Gość terra_rosa26
pase ---> ja nie miałam wogóle zadnych plamien ani krwawienia, tylko znośny ból brzucha i to mnie skołoniło do wizyty u lekarza w piątym tygodniu:) Ogólnie to moja pierwsza ciąża -wszystko jest nowe, nie wiem jakie bóle są normalne a które nie, a nie chciałabym mieć potem do siebie pretensji ze cos zaniedbałam:) nawet jak cos pojdzie nie tak to widocznie tak musiało być. Dzisiaj wizyta - mam nadzieje ze beda lepsze wiesci niz ostatnio!!! I zazdroszcze Ci tego roweru. Duzo bym dała żeby pojezdzic na rolkach, no ale niestety:) Korzystaj ile wlezie:D xxmyszka--> dobrze robicie ze czekacie z tymi wiadomosciami - mały bedzie mił jeszcze duuużo czasu żeby przyzwyczaić sie do myśli o rodzeństwie? A mówił coś kiedyś że chciałby mieć rodzeństwo czy przyzwyczaił sie już do bycia jedynakiem?? Pozdrowienia dla Was dzewczynki i naszych fasolek!! Po wizycie może coś uda mi sie skrobnąć:)

Terra rosa26----> Aha, to w takim razie ja chyba coś źle zrozumiałam;) Ja dopiero wybieram się do gina za niecałe dwa tyg i też jestem myśli, że bezie dobrze:) Napisz co tam powiedział lekarz:)

Pase, poki ci nic nie biore na wzdęcia, łapią mnie wieczorem, i sprawiają że boli mnie brzuch, raczej powodują uczucie ciezkosci. Czytalam ze właśnie espumisan jest dobry i że jest to lek, który nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie dostaje się do krwioobiegu i nie wpływa na dziecko. no i zawsze mozna przejsc na zdrowe jedzonko :-) Synek przyzwyczil sie ze jest jedynakiem i jest mu z tym dobrze - na pytania czy chciałby mieć rodzeństwo odpowiada że NIE , chyba ze brata i żeby też miał 8 lat :-) Aaaaa i dołączyła do mnie zgaga :-/

terra_rosa26 i jak po wizycie u lekarza? mam nadzieje że już więcej pozytywnych wiadomości!

Hej hej :) ja tu zawsze na bieżąco czytam wasze posty, tylko czasem nie chce mi się pisać:) Poza tym u mnie nic nowego, nudnosci się jeszcze nie objawily:P w ogole zadnych nowych objawów nie posiadam. wszystko w porządku;] Myszka powiedz mi gdzie i jak mozna sobie zrobic taki podpis pod postem, co się zawsze pojawia, jak Ty masz teraz: TP 5 stycznia 2014.... itp. ????

Hej dziewczyny , wszystko na to wskazuje , że i ja spodziewam się dzidziusia na styczeń , ostatnia @ 30.03 a 1.05 zrobiłam test i już po kilku sekundach wyszła grubaśna druga kreseczka :) wizytę u gina mam w poniedziałek , więc się okaże co mi powie , kalkulator w internecie wyznaczył mi datę porodu na 06.01.2014 :)

Aniu Sz, ja tez mam objawy znikome więc sie nie przejmuj - dopiero od wczoraj mam zgage i nie fajnie mi sie odbija. Jak sie zalogujesz to na górze strony znajdź coś takiego jak "moje konto" i tam jeszcze raz musisz potwierdzic że ty to ty i potem możesz nspisac coś o sobie, a pod spodem zrobic podpis/stopke. Mam nadzieję ze jasno napisałam, bo ja tez sie naszukałam zanim udało mi się to zrobić. dziewczyno -malino witaj wśród styczniówek! Gratulacje, i licze na relacje z wizyty poniedziałkowej bo termin mamy podobny a ja wizyte mam we wtorek i sie zastanawiam czy juz bedzie coś widać czy nie za wczesnie. Pozdrawiam!

xx myszka no dokładnie , mnie zastanawia , ze ta druga kreseczka tak szybko się pojawiła , jak tutaj czytałam to niektóre dziewczyny miały podobne terminy@ i ta kreska im blada wychodziła a mnie taka mocna , więc się zastanawiam czy czasem wcześniej nie zaszłam w ciążę , choć objawy miałam dopiero tydzień przed planowaną @. Dlatego tak już nie mogę się doczekać tej wizyty u lekarza :)

no mi taka porządna kreska wyszła dopiero po 4 dniach od terminu @, ale wiem że niektórym dziewczynom na kilka dni przed @ już blada się pokazała. W tym temacie nie ma reguły więc nie ma czym się przejmować - może będą bliźniaki, he he

Gość Liliana785
Hej dziewczyny. a tak sie zaklinalam testow... a dzisiaj zrobilam dwa i oba pozytywne

Hej liliano785, czyli tamten test robiłaś jeszcze przed terminem @ - cofnęłam sie parę postów do tyłu i dopiero doczytałam! No to gratuluje i niech się wszystko dobrze rozwija i zagnieżdża!