Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejna z podlasia

przpeis na zupę pomidorową

Polecane posty

witajcie pierwszy raz w swoim zyciu robie zupe pomidorową chce z makaronem ..ale nie wiem jak sie do tego zabrać .macie jakis dobry przepis?:( bede wdzieczna

Gość robisz ja dla kogos? masz
chlopa? bo jesli jestes ladna to nie musisz sie starac - zjem nawet niejadalna:)

Gość xcvbnm,mm
Jakie masz mięso?

a po co mi mieso do zupy pomidorowej? raczej tylko pomidory i makaron, nie?:(

wstawiasz kostke schabowa do zimnej wody,wstawiasz na gaz...dodajesz dwie kostki rosolowe,ziele ang i listek laurowy.to powinno sie gotowac jakies 15 minut ,dodajesz marchewke ,pietruszke,seler ,por.jak warzywa beda miekkie ,wyciagam warzywa zostawiajac tylko marchew,dodaje koncentrat pomidorowy.gotuje minute po czym dodaje lyzeczke cukru dla zrownowazenia smaku i pieprz mielony,,,,zupe zaprawiam 30 smietana lub chudsza...gotowe...a makaron do zupy badz ryz gotuje osobno.

Gość autorka xx
chce na kurczaku

Gość Mistrz Wawruszko
Jak ugotujesz według przepisu Miauczydełka to dostaniesz raka:classic_cool:

Gość sabadababidibi
Gotujesz rosol na nozkach albo innym miesie z wloszczyzna ktora kupisz razem np. w Biedronce, jak mieso i jarzyny beda miekkie to dodajesz jedne zmiksowane pomidory z puszki i jeden koncentrat, albo wiecej jak masz wiekszy garnek, gotujesz makaron osobno i nie zapomnij po odcedzeniu go zahartowac, czyli oplukac w lodowatej wodzie, im makaron dawaj na talerz przed nalaniem zupy, nie mieszaj zupy z makaronem w garze. Prosze bardzo.

Gość sabadababidibi
ha, jarzyny sie wyjmuje a marcheweczke sie kroi i wrzuca z powrotem.

Gość olebebfo
Co wy za gowna gotujecie? :O ja gotuje zupe pomidorowa na kurczaku i z pomidorow w puszce, w sezonie na swierzych. Wiem, ze w tym i tak jest chemia ale nie bede jej sobie jeszcze wiecej dopierdalac do zupy w postaci kostek rosolowych i innych gowien :O Aaa i pomidorowa tylko z ryzem!:D

gotowac mozesz sobie i na ananasach ...ja gotuje tak i wszystkim smakuje.oczywiscie ze w sezonie gotuje na pomidorach ,bo zeby wydobyc smak musza byc dobre pomidorki i do tego zesmazone na maselku ,a pomidorow z puszki nie da sie zesmazyc .poza sezonem zupa z koncentratu.