Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudominm.....saf

prosze o wytlumaczenie kogos kto sie zna na genetyce i dziedziczeniu

Polecane posty

Gość pseudominm.....saf
i gdzie to mozna w ogole zalatwic wiecie moze jak takie testy wygladaja w ogole? dla mnie to jest smieszna sytuacja nie wiem juz czy sie smiac czy plakac po prostu to jest wszystko takie absurdalne...

Gość no chyba w waszej sytuacji
to już nie ma najmniejszego znaczenia ile kosztują badania DNA, bo zrobić je musicie większe prawdopodobieństwo jest, że dzieci pomylili w szpitalu

Gość wiara-w-marzenia
No to juz byłaby jakaś masakra.

Gość dora09
To nie wasze dziecko na bank! Wiec hyc ja o podłoge!

Gość nie prawda że nie mają dzieci,
jhjdvcbdkfjv, jak chcesz to nie wierz, przecież tego nie wymyśliłam tylko zostało to naukowo dowiedzione. tak przebiegała ewolucja grupy krwi. nie chodzi o to co jesz, bo dieta to tylko jeden z elementów wiązanych z typem krwi, ale o ogół potrzeb organizmu. nie doszło do żadnej mutacji! dziedziczenie typów krwi na podstawie tych tabelek jest już dawno passe. może jeszcze polscy lekarze do tego nie doszli, bo tu wszystkie informacje docierają z kilkudziesięcioletnią obsuwą.

Gość pseudominm.....saf
w tym szpitalu to juz w ogole jest parodia... nawet mnie nie straszcie nie dopuszczam do siebie takiej mysli ze mogli mi dziecko zamienic az mnie ciarki przeszly

Gość prosta księgowa
jest to mało prawdopodobne ale jest możliwe. otóż osoby z grupa b mogą mieć słabe antygeny b a to determinuje grupę krwi a u dziecka. genetyka jest bardziej złożona i te tabelki są gucio warte. poza tym ile dziecko ma? do 2 rż nie robi się oznaczenia grupy bo wychodzi NIEWIARYGODNE!

Gość pseudominm.....saf
w ogole w tym szpitalu ja sie juz czuje jak intruz bo po urodzeniu malej co chwile tam bylam w tej sprawie i juz mnie traktowali jak jakiegos natreta tak jak napisalam lekarze sie podsmiechiwali ze mnie i sugerowali ze dziecko ma innego ojca, ze mam sie przyznac mezowi "i bedzie spokoj" nie rozumiem jak lekarz sie moze tak zachowywac ale to juz temat na osobna historie...

zresztą masz internet prawda? to dlaczego nie wklepiesz w wyszukiwarkę zapytania np. po angielsku albo niemiecku?! zobacz ile ci wyjdzie odpowiedzi! ile ludzi ma dzieci z inną grupą krwi już po testach dna i są to ich dzieci. kto tu się ośmiesza...? :D

wyników a nie odpowiedzi*

Gość pseudominm.....saf
masakra jak patrze na te ceny testow dna to sie zaczynaja od 800zl w gore, chyba mnie nie stac na cos takiego...

Gość prosta księgowa
poza tym grupa krwi to tak naprawdę 2 grupy a oznacza się dominującą. jeżeli mąż ma 0 to jeżeli jedno z jego rodziców miało b, ab lub 0 to on może mieć słabe antygeny b, podobnie jeżeli któreś z twoich rodziców miało którąś z wyżej podanych grup to też możesz mieć antygeny b mimo grupy b.

Gość rhgg
Puscialas sie z A lub AB, albo dziecko zamienione w szpitalu, wiecej mozliwosci nie ma.

Gość Norwegia Norwegia
odpowiadam na temat, a wiec nie moze, nie jest to mozliwe. jezeli ty posiadasz grupe B a maz 0 to dzicko moze miec tylko i wylacznie albo B albo 0, co innego jakby on mial A a ty B, wtedy to dziecko mogloby miec zarowno A, albo B, albo AB, albo 0. jezeli 0 masz ty i maz to dziecko tylko 0, jezeli oboje rodzicow maja AB to dzicko moze miec grupy A, B lub AB (ale nie 0). w twoim przypadku dziecko moze miec tylko B lub 0. kwestia dziedziczenia genow recesywnych i dominujacych. no rzeczywiscie to nie jego dziecko na to wychodzi.

nie wiem skąd jesteś. Baania la trzech osób kosztują 850-1300zł. Dla celów sądowych ok 1700. Jak wam dzieci podmienili w szpitalu to bez znaczenia bo podaj szpital o zwrot kosztów lub odszkodowania.

