Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jyreejjth

jakie macie rachunki za prąd

Polecane posty

pralka piekarnik plyta indukcyjna 2 laptopy rachunki na miesiąc ok 80 zł 2 osoby dorosłe + niemowlę

Gość gość
Ja place kosmiczne rachunki Mam firmę co 2 miesiac około 800 zl Przez wakacje nie zapalalam na jednej stronie 5 świateł czyli połowę a rachunek dostałam właśnie taki sam To sa oszuści p********e złodzieje Koleżanka ma meza co pracuje w Energi zwykły rbol wszystko w DOMU! ma na prąd i placi za prąd 50 zl Czyli ja teoretycznie place za nią

Gość KamaiMinio
Płaciłam niebotyczne kwoty. Długo zastanawialismy sie z mezem co zrobic. ostatecznie padlo na zmiane dystrybutora pradu. znajomy meza polecil nam firme Axpo i byl to strzal w dziesiatke. porownywalismy z pozostalymi ofertami na rynku, ale ci wypadaja najlepiej. polecamy:)

Gość kiwigogo
nam udalo sie obnizyc rachunki za prad zmieniajac dostawce energii elektrycznej :) znajomi polecili nam firme axpo - malo znana ale dobra. ku mojemu zdziwieniu (nie bylam przekonana hehe) rachunki spadly spooro :)

Gość tygassss
Wybrałem ofertę od Energy Match (http://energymatch.pl). U nich zmiana nic nie kosztuje, no i druga rzecz, że dają gwarancję, że nie będą windować cen przez kilka lat. Można zaoszczędzić. Generalnie teraz jest wolny rynek, więc warto w ogóle zmieniać sprzedawców czy to przy dostawcach telewizji, internetu, czy telefonii komórkowej. Wierność jednej marce to nie jest podejście nowoczesnego konsumenta, ale raczej jakiegoś filantropa ;P

Gość gość
95zł/miesiac. Nowy dom z 2015 roku, wszystkie sprzety A+ i ++ mikrofala piekarnik lodówka pralka tv komputer stacjonarny płyta INDUKCYJNA I KLIMATYZACJA LATEM(jeden odbiornik). Uważam że mało płacimy-wszystkie żarówki led.

Gość gość
U mnie rachunek wynosi ok 600 zł co miesiąc ale to dlatego że mam małe gospodarstwo. Ostatnio miałem spore przerwy w dostawie i zastanawiam się nad dodatkowym kupnem agregatu. Jak na razie wynająłem jeden od firmy www.agar-power.pl i zastanawiam się także nad zmianą dostawcy.

Gość gość
Zawsze mozesz zrobić tyle ze kontaktujesz z biurem obsługi klienta, zawsze chętnie pomagają. I wszelkie problemy mozes rozwiązać szybciej niż tu na forum.

Gość gość
MY od 65 do 80 zł na miesiąc płacimy na 2 osoby. Mieszkanie 65 m2. Wszędzie ledy i zarówki energooszczędne. Pralka ok 4/5 razy w tygodniu, laptop, tv całe dnie, mikrofala, codziennie bojler 50 l grzejący wodę, żelazko itp. Nam dużo obniża taryfa weekendowa. Na tańszym prądzie robimy prawie wszystko.

Gość csdsd
Z takich lepszych, bardziej renomowanych i bezpieczniejszych sprzedawców energii to bym Energy Match polecała. Są na rynku już długo, mają dobre opinie i fajnie prowadzoną obsługę klienta, niczego nie ukrywają. Ja jestem od 3 miesięcy u nich i jest w porządku. Przeniesienie zleciłam przez ich panel online na http://energymatch.pl.

Gość rafciu
Assassin's Creed 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Assassin_s_Creed_2016 Dzięki przełomowej technologii Callum Lynch doświadcza przygód swojego przodka, asasyna Aguilara, żyjącego w XV-wiecznej Hiszpanii. Wkrótce podejmuje walkę z potężnymi templariuszami.

Gość gość
Co do sprzedawcy energii to na pewno właśnie Energia dla firm będzie tutaj numerem jeden. Wydaje mi się że jednak jeśli chodzi o cenę, podejście do klienta to sa bezkonkurencyjni na rynku.

Cześć dziewczyny możecie mi napisać czy jest możliwe żeby wyszło mi 600 zł za prąd przez 3,5 miesiąca ? używam codziennie suszarki i prostownicy. mam płytę indukcyjną okap czajnik elektryczny mikrofalówkę pralkę nie piorę często światła wszędzie mam ledowe i wiadomo lodówka ale z reszty rzeczy korzystam sporadycznie więcej jak jest chłopak a jest w domu co tydzień na tydzień. za wynajem płacę 2400 i daje jej dodatkowo jeszcze 100 zł jakby wyszło coś ponad ale 1 raz spotykam się z takim rachunkiem wszędzie gdzie wynajmowałam mieszkanie rachunki były o wiele mniejsze napiszcie co o tym myślicie z góry dzięki za odpowiedź

Gość gość
Ale dostałaś taki rachunek do ręki czy tak ci powiedziała właścicielka? może tak wysoka kwota wynika z niedopłaty poprzednich? normalnie jest tak, że te faktury są zaliczkowe, a co pół roku przychodzi rozliczenie. Jak masz rachunek, to na górze jest numer klienta, zadzwon na infolinię (choć informacji udzielają osobie, na którą jest umowa). Spisałaś stan liczników jak się wprowadzałaś? na infolinii mogą ci wyliczyc ile faktycznie zużyłaś. Kolejna rzecz - zaliczki ustalają względem tego samego okresu poprzedniego roku, czyli jeśli np. poprzedni lokatorzy zużywali w marcu bardzo dużo - to teraz ustalą zaliczki na wysokim poziomie. ja za jedną osobę mam 190 zł na 2 miesiące.

