Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doniczka od kwiatka

pytanie mam...

Polecane posty

Gość doniczka od kwiatka

ile waza i mierza wasze 3 miesieczne dzieci? moj synek wazy 5400g i ma 60cm wzrostu, karmie tylko piersia, mam duzo mleka, lekarz mowi ze malo wazy.... a urodzil sie "ksiazkowy" jest radosnym dzieckiem jak to jest u was?

Gość doniczka od kwiatka
zadna nie ma dziecka w takim wieku? zadna nie pamieta?

Gość zxcvb123456
mój syn urodzil się z wagą 385 g teraz ma 4 m-ce i wazy 7200 jak mial 3 m-ce to ważył 6500 też karmię tylko piersią. Myśle że to zależy od wagi urodzeniowej i wydaje mi się ze gdyby twoje dziecko było głodne to wiedziala bys o tym i skoro jest radosne to wszystko dobrze :)

Gość doniczka od kwiatka
no maly mial 3600g... przy porodzie, przy wypisie spadl az 300g

Gość doniczka od kwiatka
nastraszyl mnie lekarz tez uwazam ze skoro jest radosny to wszystko ok

różnie dzieciaki przybierają. mój starszy syn mało przybierał- ale nie głodował- taki typ :) Do tej pory jest szczupły. Jeśli dziecko je, nie płacze, jest radosne i regularnie przybiera- nawet nie szczególnie dużo- to nie ma się czym przejmować

no to prawie jak u mnie, moj synek mial 366og przy porodzie, przy wypisie tez spadl 300g wiec mial 3360g, mial 55cm, teraz wazy 5350g i ma 61cm i pediatra powiedziala ze malo przybral na wadze i kazala karmic normalnie ale po odbiuciu jeszcze raz przystawic, tyle ze on nie chce... :( jak odciagne mleko to wypija tylko 60ml a pozniej smieje sie i bawi tym cucem lub butelka.... no ale moj Ksawcio tez jest wesolym maluszkiem wiec chyba wszystko ok... :) moj maly okruszek :)

Gość zxcvb123456
moj syn też stracił na wadze do 3200 nic się nie martw. Nie dokarmiaj przypadkiem bo szkoda żebyś przestała karmić piersią. Może po prostu nie jest łasuchem bo mój jest. Moja pani doktor twierdzi nawet że to waga ciężka :)

corka urodzila sie 3600.przy wyjsciu ze szpitala 3500.juz w szpitalu byla dokarmiana mm.ze wzgledu na problemy zdrowotne nie karmilam piersia.na poczatku pila mleko enfamil pozniej hipp.w wieku 3 mscy wazyla 6200

Gość doniczka od kwiatka
dzieki dziewczyny, bo zaczynalam sie marwic

Gość zxcvb123456
chciałam jeszcze dodać że mam koleżanke ktorej syn waży 8 kg ma 74 cm wzrostu i ma 10 miesięcy :) rozwija się prawidłowo mało tego zaczyna już chodzic po mimo uwag lekarki że za mały,że nie może a on sam wstaje i chodzi przy meblach,łóżku i tam gdzie uda mu się wstać samemu :) więc naprawdę nic się nie martw :)