Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 5 latki

Karmilam mm i mialam CC -w czym jestem gorsza?

Polecane posty

Gość mama 5 latki

z wlasnego wyboru... Oprocz tego ,moje dziecko jest bardzo kochane. Ma swietny kontakt z tata, ktory regularnie chodzi z mala na basen, rowery, pikniki. Ze mna mala piecze ciasta, rysuje. Co weekend spedzamy we 3 aktywnie czas. Do tego dziecko wcale nie choruje W czym jestem gorsza od innych matek? prosze wymieniac.

Gość nie ty jestes gorsza ,tylko
twoje dziecko nie dostalo tego, co mogłoby , gdyby bylo karmione piersią . A czego - nmnostwo jest artykułow fachiwych ba ten temat , chocby: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,10191082,Dlaczego_warto_karmic_piersia_.html

w tym artykule i innych podobnych , sa wymienione zalety karmienia piesria, wiec nie bede tego powtarzec. Oczywiscie na rozwoj dziecka wplywaja tez inne czynniki, ale pytasz akurat o karmienie. badania przeprowada sie na podstawie statystyk a nieposzczególnych przypadków

Gość oj, nie zaczynaj
tego tematu bo zaraz cię tu matki polki żywcem zagryzą. BTW - ja też karmię mm i jakoś to moje dziecko rozwija się prawidłowo, ku wielkiej złości matek z rozciągnętymi od karmienia piersiami :P

Gość mama 5 latki
Zadalam dziewczyny pytanie. W czym ja jestem gorsza od matek karmiacych piersia? Niestety jest nagonka na takie kobiety jak ja, sa wyzywane od egoistek, tepaczek, prostaczek.

Gość vevtetgtbt
nie masz rozjebanej pizdy i obwislych wymion :)

Mama 5 latki coraz czesciej zastanawiam sie czy nie postapic tak jak ty cc i mm... Przeraza mnie wizja piersi do pepka i szytej, szerokiej cip*i....

Gość ja pierdzieleeeeeeee
piersi se psuja nie od karmienia a od zlych stanikow, karmilam 2 lata i mam ladniejszy biust niz niejedna karmiaca mm, nie powielaj mitow

Gość hgyhkjkij
też miałam cc ale w przeciwieństwie do ciebie chce dać dziecku to co najlepsze zamierzam karmić 2 lata a może dłużej. Mam rozum,umiem czytać ze zrozumieniem, potrafię wyciągać wioski mm nie podam nigdy.

Gość ło matkoooooooooooooo
Piersi można mieć obwisłe po samej ciaży a nie od karmienia .

kazda matka stra sie ,zeby zapewnic najlepszy rozwoj dziecku - w rozny sposob - mozna wiele wymieniac- od zabaw z dzieckiem, poprzez hartowanie itd itp. Karmienie piersia jest na pewno zdrowsze niz mm. Nie ja to wymyslilam, tylko lekarze i naukowcy, znajdziesz to w kazdej medycznej publikacji. Jesli sie koniecznie domagasz odpowiedzi, w czym jestes gorsza - ok, proszę - nie zapewnilas dziecku tego, co najlpesze w temacie karmienie w najwczesniejszym okresie zycia.

Gość ja pierdzieleeeeeeee
dokladnie, jak sie o piersi nie dba, to obwisna, w ciazy skora znacznie zwieksza swoja elastycznosc i szcegolnie w tym okresie wazny jest dobry dobor bielizny, zeby piersi sie "nie popsuly"

Gość mama marysi 09
a ja równiez miałam cc i karmilam mm i mam głeboko gdzies krytyke matek polek moje dziecko rozwija sie ok i to najwazniejsze dla mnie i nie czuje sie z tego powodu gorsza mama pozdrawiwm reszte nie karmiacych i rodzacych nie naturalnie

Gość temat prowokacja
I tyle

rozumny czlowiek w XXI wieku potrafi czytac ze zrozumieniem nie tylko Harlekiny i wyciagac wnioski z ogolnie dostepnych wyników badan naukowych , a nie z tego, co powie sasiadka, szwagierka.

Gość no i???
Każdy karmi jak chce ale mleko matki jest najlepsze dla dziecka . Nigdy mm nie będzie lepsze niż karmienie naturalne .

czyli jestes gorsza w tym, ze bedac dorosla i majac dziecko nie zainteresowalas sie tym, co jest dla niego najzdrowsze. Malo czytasz chyba, malo interesujesz swiatem, - a kazdemu dziecku przydaje sie mama z szerokimi horyzontami, otwarta na wiedzę. Z madrą mamą jest ciekawiej w zyciu.

Gość hgyhkjkij
pięknie powiedziane

Gość jhgfd
nie ty jestes gorsza ,tylko - no to twoje dziecko nie ma takiej mamy o jakiej piszesz

Gość paparotka
Dla mnie w niczym nie jestes gorsza.

jhgfd mozesz to uzasadnic?

Gość jhgfd
nie ty jestes gorsza ,tylko - jakbys byla osoba z szerokimi horyzontami, otwarta na wiedzę to bys zrozumiala

moge zrozumiec,ze ktos z bardzo ważnych przyczyn nie karmi. Ale jesli ktos tak robi z wlasnego wyboru i twierdzi, ze jest sluszny - nie opiera sie na faktach - albo nie ma wiedzy o swiecie , nie umie wyciagac wnioskow, czytac ze zrozumieniem, czerpie wiadomosci od pani Dziuni z mięsnego , ktorej dziecko akurat po mm nie choruje - jak nazwiesz kogos takiego ?

czlowiek otwarty na wiedze, z szerokimi horyzontami czerpie wiedze z naukowych zrodeł i wyciaga z niej wnisoki.

Gość Hgvk jb tyg. J a
Naturalnie niby najlepiej! Ale ja mam to w doopie i żadna rozkraczona pizda z cyckami po pas nie bedzie mnie obrażać!

Gość hvk - na razie to ty się
wyrażasz obraźliwie

Gość hgvk - na razie to ty się
i własnie widać, ze głupota idzie z chamstwem w parze:):)

Gość dhdbdbd
Czlowiek z szerokimi horyzontami sie skupia sie jedynie na roli matki,ale przede wszystkim mysli o sobie,rozwija.swoje wewnetrzne ja,skupia sie ja byciu czlowiekiem,a macierzynstwo jest czescia jego zycia a nie sensem!!!!

Gość adzia1982
ja karmiłam mm i miałam cc.i chwała komuś kto to wymyślił...po 16 porodu cc była dla mnie ostatnią deską ratunku...bo bym chyba umarła... mm karmiłam bi inaczej bym zagłodziła dziecko....tak zagłodziłabym dziecko bo wpgóle mleko nie leciało po 7 dzniach...i wiecie kto kazał odstawić pediatra!!!!!! a najważniejze wartości sa nie w mleku tylko w TYCH kroplach siary zaraz po porodzie.....dzieci 3 i 2 lata i nigdy antybiotyków nie brali....

Gość adzia1982
to jest wybór każdego rodzica i trzeba to szanować nie potępiać