Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudominm.....saf

prosze o wytlumaczenie kogos kto sie zna na genetyce i dziedziczeniu

Polecane posty

Gość pseudominm.....saf
napisalam do meza teraz smsa o tych badaniach DNA ale oczywiscie nie odpisuje moze ktos mi odpowie co zrobic jesli maz sie nie zgodzi?

Gość hjkjakaka
twoj maz chcialod ciebie odejsc i szukal pretekstu,tyle w temacie. A nawet jak sie okaze,ze dziecko jest jego to znajdzie sobie innypowod by cie zostawic. Swoja droga,jak to prawda to twoj maz jest niezlym polglowkiem,a ty tez nie lepsza

Gość nie prawda że nie mają dzieci,
napisałam to samo co wy teraz na 1 stronie i oczywiście mnie zjechano, a teraz na 3 stornie za te same info innym tyłki liżecie. hahah :D

Gość pseudominm.....saf
nie wiem moze to racja ze maz chcial odejsc ode mnie ale szczerze mowiac nie martwi mnie to teraz najbardziej chce po prostu wyjasnic ta sytuacje i moc w koncu spokojnie zasnac

Gość tasia 600
Powiem tak konczylam Chemie i mielismy genetyke od a do z. I wedlug tego co mnie uczyli to twoje dziecko absolutnie nie moze miec gr A . Nie sugerowalabym sie tymi linkami ,bo to tylko wypowiedzi ludzi, a w praktyce nigdy nie slyszalam by bylo to udowodnione naukowo.Mieszkam za granica i tutaj tak samo lekarze uwazaja ze grupe krwi dziedziczy sie po rodzicach jak w tej tabelce jak ktos tu podal. Na twoim miejscu poszukalabym innego rozwiazania ,powtorne badania krwi i zrobic badania dna na potwierdzenie ojcostwa.

Gość DO nieprawda że nie mają...
ty chyba narąbane masz:O to ty udowodnij, a nie komuś każesz jeszcze szukać:O udowodnij albo nie ośmieszaj się:P

Gość vm vn , bn,,,
vm vn cos tam jest matolem. ludzie ktorzy maja A i B moga miec dziecko 0, ale B i 0 nie wyjdzie A jakby nie liczyc to wł;aśnie napisałam ty kurvvo tępa Norwegio

Gość prosta księgowa
Temat to prowokacja :O Dziecko ma 2 miesiące a Wy 2 razy mu już grupę oznaczaliście? :D niby po co? DZIECIOM DO 2 ROKU ŻYCIA NIE ROBI SIĘ OZNACZENIA GRUPY BO JEST TO BEZ SENSU! Niby po co było to 1 oznaczenie?

Gość pseudominm.....saf
robic jeszcze jedne badania krwi?? jaki to ma sens??

Gość Norwegia Norwegia
podajesz do sadu o alimenty, on oczywisci placic nie bedzie chcial, wiec sad zasadza ustalenie ojcostwa. ty z racji ze to sprawa o alimenty i ze wzgledu na tzw, dobro dziecka skladasz wniosek o umozenie kosztow sadowych i przerzucenie ich na ojca dziecka co sad na 100% zrobi. bedziesz miala i alimenty, i testy, i za darmo. juz ci podpowidzialam co zrobic. jezeli ojciec sie nie zgodzi ma taakie prawo ale wtedy zaocznie uznawany jest za ojca i placi alimenty zasadzone przez sad. pracowalam w laboratorium w Polsce i tak to wlasnie wyglada. dodam z nawet koniec koncow jak wyjdzie ze nie jego to kosztow ponosic nie bedzisz bo z tych bedziesz zwolniona na samym poczatku sprawy.

wszytko co miałam do powiedzenia już napisałam. sama się ośmieszasz swoją nieporadnością. jaki problem poczytać? co sądzisz, że ci będę wklejała linki? i może jeszcze co? wyszukiwarka ci nie działa? :o same łamagi na tym forum. coraz głupsze problemy macie i coraz głupsze pytania. niedługo będziecie zakładać temat pt. "która godzina? może ktoś sprawdzić i napisać, bo nie wiem jak?"

Gość pseudominm.....saf
dziecko mialo robiona grupe krwi po urodzeniu w szpitalu ze wzgledu na zoltaczke i dlatego wyszla ta cala afera

mnie też się wydaje, że temat to prowokacja, bo to się trochę kupy nie trzyma z tymi ponoć głupimi lekarzami i tyloma analizami krwi.

chyba nie musisz niczego nikomu udowadniać, zdaje się, że Twój związek i tak lezy - dziecko domyslnie jest dzieckiem Twojego męża - zakładam, że wzięliście ślub przed jego poczęciem, więc po stronie Twojego męża lezy zaprzeczenie ojcostwa, skonsultuj się z prawnikiem i już

Gość adddddeerrty
up

Gość Norwegia Norwegia
vm vn a nie napisalas tepaku ze matka z grupa krwi B nie moze miec dziecka z grupa A? oczywiscie ze matka moze byc posiadajac grup krwi B0, czyli B, tylko ze ojciec sie nie zgadza.