Gość jajoanna
witam, BADANIE DNA NA OJCOSTWO KOSZTUJA OKOLO 1000zl, WIDZIALAM CENNIK W SZPITALNYM PUNKCIE POBORU KRWI TAM GDZIER DO BADAN POBIERAJA.

Gość pseudominm.....saf
prosta ksiegowa - sprawdzalam to juz jego rodzice oboje maja grupe krwi 0 wiec nie wiem jakie to ma znaczenie a moi maja tak jak my B i 0

Gość nxgdjsjfbhskrhs
Jestem biologiem z wyksztalcenia I lepiej sprawdzcie czy to wasze dziecko bo to nie mozliwe zeby z waszych grup krwi wyszla grupa A.A na pewno ty masz B a nie AB?Wytlumacze ci tak A,B to geny dominujace a 0 to recesywny .Twoj maz napewno ma 00 a ty masz B0 albo BB jak je skrzyzujesz tak jak to sie dzieje po zaplodnieniu to ni chuja ci nie wyjdzie B.Wijdzie albo zero albo B.

Gość pseudominm.....saf
nie puscilam sie z nikim juz to pisalam jestem pewna ze to moj maz jest ojcem tego dziecka

Gość pseudominm.....saf
nie stac mnie na wydanie na badanie 1000zl myslicie ze maz bedzie chcial wydac taka kase? zreszta on tez tyle nie ma na pewno

Gość nxgdjsjfbhskrhs
przepraszam popieprzylam mialo byc ze nie wyjdzie ci A.Wyjdzie 0 albo B

Gość pseudominm.....saf
teraz sie zaczelam naprawde denerwowac nie wyobrazam sobie co bym zrobila gdyby sie okazalo ze to nie moje dziecko, taka kruszynka ktora juz pokochalam przeciez calym sercem :(

Gość poroocznikova
Ja sie tam nie znam,ale moze prosta ksiegowa ma racje,jakos tak madrze pisze i sie to klei do kupy. pisze w koncu o jakichs bardzo rzadkich marginalnych przypadkach. sa przeciez tez ludzie z dwiema glowami czy blizniaki syjamskie,a odbiega to w koncu od normy

ale pierdzielicie. ło matko. zamiast poczytać w necie prawdziwe oświadczenia obcokrajowców po badaniach dna mających takie dzieci, to się tu produkujecie już 2 strony jak nawiedzone.

Gość pseudominm.....saf
ja juz nic innego nie robie tylko ciagle o tym czytam w intrnecie o tym co pisze prosta ksiegowa tez ale moj maz nie chce w to wierzyc twierdzi ze to jakies bzdury

Gość adddddeerrty
nie prawda że nie mają dzieci, mozesz sie zamknac? bo to co piszesz jest tak glupie ze przerasta ludzkie pojecie, moja siostrzenica w 4 klasie podstawowki wie wiecej o genetyce niz ty

tak i jeszcze autorko z rozpędu popadnij w depresję i odrzuć dziecko bo przecież tabun specjalistów z takiego ciulowego forum jak kafeteria już wydał werdykt i zapadł wyrok. :o :o :o nie umiesz niczego samodzielnie poczytać? masz net na żetony, czy tylko to nędzne forum ci działa i jest dla ciebie wyrocznią? :o boszsze... :o

Gość Norwegia Norwegia
nie mozliwe jezeli rzeczywiscie macie te grupy krwi co podlas. to tak jakby 2 bialych rodzicow i urodzilo sie czarne dziecko. jeszcze dodaj ze macie oboje oczy niebieskie a dziecko brazowe to juz wogole lipa.uwirz mi z to nie mozliwe.

Gość adddddeerrty
a ty autorko moze przypomnij sobie jak wygladal porod? czy nie bylo zadnego zamieszania w szpitalu? czy nie biegali z dzieckiem w ta i spowrotem? ile bylo kobiet razem z toba na porodowce? zamiany dzieci sie zdarzaja chociaz nie zycze ci tego ale wyglada na to ze tak bylo u ciebie

sama się zamknij, bo widocznie te informacje wykraczą poza twoją ograniczoną percepcję. następna, której działa tylko polski interent, w tym głównie kafeteria :D hahaha!