Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyzio_33

Alimenty ile płacicie?

Polecane posty

Gość Dyzio_33

Podzielcie sie jakie alimenty placicie przy jakich dochodach?

Gość Dyzio_33
Nie ma nikogo kto by placil albo dostawal alimenty na dzieci?

Gość kaftanik niebieski
tez mnie to interesuje. Ale tutaj same baby siedza

Gość Dyzio_33
Wczoraj pojechalem po dzieci, to wyskoczyla ze jest 2 lata od rozwodu i bedzie dawac o podwyzkę. Ona nic nie robi a ja sie dwoje i troję. Mam juz dosc!!! Place zabieram co drugi weekend, prezenty na swieta urodziny, dzwonie pytam co z dziecmi i jeszcze zle.Martwie sie ze mi jeszcze sedzia podniesie to wtedy zeby w tynk bo ona nie zamierza isc do pracy

Gość no przykro trzeba było
lepiej wybierać matkę swoich dzieci

Gość state of confusion ...
mam syna w wieku 4 tal dostaje 400 zł alimentów były zarabia ok 2600 zł

Gość kitkaka
Ja od urodzenia dziecka dostaje 350zł ale nie znam zarobków tatusia chyba ok 1500zł nawet nie wnoszę o podwyżkę bo się dowiedziałam że ma już drugie dziecko z inną więc nic pewnie nie wskóram :( a o dziecko oczywiście nie dba i nie odwiedza o prezentach syn może pomarzyć ma prawie 2 latka i nic od niego nie dostał a i jeszcze mam się cieszyć że mi alimenty płaci kutas wredny.

Gość Oj, oj, oj, biedactwo
Będziesz płakał? Dać chusteczkę czy wytrzeć nosek? "Place zabieram co drugi weekend, prezenty na swieta urodziny, dzwonie pytam co z dziecmi i jeszcze zle" Tak ci źle? Chcesz się zamienić? To zostań z dziećmi a niech ona płaci ci alimenty w wysokości 300zł, barani rogu :D.

Żeby każdy cymbał brał przykład z mojego taty to by było na świecie lepiej ;) Kiedy rodzice sie rozwodzili brat miał 9 lat.Ja 19. Ja nie chciałam od taty żadnych alimentów bo i bez tego o nas zawsze pamiętał. Od samego początku płacił na mamę 200 zł a na brata 1000 zł. Rodzice się przyjaźnią teraz i wszystkie strony się zadowolone! Ale oprócz alimentów tata ZAWSZE robił zakupy - a to spożywcze,a to kosmetyki bratu,a to ciuchy czy buty - bez przymusu bo sam chciał. Teraz brat ma 21 lat i oprócz alimentów tata sponsorował bratu przez rok wynajmowane mieszkanie i od samego początku studia.

Gość ja dostaję 800zł
nie wnikam w dochody bylego

Gość Dyzio_33
W spoleczenstwie jest takie przekonanie ze skoro rodzina sie rozpadla to jest to wina faceta. Mojej bylej dac palca wezmie cala reke. Malzenstwo rozpadlo sie przez nia, zdradzila mnie i zrobila sobie z kochankiem dziecko. Jak pojechalem na misje zabrala 60 tyś i jeszcze zrobila debet 4 tyś. Ja moim dzieciom nie zaluje ale ona ciagle zaslania sie nimi nie dajac nic ani serca ani utrzymania. Brak poczucia odpowiedzialnosci za wlasne dzieci

Gość dlekeke
jak wam źle to oddajcie dzieci

Gość place na syna
Płace na syna 800. Na córke też płaciłem drugie 800 ale wyszła za maz dałem samochód i na wesele i juz nie place, sami sie młodzi utrzymuija.Synowi plus te alimenty z czasu cos kupie-a to prezent na urodziny a to spodnie a to dam na lekcje gitary.Łącznie z 1000 co miesiac ale na konto byłej żony 800.

Gość place na syna
Corka z zięciem spodziewaja sie dziecka w październiku to dałem na wózek 1500:)

Gość place na syna
Zanim była sprawa o alimenty też robiłem zakupy do domu, dawałem na wszystko o co sie dzieciaki upomniały a rozwodzilismy sie jak miały 16 córka i 12 syn.Niestety moja była zona nie chce ze mną rozmawiac bo odszedłem do innej kobiety-dalej tego nie zaakceptowała co po czesci rozumiem bo i mam 3cie dziecko. Ale staram sie aby wszystkim niczego nie zabraklo mimo tego co zrobilem.

Gość Dyzio_33
A wy mamy ile dostajecie na swoje dzieci?

Gość mama nastolatka
były na syna placi 1500zł, sam tyle zaproponował, do tego daje mu kieszonkowe jak się spotykaja, czasem cos kupi

Gość sasassdsdfdfdfd
ja mam na 4 latke 350zł.

Mój brat bezrobotny permanentnie na swoją córę 500zł.

Gość no dokladanie
ja dostaje 4tys na 2 dzieci, a maz ma kasę

Gość wole byc sam
płace na 9 letnią córke 400 zł alimentów zasądzone 6 lat temu .

Gość moj byly placi na dziecko
lat 6- 1500zl i na mnie 3000zl. Rozwod z jego winy, dostalam po rozwodzie, mieszkanie, samochod i jedna nieruchomosc. Trzeba wiedziec za kogo sie za maz wychodzi i jak sie rozwiesc:P

Gość zuzanna1222
jaką trzeba byc pokraką życiową zeby ciągną alimenty na siebie i jeszcze się tym chwalic? gdzie masz honor kobieto gdzie?

masz z tym jakis problem? bo ja nie. Pracuje, ale te alimenty mi sie naleza za zniszczenie malzenstwa, taka rekompensata. Pokraka to trzeba byc unoszac sie honorem i zyjac jak dziad:)

Gość zuzanna1222
Widac wolnosc twojego męża warta była tej ceny :D

moj maz nie chcial odchodzic, blagal mnie bym mu wybaczyla zdrade, ale to ja z nim nie chcialam byc:) Zdrada jak i rozwod byly planowane:P Chodzilo o pieniadze.

dziecko tez nie bylo jego, ale adoptowal:D wiec i alimenty placi.

Gość do moj byly placi na dziecko
a ten twój były do ilu letni dziadek, ze taki już dorobiony

po 40 jest wiec nie dziadek, przystojny mezczyzna, ale bez wyczucia co do kobiet:) najstarszy z moich mezow mial 55 lat:P

Gość Dyzio_33
Czy Sędzia bierze pod uwage przy ustalaniu wysokości alimentów to ze ojciec dzieci ma "drugą" rodzinę również na utrzymaniu czy to nie ma nic do rzeczy?