Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem co to będzie

roczny urlop a umowa do dnia porodu

Polecane posty

Urodziłam dziecko w styczniu, miałam umowę do dnia porodu, teraz wprowadzili ten roczny urlop, minął już prawie cały macierzyński, jak wygląda moja sytuacja? Będę deklarować,że chcę być na rok z dzieckiem na 80%, czy z automatu dostanę dodatkowe pół roku na 60%? Ktoś wie może?

Gość nanuska123
nie wprowadzili jeszcze kobieto, czytaj cos wiecej niz kafeteria

jak to nie wprowadzili, w "Angorze" jest artykuł, że roczny urlop macierzyński dla kobiet, które urodziły w 2013 roku jest faktem, przecież ustawa przeszła 17 marca.

Wprowadzą to najprawdopodobniej w czerwcu. Jak wprowadzą to wydaje mi się, że będzie przysługiwał, ponieważ tak czy siak to ZUS wypłaca macierzyński i w ZUSie trzeba będzie złożyć podanie o wydłużenie urlopu. Tak przypuszczam, a co oni wymyślą to nie wiem.

Gość princessaofpersia
jaka ustawa przeszla 17 marca? dziewczyno, chyba nic niue wiesz na ten temat:D prawdopodobnie ustawe przeglosuja w czerwcu, po 3 miesiacach wejdzie w zycie o ile ja w czerwcu uchwala....

Gość secretgarden_
17 marca? ? 17 marca mial byc dniem granicznym w wersji ze dłuzszy macierzynski bedzie obowiazywal tylko te kobiety ktore w dn 1 wrzesnia beda jeszcze na urlopie macierzynskim a zeby byc na tym urlopie 1.09 to najwczesniej mogły urodzic wlasnie 17 marca

Gość tikal
to jest świetny przykład jak łatwo można manipulować ludźmi. wszyscy z ktorymi rozmaqialam na ten temat myślą ze to już weszło, ludzie wykształceni. dla mnie to jest zadziwiające

Gość czkawka po obiedzie
lubię te momenty gdy Kaffe dla niektórych jest jedynym i wiarygodnym źródłem wiedzy :D Ustawa to na razie mrzonki i obietnice, tak dla pokrzepienia serc rodaków :D

nie zmienia to faktu że dobrze byłoby wiedzieć czy gdybym faktycznie ta ustawa przeszła to możemy liczyć na takową ewentualność - kwestie finansowe są ważne ... również mam umowę do dnia porody a termin na 9 czerwca więc tez chciałabym uzsykac takową informację , najświeższa jest taka że ustawa ma przejść 17 czerwca potem będziemy sie martwić .

Gość Zadzwon do donaldka
I zapytaj :D