Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudominm.....saf

prosze o wytlumaczenie kogos kto sie zna na genetyce i dziedziczeniu

Polecane posty

Gość pseudominm.....saf

a wiec dwa miesiace temu urodzilo sie nam dziecko i rozpetala sie burza miedzy nami gdyz okazalo sie ze corka ma grupe krwi A gdy ja mam grupe B a maz 0 wiec raczej nie jest to mozliwe??? sprawdzalismy to tyle razy robili jej badania lekarze sie ze mnie podsmiechuja a ja juz nie wiem co mam robic maz sie wyprowadzil ode mnie coreczki tez nie odwiedza bo twierdzi ze to nie jest jego dziecko ja przetrzapalam internet i szukam logicnzeog wytlumaczenia zeby jakos to wyjasnic mezowi ale czy takie istnieje???

Gość nie prawda że nie mają dzieci,
nie zmam się na dziedziczeniu grupy krwi, ale przecież możesz zrobić badania dna na potwierdzenie ojcostwa i po kłopocie. nie są drogie i są łatwo dostępne w każdej prywatnej przychodni bez skierowania (lux-med, medicover itd)

Gość pseudominm.....saf
tzn ile kosztuja?

nie wiem ile kosztują. zobacz sobie w cenniku. przecież poza kafeterią działa ci internet no nie? widziałam teraz w necie, że wielu ludzi ma inną grupę krwi niż rodzice. poza tym grupa krwi nie ma nic wspólnego z genetyką, tylko potrzebami organizmu (np. B to są mięsożercy, A roślinożercy czy jakoś tak, dziedziczy się te cechy po przodkach, ale nie koniecznie tych z pierwszej linii)

Gość poroocznikova
No ale 0 moze wyjsc z a i b,ale z 0 i a to raczej nie ma szans wyjsc b,bo od kogo? pewnie wam dziecko zamienili w szpitalu

Gość kurde ja mam B i nie znoszę
mięsa, a mój mąż A i wpieprza mięsko non stop;)

Gość cdgjl.;//;.nvb
Ale masz glupiego meza. Ja bym testy zrobila, ale juz bym go spowrotem nie przyjela tylko wystapila o alimenty.

nie pamiętam już jak to dokładnie było, może coś pomyliłam, ale to szło jakoś tak: 0 - hunter (je mięcho i wsjo co wysokoproteinowe) jest to najstarsza grupa obok A A - agrarian/cultivator (je roślinki, nie je czerwonego mięska) B- nomad (może żyć na mleku i jego pochodnych, a także na produktach pochodzenia zwierzecego) AB - enigma (pochłania wszytko co A i B) jest to najmłodsza grupa która pojawiła się dopiero 1000 lat temu

Gość wefrgreghergtergt
" mój mąż ma O, tata B, mama A. I jest ich dzieckiem. " - tak to jest możliwe ale rodzice z gr krwi B i 0 nie moga mieć dziecka z gr krwi A!!!! spójrz na tabele i sama zobacz jakie dziecko może mieć gr krwi po rodzicach http://krwionosny.w8w.pl/gk4.bmp

a mąż faktycznie głupi dzieciuch, bo zamiast poczytać w necie (w końcu informacji jest w wuj jak sama widzisz), to pobiegł do mamusi. ja bym go kopnęła i tak jak poprzedniczka pisze - dopierdzielić alimenty i ograniczyć władzę rodzicielską.

Gość cdgjl.;//;.nvb
Po drugie jedno z was moze miec zle wyznaczona grupe. Moja mama byla B dopoki nie odkryli ze jest A. Ale oczywiscie zakuta pala maz takiej mozliwosci nie dopusci.

Gość cdgjl.;//;.nvb
Po drugie jedno z was moze miec zle wyznaczona grupe. Moja mama byla B dopoki nie odkryli ze jest A. Ale oczywiscie zakuta pala maz takiej mozliwosci nie dopusci.

Gość pseudominm.....saf
myslalam ze trafie tu na kogos madrzejszego ale sie pomylilam

Gość kurde ja mam B i nie znoszę
a to fakt;) wiele lat żywiłam się praktycznie samym nabiałem:D

Gość pseudominm.....saf
robilismy sobie badanie i oboije mamy na pewno te grupy ktore napisalam a corka ma na pewno A ja nie wiem juz naprawde skad sie biora takie rzeczy wg mnbiue to jest niemozliwe

Gość wefrgreghergtergt
ODPOWIEDZ SOBIE NA PYTANIA: czy to napewno dziecko męża? nie zdradziłaś go nigdy? Jeśli nie to musi to być jakaś pomyłka! Może powtórzcie swoje badania krwi, gdzieś musiał wkraść sie błąd! Może córce źle sprawdzili grupe krwi?

ta tabelka jest stara. nauka już dawno nie wiąże grup krwi z genetyką. można mieć grupę po dalszych przodkach. czynnik rh również!

Gość pseudominm.....saf
poza tym maz nie pobiegl do mamusi, gdzie ja cos takiego napisalam?

Gość jezu kobieto! nie wierzę, że t
o nie prowo:O przecież już dawno powinniście zrobić badania DNA, bo tylko te dadzą 100% odpowiedź, a nie zakładać topik na kafeterii:O:O:O

Gość pseudominm.....saf
nie nie zdradzilam meza to jest na pewno jego dziecko jestem tego pewna na 100% tak jak i jestem pewna tego ze mamy takie grupy krwi bo dwa razy w dwoch spzitalach robilismy te badania teraz

Gość jhjdvcbdkfjv
nie prawda ze nie maja dzieci----- wiekszych bzdur juz dawno nie słyszałam, moze i cos w tym jest ale to co ktos je nie jest wyznacznikiem grupy krwi jaka posiada! ekspertem w dziedzinie genetyki nie jestem , ale mutacje zdarzaja sie wszedzie, zatem moze i waszym przypadku doszło do jakiejs "genetycznej pomyłki"... mysle, ze nie pozostaje Ci nic innego jak zrobic testy, ale tak jak juz ktos napisał - meza bym juz do domu nie przyjeła

Gość wefrgreghergtergt
skąd wiesz że napewno macie takie grupy krwi?? Widocznie musi być gdzies błąd, to trzeba sprawdzić koniecznie!!!

Gość Whole Lotta Love
to nie jest jego dziecko

Gość DO nieprawda że nie mają...
weź człowieku nie kompromituj się:O

Gość adddddeerrty
nie rozumiem jak mozna byc tak glupim zeby pisac ze ktos ma grupe krwi po dalszym przodku hahahahaha wez sie schowaj kobieto bo sie kompromitujesz tylko

a może wam pomylili grupy krwi? Sobie powtórzcie badania na grupę krwi. I zrób testy DNA jak Ci dziewczyny mówiły wyżej. Bo nie ma możliwości by dziecko miało A gdy wy macie 0 i B.

Gość pseudominm.....saf
tak jak pisalam sprawdzalismy to... w orientuje sie ktos z was ile kosztuja takie badania dna?

Gość blaablaaablaaa
ballaaa