Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jyreejjth

jakie macie rachunki za prąd

Polecane posty

Gość mieszkanie 50 metrów
mnie strasznie irytuje gotowanie na gazie odkąd mam porównanie - przykładowo - kawiarka na płycie indukcyjnej przygotowuje espresso w minutę. ta sama kawiarka używana na kuchence gazowej potrzebuje co najmniej 4 minut. Niestety czy tego chcecie czy nie, używając gazu do gotowania b. dużo energii idzie w powietrze.

Gość sdfgbhnbvg
gaz jest cholernie niebezpieczny wole dopłacić ,ale mieć wode i gotowanie na prąd i wiem,że spie spokojnie w domu

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
My płacimy 200zł +- za 2 msc. Lodówka,pralka,telewizor, piekarnik, komputer, bojler, bądź piec.

Wczedniej placilismy 300zl ale mieszkamy dopiero w domu od sierpnia wiec to raptem byly 2 rachunki. Chcielismy zmienic rachunek zeby placic co miesiac ale sie nie da narazie,bo oni maja udtawione spisywanie licznikow co 3 niesiace alvo pol roku.bezsensu.

Wczedniej placilismy 300zl ale mieszkamy dopiero w domu od sierpnia wiec to raptem byly 2 rachunki. Chcielismy zmienic rachunek zeby placic co miesiac ale sie nie da narazie,bo oni maja udtawione spisywanie licznikow co 3 niesiace alvo pol roku.bezsensu.

Gość gggrsdcsdc
ost byl rachunek na 220 zl, rodzina to ja , maz, synek 5 lat, moja mama, w domu jest tak, 3 tv, lodowkozamrazarka, mikrofala (czesto uzywana) odkurzacz tez czesto uzywany- ale energooszczedny jak lodowka, bo to nowe sprzety,pralka -piore tak w sumie co 2 dzien, co -pompka na prad i w sumie ciepla wode mamy tylko z c.o. , no i co jeszcze w sumie reszta to drobne sprzety typu dekodery, ladowarka do laptopa, jakis zegare, no i zarowki, sumie tv w salonie i u mamy chodzi pol nocy w zimie bylo np ponad 300 zl, bo c.o na okraglo sie paliło, swiatlo tez sie pali od wczesnego popoludnia, tv czesciej sie oglada itp,

Gość 7899
my mamy ok 250-300 za 2 miesiące - nie mam w mieszkaniu gazu ! mieszkanie małe 37 m2 - wszystko elektryczne, 2 tv, zmywarka, ldowóka, czajnik , kuchenka elektryczna - piekarnik, 2 komputery .... niestety ...........

Gość jedno jest pewne,ze długo
u nas 220zł m-c

ok 300 zł/ 2 mce, jest nas Dwoje Ja i mąż, domek w szeregówce ponad 60 m2, na prąd, Pralka, zmywarka, piec dwufunkcyjny, piekarnik, płyta indukcyjna, czajnik elektryczny, w salonie plazma 50 cali w sypialni lcd 32 cale, laptop, i mase piedruł, suszarka, prostownica do włosów itp, mnie też przerazają te rachunki bo w domu w tygodniu jestesmy dopiero po godzinie 16 no ale co zrobić, jak mieszkalismy w bloku w kawalerce płacilicmy 100/2 mce ale tam nie miałam zmywarki płyty i piekarnika na prąd.

Gość nowamary
nie zawsze w tej taryfie jest taniej (13-16 i 22-6) u nas sie sprawdza ale mamy firme i korzystamy najwięcej w tych godzinach ale nasza kolezanka tez miała ta sama taryfe i jej sie nie opłacało i przeszła na normalna tzn cał czas bez wzgledu na pore płaci tyle samo, najlepiej pósc do firmy z której macie prad i nich zrobia wyliczenia gdzie bedzie tanije my bylismy i wyliczyła nam ze przy normalnej taryfie bysm płacili 150zł wiecej a ta znajoma 100 zl wiecej na tej taryfie z wyznaczonymi godzinami. mam nadzieje ze zrozumiale napisałam

Gość chcesz zaplaciccc
a co, chcesz zapłacić, to podaj adres to ci wyslę

Gość witaminyyyy....
ok 500-600 zl na 2 miesiace ale sporo sprzetow mamy na prad [2 tv, 2 kompy, indukcja, piekarnik, suszarka do ubran, pralka, pompy od pieca tez troche zjadaja]; mieszkamy we 3 osoby... niedlugo we 4

