Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli mnie głowa...

Jak mam do wyboru kawa rozpuszczalna lub pół paracetamulu na ból głowy w ciąży?

Polecane posty

Gość boli mnie głowa...

Boli okropnie:( i to często....Np. raz dwa razy w tygodniu-przed ciażą tak nie było..a moze macie sposoby inne niż pól apapu lub kawa?

Gość boli mnie głowa...
jakby co jestem w 18 tygodniu

Gość malami33
kawa

Gość dsgsdggsd
4 rano spacer. orzeźwia. kawa.

Gość tezwciazy
wcieraj amol w skronie,mnie pomagało

Gość nie każde dziecko jest zdolne.
kawa na ból głowy? mnie po kawie to dopiero zaczyna boleć, bo ciśnienie skacze.

Gość boli mnie głowa...
Mam taką rozpuszczalną maxwelhouse -jest słaba raczej-moge sobie z płaskiem malej łyzeczki zrobic? Przed ciążą piłam często-nie codziennie ale ze 2-3 razy w tygodniu. Jak wypije taką z płaskiej łyzeczki i duża iloscia mleka(bo lubie z mlekiem) ze 2 razy w tygodniu to nic dziecku nie bedzie? Słyszałam ze sie moze o mniejszej masie urodzic...

Gość princessaofpersia
a moze zacznij od zmierzenia cisnienia, co? jak masz niskie to napij sie tej kawy

Gość boli mnie głowa...
Amolu nie mam ale mam olejek olbasowy. Mysle ze smierdzi podobnie:P Ja mam tak ze mam cismienie w normie-nigdy nie wysokie ,jak cos to niskie no i wtedy pojawia sie ból glowy-przy takim 65/105 np. -wiem bo mierze.

Gość boli mnie głowa...
o wlasnie to pisalam:P i po kawie mi sie podnosi bo mierze. Tylko nie wiem czy ze 2 razy w tygodniu nie zaszkodzi-nie pije ot tak tylko na ta glowe.

Gość princessaofpersia
a czemu mialaby ci zaszkodzic? pilam cala ciaze po 2 slabe kawy i dziecko zdrowe .....

Gość princessaofpersia
olejek olbasowy to nie to samo co amol, nie ma lawendy i rozmarynu w skladzie a to glownie te skladniki maja dzialanie na bol glowy

Gość jhfgjfgjg
To już lepsza ta kawa bo pół paracetamolu to by nike pomogło nawet kilkuletniemu dziecku a co dopiero dorosłej kobiecie.

Gość do - grycan lodzik
a czemu pol paracetamolu? nie rozumiem... na bol gowy w ciazy bralam paracetamole i popijalam kawa - przynajmniej nie rozwijalo sie w migrene to bezpieczna dawka nie wiem co to za swirowanie z polowka tabletki

Gość do - grycan lodzik
kawa w ciazy nie jest przeciwwskazana, nie powinno sie jedynie przekraczac 300 mg kofeiny na dobe, ja normalnie pije dzienie kubek kawy, czasem dwa

Gość nyhyhy
pól paracetamolu? a co to za dawka? przecież to cie nie ruszy nawet. weź cały paracetamol jak trzeba.nie zaszkodzi, nie bierzesz przecież tego codziennie. kawa na ból glowy? pierwsze słyszę a w środowisku medycznym sie obracam..

Gość syssssska
ja pije kawe i jestem w ciązy, przecież kawa aż tak nie szkodzi chyba że się przesadzi z ilością

Gość boli mnie głowa...
bo ja wziełam dwa razy na te bóle jakos w 14tygodniu i przeszło po połowie tabletki -tam jest 500/2 to 250 dawka. Nie wiem gdzies tam slyszalam ze pół tabletki:P Narazie zrobilam kawe i lepiej mi:)

Gość princessaofpersia
no to cos slabe to towarzystwo skoro o tak dobrym sposobie na bol glowy nie slyszalo:O bole glowy czesto sa wynikiem niskiego cisnienia wtedy kawa jest lepsza niz garsc tabletek

Gość nyhyhy
no lekarze raczej kawy na receptach nie przypisują:) a raczej odradzają jej picie..

Gość nyhyhy
co prawda nie polscy lekarze, może w Pl inne sposoby na ból głowy sie stosuje

Gość brak empatii...
bzdura - zarowno polozna jak i lekarz gin zalecili mi po porodzie popic paracetamol kawa, bo sam paracetaol nie zadzialal na silny bol glowy; gdy popilam kawa to jak reka odjal!

Gość brak empatii...
z reszta co to za nowosc? jesli bol glowy wynika ze zyt niskiego cisnienia to pije sie kawe i przechodzi, co do tego ma recepta? plastrow tez nikt na recepte nie sprzedaje a wiadomo ze jak sie skaleczysz, to plaster naklejasz

Gość najbrzydsze sa golfyy
bol głowy może być wynikiem niskiego ciśnienia ale nie musi.przecież autorka nawet sobie go nie zmierzyła. dla mnie najlepsza na ból głowy jest woda, jak to nie działa to paracetamol. po kawie by mi chyba łeb rozsadziło:o

Gość nyhyhy
recepta to była odnośnie pół tabletki paracetamolu a nie kawy:o

Gość princessaofpersia
ach ci zagraniczni lekarze, taka skarbnica wiedzy wszelkiej :D litosci

Gość boli mnie głowa...
najbrzydsze są golfy- o przepraszam mierze sobie ciśnienie o czym pisałam wcześniej-a nawet jakie mam pisałam! Skoro ktoś nie umie czytac ze zrozumieniem niech sie nie wypowiada.