Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość utknęłam

jak pozbyć się chorego myślenia że wszystkie czyny mają swoje konsekwencje?

Polecane posty

Gość utknęłam

zawsze żyłam założeniem, że "karma wraca", ale ostatnio mam jakąś paranoję. zdradziłam swojego faceta, o ile można to nazwać zdradą, bo ten związek był wtedy w fazie trupiej i kilkanaście godzin po tym moja mama miała wypadek, połączyłam te fakty i wyszło mi, że zdradę przypłaciłam wypadkiem mamy. ostatnio często i dużo piję, bo sporo imprezuję od 3 miesięcy i od 3 miesięcy mój ojciec jest w ciągu alkoholowym, mimo że nie chlał od paru lat. połączyłam fakty, wiadomo co mi wyszło. i teraz boję się robić cokolwiek więc siedzę w domu. robię w życiu naprawdę sporo dobrego, ale za te rzeczy "karma do mnie nie wraca", a jestem tylko człowiekiem więc mam swoje epizody błędów, szaleństwa i robienia głupot, za co później w moim mniemaniu dostaję po dupie i zaczyna mnie to przerażać. jak się ozbyć takiego myślenia? mimo że zdaję sobie sprawę z tego że to chore nie potrafię wyszarpać się z tego schematu. jakieś pomysły? :(

Gość uriage :P
no ale karma istnieje. trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów, na tym polega dorosłość.

Gość utknęłam
no to ponoszę, zdrada = koniec związku, alkohol = kac na drugi dzień, ale dla mnie to za mało i doszukuję się wpływu własnych czynów na życie rodzinne np. teraz jak o tym myślę to nie wiem co ma moje picie do alkoholizmu ojca, ale i tak czuję się winna, że to przeze mnie. chyba się do psychologa przejdę :o

Gość utknęłam
może to początek schizofrenii, bo od zawsze czuję że istnieje jakaś siła wyższa która lubi patrzeć jak mi źle w życiu i która tylko czeka żeby mi dokopać :D to się kwalifikuje do objawów jakieś choroby psychicznej? :o