Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona 12345678

Dziwne objawy. Do jakiego lekarza się zgłosić?

Polecane posty

Gość zdziwiona 12345678

Od jakiegoś czasu pobolewa mnie potylica i szyja z prawej strony. Bóle nie są częste ale coraz częstsze. Od pewnego czasu mam bardzo niskie ciśnienie ok 95/58 c. Ciągle jestem senna, pojawiły się wory pod oczami, czasem ciężkość w czole tak jak by mi chciała zamknąć oczy (nie umiem tego opisać) oraz kłocie i zaciemnienie w w prawym oku (na razie miało to miejsce 2, 3 krotonie). Z kolei od dłuższego czasu obserwuje u siebie problem z patrzeniem na coś jasnego np wyjście w słoneczny dzień, wieczorna jazda samochodem( światła samochodów mnie oślepiają) - wiem, że mama niewielką wadę wzroku może to dla tego?. Od jakiegoś roku doszły do tego nudności kiedy jako pasażer jadę samochodem w dłuższą trasę( próbowałam i jeść i nie jeść przed jazdą i na jedno wychodziło, nie dzieje się to za każdym razem dodatkowo nigdy nie miałam choroby lokomocyjnej). Duże tych objawów czy jak to nazwać wiem, ale nie mam pojęcia co jest istotne, a co nie. Najbardziej martwi mnie ten ból w potylicy;/ Do jakiego lekarza się udać, a może przesadzam?

Gość idz do lekarza internisty
trudno ocenić te objawy, część z nich może sugerować kłopoty ze wzrokiem, część nadciśnienie ?! a inne problemy z zatokami czy błędnikiem, być może to objawy neurologiczne, inne przypominają migrenę

Gość jdsuifid
Nadciśnienie ? Raczej niedociśienie

Gość ja miałam bardzo podobne
i okazało się, że niedoczynność tarczycy