Gość pseudominm.....saf
tak slub wzielismy przed jego poczeciem, w takim razie musze sie skonsultowac z prawnikiem i podac meza o alimenty i tak to mialam zrobic ale teraz w poniedzialek bede juz zalatwiac

Gość tasia 600
Sorry to refute the other two answers but your blood type definitely IS based on genetics. It is possible for a baby to have a different blood type than it's parents, but not in the configuration you have listed (A+ and O+ parents could not have a B type baby, + or -; but it IS possible that the lab screwed up in typing one of you, or the blood bank simply gave one of your parents the wrong key ring.) a to masz ze swojego linku wiec nie wiem o co ci chodzi .A druga sprawa ja nie musze niczego udowadniac.Genetyka juz udowodnila ,ze grupe krwi sie dziedziczy po rodzicach a to co ty mowisz to stek bzdur i nowe wymyslone teorie .Wiem jedno jakbym wyskoczyla z takimi teoriami TWOIMI do babki od genetyki napewno bym nie zdala.Ale przeciez jestes madrzejsza od genetykow i naukowcow:)

Gość adddddeerrty
up

Gość prosta księgowa
Ale dzieciom ewentualnie sprawdza się obecność d żeby wiedzieć czy plusową czy minusową krew podać i daje się 0. W żyłach tego dziecka wciąż krąży Twoja krew mówiąc najproscie. Nie można oznaczyć jednoznacznie położenia :O

Gość hihiehhh
Studiowałam biologię już trochę czasu minęło bo kilkanaście lat ale z tego co mnie uczyli to raczej nierealne żeby to było wasze wspólne dziecko. Test DNA kosztuje ok 800zł do badanie najlepiej pobrać nabłonki bądź krew. Jeśli mąż się nie zgadza możesz sądownie wymusić na nim badanie o ustalenie ojcostwa. W twoim przypadku dobrze by było przebadać waszą trójkę wtedy koszta większe ale w granicach 1300 jak sądzę. Może i nie masz tych pieniędzy ale zastanów się czy nie warto pożyczyć od kogoś w końcu ta sprawa zaważyła na całym waszym życiu. Życzę powodzenia

Gość pseudominm.....saf
prosta ksiegowa nie zrozumialam za bardzo twojej wypowiedzi...

Gość JA SIE NA TYM ZNAM
to nie jest mozliwe zeby "wasze" dziecko mialo inna grupe krwi niz ty i maz, sa trzy opcje: -albo badania zrobiona byly niedokladnie -albo to nie wasze dziecko -albo to nie dziecko twojego meza innych opcji nie ma powie ci to kazdy kto zna sie na genetyce

Gość pseudominm.....saf
nie wierze w to ze to nie jest nasze dziecko nawet nie dopuszczam do siebie takiej mysli

Gość Norwegia Norwegia
zgadzam sie, najbardziej prawdopodobne ze to nie jego po prostu

Gość tasia 600
To prowo , bo tu ciagle ktos wyskakuje z UP :) I do tego dzis juz byla rozmowa na temat koloru oczow , i zaraz ten temat sie pojawil.

Gość prosta księgowa
Żaden lekarz nie zleci badania grupy krwi u dziecka poniżej 6 miesiąca życia. Bo nie ma możliwości jej oznaczenia ze 100% pewnością. Sprawdza się jedynie obecność antygenu d aby ustalić czy dziecko ma Rh+ czy -. Twoje dziecko ma póki co nieoznaczalną grupę.

Gość JA SIE NA TYM ZNAM
a moze wy macie inna grupe krwi czyli ty i twoj maz????? a o tym nie wiecie

Gość prosta księgowa
Poczytaj jakikolwiek periodyk medyczny traktujący o układzie AB0-otóż antygeny zaczynają się kształtować w 6 tygodniu życia płodowego ale do ich pełnego rozwoju dochodzi między 6 a 18 miesiącem życia dziecka. Dlatego oznacza się grupę dzieciom w wieku 2+.

Gość Norwegia Norwegia
taaaa, wiec moze sie okazac ze np dziecko zamiast grupy B ma np 0 (bo wczesniej mialo antygny matki w krwiobigu, ok zgadzam sie), ale nijak nie wyjdzie A, ani teraz, ani potem.po prostu nie moze wyjsc cos, czego nie ma!