Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalia-maryna

2 poronienia - kiedy i jakie badania pomozcie !!!

Polecane posty

Gość ona_kaja_0o
Ja wszystkie badania inmunologiczne mialam na nfz. Nie zaplaciłam ani złotowki. Genetyczne tak samo

pierwszy raz spotyksam sie z czyms takiem, ze immunologiczne badania za darmo mozna.. kurcze, naprawde jestem w szoku;-)

Gość ona_kaja_0o
Ala za 1 razem poszłam prywatnie. Potem kazala przyjsc do szpitala jak miała dyżur, wciągneła mnie na nfz, niemalnie karte miałam założoną. I wszystkie badania na nfz. Babka sie zaangazowala, nie moge powiedziec ze nie :) moze dlatego tez ze wzgledu na moj wiek. Nie wiem. Ale babka super

Gość ona_kaja_0o
Bo na nfz terminy byly chyba 2 mc a prywatnie poszlam 4 dni pozniej. Ale bylam tylko raz

natalia-maryna, każdy walczy z zyciem.. dzień w dzień.. nie tylko ty.. takie uroki człowiecszeństwa.. ona_kaja_0o, bardziej mi chodzilo o to, jakie objawy cie sklonily do pojcia do hematologa

Gość ona_kaja_0o
Aha :) sorki, zakrecona jestem:) mialam bardzo zla morfologie.

Gość ona_kaja_0o
Natalia jeżeli Ci to pomoże to zrób tak. Życze Ci dużo zdrówka

Gość ona_kaja_0o
Jh ??? Czy masz na mysli to co mysle ?

Gość ona_kaja_0o
skrót stosowany często na forach - jak h*j ... no chyba że mam inne znaczenie, ale ja spotkałam się tylko z takim

:-) no to nieźle :-) a ja wlasnie wrocilam z bieganka wieczornego i zaraz ide lulu mam nadzieje, ze natalia juz ma lepszy humor... pozdrowionka dziewczyny

Gość ona_kaja_0o
ja się skusiłam na powtórkę z wczoraj czyli grilla. teraz już też w domciu, objadam się czym popadnie. :)

no grill mniam mniam, ja bylam kilka dni w domku letniskowym (mamy swoj), ale strasznie zimno bylo.. zmarzlam .. i lało.. brr. ale grill musial byc codziennie !!:-) polecam ziemniaczki z grilla z maselkiem albo sosem czosnkowym mniem mniam albo pieczarki lub cukinia.. :-)

Gość ona_kaja_0o
ja dziś skromnie - tyko kiełbaski ;) pogoda się wieczorem zrobiła, to trzeba było skorzystać. zresztą takie wyjścia dobrze mi robią :)

hej kobitki już mi trochę lepiej z tego wszystkiego i ze zmęczenia płakania zasnęłam dużo nie wypoczęłam bo cały czas mi się śniły dzieci i szpitale czuje ze przechodzę załamanie nerwowe wszystko mnie boli nie mam nawet z czego się cieszyć czym? ze jutro znowu cały dzień sama w domu ? Alicja dzięki za troskę możne jutro wpadnę na forum dzięki wielkie dziewczyny :*

nie wiecie gdzie można popisać na forach albo jakieś internetowe grupy wsparcia? ja tak na żywo nie lubię gadać jakoś pisanie mi łatwiej przychodzi

Gość ona_kaja_0o
Natalia tu na forum widziałam sa chyba 2 takie aktywne tematy dla dzieczyn co poroniły bądź sa w trakcie. Ale polecam Ci strone www.poronienie.pl/forum Forum o poronieniu, w ogole cała strona o poronieniach

natalia moze dla ciebie bedzie dobrym pomyslem wejsc na takie forum, ale ja na chwie tam zajrzalam tylko i przerazilo mnie to - za duzo bolu i rozpamietywania...:-( wiadomo, ze kazda z nas jest inna, i potrzebuje czego innego, by sobie poradzic, no ale nie wiem.. mnie sie wydaje ze takie pogrążanie sie w zalu nie ma sensu... przynajmniej dla mnie..

co innego zaczerpnąć jakichś konkretnych informacji, dowiedzieć się jak najwięcej o możliwych przyczynach itd ale porównywanie straty 10 tygodniowej ciąży do straty 2-letniego dziecka? hmm... lekkie przegięcie..

Gość mysia_85
być może właśnie tego chce!!!! niektóre chcą żeby się nad nimi użalać!!!! wy ja widziałam wspieracie, dodajecie otuchy a ta ??? dla mnie szopkę odstawia i robi z siebie ofiarę!!!!! sorrrrry, wiem że straciła dziecko ale to nie powód do takiej rozpaczy. straciła dziecko w tak wczesnej ciąży, nawet ruchów dziecka nie czuła a zachowuje się jak gdyby straciła co najmniej żywe dziecko. OGARNIJ SIĘ DZIEWUCHO

hej dziewczyny możne macie wszystkie racje dzisiaj jak spojrzałam na życie z innej strony chciałam przeprosić za wczoraj nie wiem co się stało ze mną miałam małe załamanie nerwowe ale dzisiaj już trochę lepiej jest dzięki wielkie za słowa otuchy i za rady dzięki wielkie :)

natalia-maryna, nie przepraszaj, nie masz za co, masz prawo do bólu, bo to jeszcze bardzo świeża sprawa. Ale musisz wierzyć, że i na ciebie czeka rola mamy:-) Bo jak przestaniesz w to wierzyć, to tylko to "użalanie" ci zostaje, a to trzeba do przodu, dążyć do celu.. Na początek ja ci radzę, zrób sobie na kartce listę badań, które musisz zrobić w pierwszej kolejności. Po pierwszej @ idź do rodzinnego lekarza co będzie mógł to ci wypisze skierowanie, i zawsze sobie już coś odhaczysz. Ja jak zaczynałam to byłam taka zielona, że nie wiedziałam co do czego, myliłam badania, nie wiedziałam od czego zacząć, itd.. I zaczęłam od takich notatek, "burzy mózgów" , po prostu spisywałam wszystko co znalazłam w necie na kartce, hasła takie, i obok mniej więcej wytłumaczenia o co chodzi. Np. z immunologią - kompletnie nieznany dla mnie temat, teraz już wiem, za co mam się zabrać w pierwszej kolejności i wiem, ile mi na to kasy potrzeba.. itd.. Mi taka wiedza dużo daje, bo czuję, że jestem coraz lepiej przygotowana na to, co mnie czeka. I do lekarza też nie pójdę zupełnie zielona, jak mi rzuci jakieś hasło medyczne to mniej więcej skojarzę o co mu chodzi:-)