Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtjty

A propos sklepow Zabka

Polecane posty

Gość rtjty

1. czy tylko mi sie wydaje, ze standard sklepow sie pogorsyl? chodzi o czystosc, itp? czy jest to celowe dzialanie firmy w zwiazku z otwarciem sklepow Fresh przez te sama firme? tzn ze Fresh ma miec wyzszy standard... 2. czy kasjerki w zabce maja prawo zatrzymywac znaczki dla siebie, jesli klient ich nie chce? co one pozniej z nimi robia?

Gość pytajacakafeterianka
jakie znaczki? pocztowe?

Gość uriage :P
żabki to jest franczyza, więc myslę, że wszystko zależy od właściciela. U mnie standard bez zmian, tylko ostatnio namnożyło się ich w okolicy, co ulica to ze dwie żabki otwarte ;)

Gość ajent
żabka to nie franszyza. Ajent tej sieci to pracownik na własnej działalności zatrudniający sobie podobnych. Sieć należy do funduszu Mid Europa. Ajent ma nic do powiedzenia. Wykonuje wytyczne i instrukcja otrzymywane z centrali sieci. Za swoją prace otrzymuje ko 5% marżę od obrotu miesięcznego sklepu. Obrót średnio dla sklepu tej sieci to ok 100 tyś. zł koszty ok. 10 tyś zł (min. 3 pracowników plus ajent, który także musi stać za kasa ponieważ sklep czynny jest 365 dni w roku 17 godzin dziennie) Jak łatwo policzyć zysk z ajencji jest mizerny...

Gość Była Kllientka
Czy u Was w Żabkach Cafe też notorycznie nie ma hot - dogów? W żabce obok nigdy nie ma więc, więc upatrzyłam sobie Żabkę kawałek dalej. Przez jakiś czas hot - dogi zawsze były (i małe i duże), świeże, dobre, wszystkie sosy. Więc czasem przeszłam się kawałek dalej po zakupy aby przy okazji zjeść sobie coś ciepłego. Dziś z chłopakiem wybraliśmy się na małe zakupy i mówię choć do drugiej żabki, bo tam zawsze są hot - dogi i sosy wszystkie. Nie chciało mu się iść, więc podjechaliśmy bo skusił się na zachwalonego przeze mnie hot - doga, a tam mówią, że nie ma :/ Wkurzyłam się i mówię choć do Biedronki . Już wiem, że tam pewnie też wiecznie nie będzie hot - dogów jak w Żabce obok mnie. To już wolę robić taniej zakupy w Biedronce, jak i tu i tu nie zjem nic ciepłego. Pytanie - po co porobili te Żabki Cafe, jak tam wiecznie nie ma hot - dogów, sosów? Człowiek idzie na darmo i się tylko wkurza. Czy to taki problem, przecież np. na stacji zawsze są hot - dogi.

Gość Kejka1
Ja osobiście uważam że te wszystkie oskarżania dotyczące sklepi są mocno nieuzasadnione. Mam pod oknem żabkę i jestem na prawdę z niego zadowolona. Co jakiś czas zerkam na stronę http://zabkapolska.pl/ Gdzie mogę śledzić aktualny stan promocji w sklepie. Co o tym sądzicie ? Poczytajcie sami i może przekonacie się co do sieci tych sklepów.

Gość Alex

Żabki bardzo dobre, zwłaszcza, że w ostatnich miesiącach mocno do przodu idą z duchem czasu.