Gość witaminyyyy....
wychodzi na to ze strasznie duzo placimy wcale ne uzywajac wiecej niz wy - ale od stycznia weszla podwyzka za prad az o 1/3 :(

Ja place 200 - 250 zl za kwartal (3 miesiace) Mieszkam w Kopenhadze. Prad jest tu bardzo tani produkowany przez wielkie wiatraki ktore widac z ladu. Fajny widok o zachodzie slonca.

tv,pralka,lodówka,laptop co 2 dzień ładowany wychodzi co 2 miesiąć ok 150 zl.

Gość Około
150 PLN na miesiąc. Domek 70m2. Z tym że w cieplejszych miesiącach woda grzana jest w bojlerze elektrycznym. Nocna taryfa. Żarówki energooszczędne. Brak gazu sieciowego jest butla. Spore oszczędności daje taryfa nocna, szczególnie dla urządzeń o dużym poborze energii. Stara lodówka lub lodówka na 2 agregaty (są takie) to największy pożeracz prądu.

Gość lipinkdi23d
Mam wreszcie nowiutki kominek elektryczny na www.wklady-kominkowe.com/pl/kominki-elektryczne

Gość gość
Ja płacę 250 zł/mc!!! Zgłaszałam licznik że może uszkodzony ale dupa nic nie zrobią. Chyba że za kasę, bo ekspertyza jak wyjdzie ok, to ja ją opłacam plus koszty wszystkie związane z ściągnięciem i kupnem nowego licznika. A wiadomo ze ekspertyzę oni wykonują czyli przecież nie wyjdzie im że jest cos nie tak. 2 os dorosłe w kawalerce. Tv, komputer, lodówka, pralka, bojler, swiatło.

Ostatni rachunek (rozliczenie rzeczywiste) 95 zł na miesiąc, wszystko na prąd, 2 osoby dorosłe, mieszkanie 80 m kw. latem rachunki mniejsze, zdarzały się nawet ok 70 zł, ale teraz szybciej palimy światło itd.

a, też korzystamy z tej taryfy nocnej, więcej impulsów nocnych zużywamy (nie tylko nocą, ale też w weekendy i świeta jest taniej). sprzety mamy takie, jak wszyscy- zmywarka, płyta, lodówka, piekarnik, pralka laptop, telewizory, tablet, telefony i inne rzeczy na prąd.

Gość kazmia
Ja korzystałam z taryfy, wyłączałam wszystko co się da a i tak musiałam przenieść się do Novum żeby było taniej

Gość xxczech
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny

Gość mira333
Może i ja skorzystam, właśnie jestem na etapie poszukiwań dobrego operatora, ale coraz bardziej skłaniam się też ku novum

najwyższy jaki miałam ponad 600 zł masakra ! teraz na szczęście zeszło do ponad 400 zł ale to i tak dużo. Zależy od miesiąca.

Gość gość
Ja płacę teraz 55 zł na miesiąc. Moje sprzęty to: pralka, lodówka, często używany wielofunkcyjny robot kuchenny 800W, telewizor, playstation, dwa komputery, z czego jeden non stop uruchomiony.

to u mnie lodówka, zamrażalka, 2 telewizory 3 laptopy, dekoder, kilka ładowarek, pralka . Chodzi to że wszystko jest ciągle podłączone tv ciągle pobiera prąd nawet jeśli jest wyłączony i nikog nie ma w domu. Tak jest ze wszystkim.

Gość gość
teraz miałam 120zł na miesiąc (oprócz standardowych sprzętów mamy indukcję, zmywarkę) a w zimie bywa i 160zł. Ale średnio ok 140zł/mies. 3 osoby

Gość gość
29m2 3 osoby , TV , komp , pralka 3 razy w tyg , swiatła, mielismy ok 250 zł rachunki przy czym nas po 10h w domu nie było zima po 300 zł

Gość gość
Możecie zajrzeć na http://artmar-lublin.pl/ - tam są bramy garażowe, które dużo prądu nie zużywają, bo są nowoczesne. To przynajmniej jedna rzecz wam odejdzie z rachunków.