Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znajoma z tupetem

Niezręczna propozycja znajomej-przyjecie kom.w naszym domu :/

Polecane posty

Gość 34rrf
prowo,ale całkiem udane

Gość znajoma z tupetem
Oczywiscie ,ze to nie zadne prowo jak zakladacie,i niestety mam jakies szczescie do spotykania takich ludzi.Bylam wczoraj u braci na grillu,dlatego nie zagladalam do internetu. O ile podjelam juz za pierwszym razem decyzje tyle sie glowilam jak jej uargumentowac w pon ,ze nie wyrazam zgody, ale po przeczytaniu waszych odp postanowilam,ze nie bede prowadzic zadnych wywodow, dlaczego nie, dlaczego tak, skad ta moja decyzja bla bla bla. Poprostu postaram sie w ogole nie rozgadywac na temat odmownej odpowiedzi, lecz musze sie z tym liczyc ze zapewne kolezanke strace juz na amen, no ale jak ma mi takie numery wykrecac ,to chyba nawet na moja korzysc brak znajomosci.To jest juz 4 sytuacja pdobna (z innymi mialm do czynienia)w ciagu 3 lat odkąd mieszkamy na wsi a nie w miescie :/

Gość ciekawasasasa
dokłanie, nie tłumacz się nic;) daj nam znać aby jak zareagowała;) bo jestem strasznie ciekawa;)

Gość koleżance rodzice robili
niestety sa tacy ludzie. U mnie znajomi chcieli zrobic grilla dla swoich znajomych bo my mamy ogród i dużego grilla, którego mąż robił. dla mnie ta propozycja to był szczyt bezczelności. Wole nie mieć takich znajomych

Autorko! W żadnym wypadku się nie tłumacz. To Twój dom - Twoja oaza . Stracisz koleżankę ? -Wiesz co ? Mając taką to nawet to by było najlepsze dla Ciebie ;) A kto pisze że PROWO....Ludzie uwierzcie życie nie jest takie pachnące i kolorowe.Są w życiu naprawdę rózne historie,to że Wy takich nie macie nie znaczy że takich sytuacji nie ma.

Ja też bym się nie zgodziła i uważam, że nie musisz jej podawać konkretnych argumentów. Nie oznacza nie. Piszesz, że zapewne stracisz znajomą - moim zdaniem niewielka będzie to dla Ciebie strata, im dalej od takiej znajomej tym lepiej :)

Gość nie, to nie jest normalne
na pytanie dlaczego nie powiedz że nie musisz się jej tłumaczyć z decyzji dotyczących twojego domu i tyle

Gość hgkvkjg
niedługo jeszcze bedzie chciała decydować jak bedziesz miała meble ustawione w domu czy np bedzie chciała wybierać kolor ścian;) hehe i się trzeba bedzie tłumaczyć wtedy dlaczego tak a nie tak;)

Gość a moja córka jutro
no niezle!! pierwsze słysze o takich "znajomych". krótko i na temat nie i koniec,ty sie masz tlumaczyc?? zart!

Gość emeryk44
Proste wytłumaczenie: wyjeżdżam - nie będzie mnie w domu.

Gość Małpka801054
ale po co jej szukacie wymówek? jak się wymówi w stylu "normalnie tak ale wiesz akurat mnie nie ma, naprawdę mi przykro" to za dwa miesiące znowu coś będzie od niej bezczelnie chciała ta znajoma. Nie i koniec :D

Gość przy każdej okazji
Bez sensu wymyślać powody odmowy (nie zgadza się mąż, wyjazd). Najlepsza będzie prawda prosto w oczy, nawet jak najgorsza. Szczerość za bezczelność. Dlaczego nie zgadzam się? Kobieto - a co tu tłumaczyć? No jak ty to sobie wyobrażasz? To mój dom, a nie restauracja. I koniec, a jak będzie drążyć, to wtedy powiedz, że trzeba mieć tupet, by w ogóle w ten sposób wyskakiwać z propozycją. Miała lokal, mogła w nim zostać. Jak nie stać jej, niech nie robi wielkiego przyjęcia, a mały obiad w domu - swoim. I koniec tematu. Dziękuję i do widzenia. Dobrze ci tu ludzie piszą, ta znajomość i tak się kończy, ale nie ty masz się wstydzić, a ona - że wpadła na tak idiotyczny pomysł.

Haha dobra jest ta znajoma :) jak jej sie nie podobał lokal to niech zrobi w jakimś hotelu haha :D moim zdaniem to trzeba gonić takie towarzystwo i takie znajome :D i zero tłumaczenia sie na ten temat .....

Gość no i?jak porozmowie?
?

Gość u mnie klapa totalna
tez jestem ciekawa jak to sie dalej potoczylo bo sytuacja dla mnie nie do wyobrazenia!

