Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadżerka

W końcu mam nadżerkę czy nie?

Polecane posty

Tak w Polsce obserwuję sie gdy mamy CIN1 ,bo często zmiany sie usuwają .Poczytaj forum o hpv tam dużo dziewczyn jest w takiej sytuacji jak Ty i wiem,ze wielu z nich zmiany sie wycofały . Inna sprawa to ze po konizacji też dziewczyny zachodzą w ciąze . Masz kk ?

Gość mama z innej epoki
mialam 2 bardzo male brodawki ,wymrozone i nie pojawily sie nowe a minelo 9 miesiecy partnera nie zarazilam na szczescie wiem,ze po konizacji mozna zajsc i donosic ciaze ale jest ryzyko no i 1 miesiac bez współzycia,powrót do "normalności" itp wiesz,dla mnie 1 miesiac to jest naprawde duzo...nie mam juz 20 lat ale mam juz dzieci

Tak to niestety jest ,że nadżerka idzie często w parze z hpv tylko wiekszość o tym nie wie ,bo hpv przechodzą bezobjawowo .

Gość mama z innej epoki
dokladnie,ja tez nie widzialam ,wirus uaktywnil sie jak byalm w ciazy ale mam go na pewno od kilku lat,poniewaz zmiany typu CIN 1 nie powstaja od razu,potrzbea na to kilku lat

Gość mama z innej epoki
uwazam,ze w polsce wielkim bledem jest brak badan w kierunku wykrycia hpv! po prostu te badania sa drogie wklejam jeszcze jeden fany artykul http://www.hpv-test.pl/

Konsultowałaś to jeszcze z jakimś lekarzem ? Ja w takich sprawach to bym nie zaufała tylko jednemu lekarzowi . Tego czy partnera nie zaraziłaś to niestety sie nie dowiesz. Nie wiem czy wiesz ale organizm bardzo często zwalcza hpv do kliku lat . Kiedy miałaś ostanią cytologie ,może zmiany juz sie wycofały .

Gość mama z innej epoki
partner robil badania na wykrycie dna wirusa hpv ,tu nikt laski nie robi ;) cytologie robilam w listopadzie i zaraz po niej kolposkopie wiec to swieza sprawa

Gość mama z innej epoki
nie musialam konsultowac z innym lekarzem skoro mam jasny wynik z wyskrobiny i dna hpv

U nas jest ten test ale on nie da Ci 100% gwarancji ,ze wirusa masz lub nie .Poza tym co da taka wiedza ,przeciez lekarstwa na hpv nie ma . Bardziej powinno sie uswiadamiac kobiety co to jest hpv i że 80% ludzi styka sie z nim w swoim życiu i cytologie powinno sie robić raz do roku .

Gość mama z innej epoki
lekarstwa nie ma ale jest szcepionka,w polsce bardzo droga,tu dostepna bez problemu

Gość mama z innej epoki
a taka wiedza jest potrzebna! bo rodzajow wirusa jest 27 i niektore moga powodowac raka szyjki macicy wiec wlasnie po to powinno sie to wiedziec poza tym mozna zarazic partnera,nawet poprzez seks oralny

Kochana CIN juz może Ci sie dawno usunął .Powinnaś cytologie w takiej sytuacji robić co 3 mies . Poczytaj tamte forum ,a uspokoisz sie ,bo dziewczyny jak usunęły kk to zmiany do kilku miesiecy im sie usunęły . To nie były pojedyncze przypadki lecz wiekszość z CIN.

Mało o tym wirusie wiesz :) Rodzajów jest 100 a nawet niektóre zródła podają ,ze 200.

Gość mama z innej epoki
niestety nie jest to prawda bo CIN nie usunie sie tak po prostu,sa to trwale zmiany w nabłonku i nie ma cudu,uwierz mi sama mam wykształcenie medyczne i nie uwierze.to tak ,jakby u człowieka chorego na raka nagle nastapiło cudowne ozdrowienie i komórki nowotworowe zniknely

Oczywiście zgadzam sie wirus jest odpowiedzialny za raka szyjki macicy ale taki rak rozwija sie 10 lat wiec jak co roku będziesz robiła cytologie nie ma szans abyś na raka zachorowała .

Gość mama z innej epoki
owszem ale 27 to najczesciej wystepujace odmiany i najgrozniejsze dla czlowieka

Tylko ,ze na tamtym forum jest mnóstwo dziewczyn którym sie usunęły CIN .Wiec nie gniewaj sie ale nie masz racji .Napisz na tamtym forum ,zapytaj czy im sie usunęły zobaczysz co Ci napiszą . Zresztą wystarczy ,że poczytasz . Poczytaj np.historie nowej walczącej pojawia sie koło 80 str ,czy cest .Jest tam duzo takich przypadków .

Gość mama z innej epoki
mnie chodzi o odmainy wirusa hpv najgrozniejsze czyli takie ktore moga powodowac zmiany na narzadach rodnych i szyjce, co innego inne odmiany powodujace np brodawki na dłoniach czy stopach

Uważam ,ze powinnaś jak najszybciej zrobić cytologie .Jak masz CIN to w Polsce lakarze zalecają ja robić co 3 mies . Nie możesz tego bagatelizować ,bo masz CIN 1 a zaraz może byc 2 .Równie dobrze może nie potrzebnie sie zamartwiasz i po CIN nie ma już sladu :)

Gość mama z innej epoki
ja sie naprawde nie gniewam ale jak ty piszesz,że rak szyjki rozwija sie 10 lat to mnie przerazasz naprawde! uwierz mi,ze nie ma na to reguły! rak szyjki rozinąl sie u mojej przyjaciólki w ciągu 2 lat! i pomimo,ze miala jedynie 29 lat to usunieto jej szyjke wraz z macica

Nie wiem co mam Ci napisać .Wszystkie zródła podają ,ze rak szyjki macicy sie tak szybko nie rozwija . Jednak nie chce podważać tego co piszesz . Jesteś pewna,ze miała badania dwa lata wczesniej ?