Gość gość
Rzeczywiście dość sporo, ale tak, możliwe, zwłaszcza jeżeli używasz więcej piekarnika, suszarki itd. Poproś właścicielkę o pokazanie rachunku, a jak podejrzewasz że cię oszukuje, spisuj po prostu licznik i sprawdź jaką masz taryfę, sama obliczysz zużycie (plus jeszcze opłaty stałe, wiadomo). Licznik powinnaś mieć swoją drogą spisany przy wprowadzaniu się, inaczej w życiu nie udowodnisz że nie miałaś takiego zużycia. Może też masz dwie taryfy i w pewnych godzinach jest taniej, a nawet o tym nie wiesz? Wtedy korzystanie ze sprzętów "kiedykolwiek" daje się odczuć. Ogrzewania wody ani CO nie ma na prąd? Albo jak ktoś pisał, to prognozy i faktyczne zużycie jest mniejsze, wyjdzie ci nadpłata.

Gość gość
Zużycie średnio 84zł miesiąc stara kamienica 60m allle mąż ma bzika na punkcie urządzeń energooszczędnych, gotujemy na indukcji. Pompa od pieca z płaszczem wodnym chodzi 4 h dziennie. Teraz będzie więcej bo dodatkowo chodził grzejnik olejowy ok. 1h dziennie. Więc 120 mc jak w zeszłym roku pewnie będzie. Normalna taryfa i nie siedzimy w ciemności

cześć dziękuję za odpowiedzi mam spisane liczniki przed tym zanim się wprowadziłam i teraz też mogę sprawdzić ich stan jak ostatnio spisywali też mam zapisane więc to wszystko mam. ona twierdzi że rachunek do jej rodziców przyszedł i teraz ciężko będzie o to żeby go przesłali że może podadzą przez kogoś . powiedziałam jej że nie zapłacę jej tego dopóki nie zobaczę rachunku a odległość to nie problem skan zawsze mogą podesłać jej rodzice a ona mi na @

poprawka widzę tutaj w umowie że jest to płyta ceramiczna a nie indukcyjna

Gość gość
Dziękuję za pomoc już zajmuje się tym mój adwokat Naciagara zwykła

Gość weraaeqwpa
Moja koleżanka też ma tą wtyczkę inteligentną z pomiarem energii ze smarthome i również sobie bardzo chwali.

Gość paula3409
W sumie to ja pierwsze słyszę o istnieniu takiej wtyczki tak przeglądam ofertę tego smarthome i tak mi wpadł do oka detektor temperatury ma ktoś może ?? podzielcie się opiniami

Gość M_Kaszak
Szukając sposobów, dzięki którym mogłabym obniżyć rachunki za prąd, natrafiłam na artykuł zarządzania energią. Wiem, że są specjalne urządzenia, które to ułatwiają - w swojej ofercie ma je m.in. firma http://www.schneider-electric.pl/pl/product-category/1600-aparatura-modu-owa-acti9/?filter=business-4-rozdzia--energii-niskiego-napiecia - czy warto się w nie zaopatrzyć?

Gość daniel bujak
6,7 zł na miesiąc przy zużyciu ok.4000kWh rocznie.Nie żartuje

Gość Paladynia
Żeby obniżyć rachunki trzeba korzystać z technologii. Mniej prądu pobierają żarówki led niż tradycyjne i tak samo jest z urządzeniami teraz dostępnymi. Warto zastanowić się nad inteligentnym domem sterowanym przez aplikacje bo mimo iż kupno takiego sprzętu kosztuje to w perspektywie czasu nasze rachunki będą się obniżać. Dlatego warto zajrzeć na stronę http://www.smarthomeready.pl/ to specjaliści w dziedzinie instalacji elektrycznych oraz rozwiązań smart domu.

Gość tytka8er7
ostatnio duzo mniejsze :) dlaczego? bo zmienilam dostawce pradu na axpo! powiem wam ze to super patent bo mozna oszczedzac bez wyrzeczen

Gość panibasia87
odkad zmienilam dostawce pradu na Axpo to duzo nizsze ;) przy takim samym zuzyciu :)

Gość gość
Cena energii elektrycznej Warszawa jest przeróżna i okazało się że jak zmieniliśmy dostawcę na https://lumipge.pl/Poznaj-Lumi/proces to mamy o wiele lepszą ofertę. :) czasami wystarczy poszukać trochę i można obniżyć sobie rachunki