Gość znajoma z tupetem
No i pozamiatane.Znajoma dzwonila dzisiaj przed poludniem na moją komorke, ale nie odebralam,więc wyslala mi sms z zapytaniem czemu nie odbieram i jaka moja decyzja, wiec jej odp, ze nie moge odebrac bo jestem w pracy ,ale decyzja taka sama jak wtedy, nie da rady i zdania nie zmienie,odrazu dostalam smsm z pytaniem czy naprawde nie moge odebrac ,czy nie chce z nią na ten temat rozmawiac bo nie mam sie czym wykrecic,wiec odpisalam że tez nie chce z nią na ten temat gadac, a powody mam rodzinne,stąd ostateczna odmowa, i abysmy zakonczyli ten temat Wyslala po 10 min sms, ze jesli bylaby swinią to by do mnie z synem przyjechala do pracy i ciekawe czy mialabym odwage dziecku w oczy powiedziec, ze przez moją odmowe jako jedyny nie bedzie miec przyjecia komunijnego, ale nie chce syna na takie przykrosci narazac ,wiec mozemy swoje nr tel wykasowac Nie odpisalm juz nic i tyle,ale zszokowalo mnie to,z enawet zaczela mnie szantazowac tym,z eprzeze mnie jej dziecko przyjecia nie bedzie miec Zdecydowanie wole sie trzymac o takich despotek,a wyszła jej prwdziwa twarz,niestety kosztem obrabiania mi duuupyyy

Gość co to gowniana strone
przeciez kobieto to twoj dom I ty nawet nie powinnas sie jej tlumaczyc czemu sie nie zgadzasz... najlepiej zakoncz znajomosc z ta kobieta, bo to toxic...

haha nie wierze, skad wytrzasnelas ta debilke? i tak za grzecznie jej to powiedzialas, po tym tekscie z synem moglas jej napisac, ze jakim cudem syn przez Ciebie nie bedzie mial przyjecia komunijnego? jak ma tak nieogranieta i debilna matke to nigdy zadnego przyjecia nie bedzie mial

Gość o ja pierdziu!!!!
na babsztyl tupet!! moglas jej napisac ze z przyjemnoscia wukasowujesz jej numer! nie no nie miesci mi sie to w glowie!!

Gość taaa,ja bym chętnie
porozmawiała z nia i jej synkiem dlaczego nie mam ochoty robić ich przyjęcia u siebie w domu :)i o tym że ma niezaradną mamę bo nie potrafi mu komunii zorganizować też :P

"Wyslala po 10 min sms,ze jesli bylaby swinią to by do mnie z synem przyjechala do pracy " albo moglas odpisac " nie musisz sie fatygowac do mnie ani z synem ani bez syna bo swinią to Ty i tak juz jestes i bez tych szopek :D "

kobieto ciesz sie, ze zrywa z toba znajomosc, takie swinie jak ona sa toksyczne I wyssysaja czlowieka ze wszystkiego, jak tylko wyczuja ofiare, obroca kota ogonem, zebys miala poczucie winy, nie przejmuj sie. Lepiej wogole nie miec znajomych niz takie toksyczne pijawki...

tym synu powinnas jej odpisac, ze to jej syn, a nie twoj, w dowodzie go nie masz I obowiazku lozenia na jego przyjecia, a jak mamuski nie stac na przyjecia to mogla trzymac nozki razem...

Gość monster mama
dobre. ale ludzie mają popier we łbach :-)

Gość fcswfwsswsw
JA Bym zapytała, czy ona wstydu nie ma, czy była wychowywana w normalnej rodzinie czy w jakiejś melinie, że nie potrafi się zachowywać ?

Gość TinkiTinki
ja jebie. Skad sie tacy ludzie biora. ciesz sie ze masz spokoj i kolezanka poszla w cholere. Swoja droga mysle ze ona specjalnie nie chce robic w lokalu bo sobie przekalkulowala,ze zrobi to po cienkich kosztach u Ciebie.

Gość fghdhg
Autorko to co tu opisalas w glowie sie nie miesci.. Tutaj ludzie Ci pisza co by odpisali, co Ty powinnas jej odpisac/powiedziec. A ja jakbym byla w takiej sytuacji to bym w ogole tego nie komentowała , bo po prostu brak slow na takie cos.. Nie rozumiem jakim prawem ona od Ciebie tego wymagała? A lokal jej nie pasowal pewnie bo za drogo bylo, a u Ciebie za pol darmo by miala , bo tylko jedzenia i wodki by naniosla, a przy okazji i tak by z Twoich rzeczy i jedzenia pokorzystała, z porcelany i w ogole. Jak ma mniejsze mieszkanie to mogla zaprosic najblizsza rodzine, a nie 38 osob!!

Gość autorka się już znudziła
Ja bym powiedziała, że własnemu dziecku robiłam komunię w lokalu, żeby mi się po chałupie tłumy nie szwendały:D

Gość a czy ta kolezanka
a czy ta kolezanka nie ma przypadkiem na imie sylwia? bo tak mi to do jednej osoby strasznie pasuje :/

Gość syn koleżanki:(
jesteś złą ciocią. nie będę miał przyjęcia:( wiedz, że mama wyrzuciła Cię z fejsbuka.