Gość jak przeniesc ,... .
mama z innej epoki niestety nie jest to prawda bo CIN nie usunie sie tak po prostu,sa to trwale zmiany w nabłonku i nie ma cudu,uwierz mi xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx brednie !!!!!! wystarczy zawierzyc komus kompetentnemu a nie tobie link tutaj http://www.kolposkopia.com/index.php/Wirus_HPV_-_nie_taki_diabel_straszny/ poczytaj i nie siej fermentu

nie ze sa badania drogie !!! choc to prawda , ale są one o kant dupy rozczas ! na podanej stronie tez znajdziesz dlaczego .... jestes tylko kims drogi userze ktorys zachorował na ktorym farmaceutyka chce zarobic , i teraz albo jesteś młot i dajesz sie robic w balona , albo zgłebiasz temat i oddzielasz ziarna od plew .

SZCZEPIONKA !!! ta nie jest kategorycznie dla juz zarazonych , pisze o tym sam producent szczpionki jak firma glaxo , tak merck czyli carvarix i gardasil ! o rekombinowanym DNA jakie zawiera gardasil juz nie wspominam , zaszczepione sie dowiedzą o tym nawet jak pisza naukowcy za 10 ....20 lat czy ich potomstwo odpokutuje rekombinowane wszczpione dna ??? czas pokaze . SZCZEPIONKA TO ZŁO !

mama z innej epoki uwierz mi,ze nie ma na to reguły! rak szyjki rozinąl sie u mojej przyjaciólki w ciągu 2 lat! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX SRATATATTTAAAATA :) zebys ty jeszcze ogarniała conieco, co czytasz , co ci sie mówi , co słyszysz . Nieudolnosc lekarzy frnacuskich i nie tylko jest powszechna , jak robiła całe lata zwykłą cytologie jeszcze u byle kogo to potem są takie kwiatki nie ma opcji by sie rak szykjki macicy rozwinoł w dwa lata ! madrzejsza od doktorów i naukowców byc nie mozesz - i tyle

Gość mam z innej epoki
do mojej poprzedniczki prostactwo i zarozumialstwo z ciebie az buha nie staram sie ani nie jestem madrzejsza od lekarzy to po pierwsze po drugie kolezanka leczyla sie w waszej kochanje i najlepszej Polsce!cytologie miala 3 lata przed wyrokiem rak!bo miala 2 stopnia le zadnen wasz super doktorek nie zlecil dodatkowych badan bo wlasnie"obserwować trzeba" mozesz sobie wierzyc,ze CIN sie cofnie i zyj z tą nieswiadomoscią jak chcesz,twoje zdrowie nieudolnosc francuskich lekarzy mówisz?moze i masz racje,moze i nieudolni ale oni nie kupuja sobie zdanych egzaminów na medycynie no i mają nejlepszy sprzet o badania nie musisz żebrać ,czekac w kolejkach po kilka miesiecy na specjaliste z NFZ ,nie musze dawac łapówek by dostac sie na badania,zabieg itp!poza tym jestem traktowana jak CZŁOWIEK! nikt nie robi mi laski,mam dostep do leków najnowszej generacji bo Francja ma kilka wlasnych koncernów farmaceutycznych a nie tak jak Polska wszystko kupuje u sąsiadów Niemcy albo Francja i nie trace majatku i nie wzbogacam koncernu framaceutycznego bo w ramach normalnego ubezpieczenia mam dostep do wszelkich dóbr tego systemu za jedyne 30% wartosci a po wykupieniu dodatkowego tzw mutuel -koszt 15 euro miesiecznie wszystko mam za darmo moja droga i to nan najlepszym sprzęcie ,poród w znieczuleniu w 1 osobowym pokoju z usmiechnietym personelem ,menu w szpitalu do wyboru i wszystkie inne cuda na kiju jakich ty w zyciu nmiec nie bedziesz

Gość mam z innej epoki
a szczepionke mozna zrobic nawet gdy juz jestes zakazona hpv,moze to ty powinnas doczytac i zglebic temat?

kto tak pisze , kto tak mówi ? :) ja opieram sie na producencie szczpionki , a ten i jego naukowcy co wyprodukowali szczepionke piszaa wyraznie , co i jak , wiec nie kaz mi doczytać bom oczytany i wszystko w miare potwierdzam z najlepszymi w mym okregu profesorami i doktorami , Mozna by bylo i iwecej , ale po co . słuzba zdrowia , tutaj też nie masz racji ! Trzeba po prostu wiedziec do kogo i gdzie uderzyć . ja tez nie jestem kobieta , a mezczyzną ! i nigdy nie mam problemu z wspomniana SZ system moze i napewno nie jest idealny , ale jest i działa i ja jestem zadowolony , zadnych prpoblemów jezeli trzeba było zajac sie moją mama co to piers miala odejmowaną , jak i kobietą co to miala usuwane kk laserowo w szpitalu . Obie mega z obsługi zadowolone , a jezeli mowa o rodzenie dzieci , to moje dzieci rodziły sie 25 lat temu i 20 lat temu i zona bardzo zadowolona była z obsługi Doktora wtedy Mercika jak i obsługi w szpitalu , wiec daruj sobie jakies byc moze i wystepujace niedociagniecia , ale te wynikają z postawy ludnosci , u ciebie też byle co znajdziesz jak i na całym swiecie .