Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalia-maryna

2 poronienia - kiedy i jakie badania pomozcie !!!

Polecane posty

Gość laura.laura
Ala ja już od 8 mc biorę ten steryd :) brałam nawet silniejsze. Powiem szczerze też się bałam, ale nie jest tak źle :) jedynie trochę wzrok mi się popsuł.

Gość kuki123
hej autorko jasteś moja córka chodziła do Ramsa

Gość kuki123
znam jest wmoim wiwku

Gość ona_kaja_0o
ja również biorę :) brałam dużo wcześniej, przed ciążą, ponieważ sterydy daje się też przy małopłytkowości. Jeżeli chodzi o ten sterydw ciąży to słyszałam że podaje się go gdy organizm kobiety atakuje plemniki czy coś takiego

Gość kuki123
jestem iławianką ale teraz mieszkam bliżej ostródy

i co sądzi Pani na jego temat ja słyszałam rożnie ze olewczo podchodzi do sytuacji a z od innych nie znają lepszego lekarza

Gość einzi=or11111
Tych badan jest cale mnóstwo co nie oznacza,ze przyczyna zostanie znaleziona.Bardzo często kobieta traci ciaze na wczesnym etapie bo zwyczajnie cos jest nie tak z dzieckiem i działa tz selekcja naturalna,wiem ze to okrutne...sama przeszłam dwa poronienia, miałam zacząć robic te wszystkie badania i zwyczajnie nie zdazylam bo zaszłam w 3 ciaze z której mam super dwulatka,a teraz jestem ponownie w ciąży w 28 tygodniu. Glowa do góry,poradz się dobrego lekarza który nie będzie Cie naciagal na niepotrzebne koszta i poprowadzi Twoja ciazę. Dodam,ze przy dwóch pierwszych ciążach które stracilam lekarze dawali mi dużo lekow na podtrzymanie, a przy trzeciej ciąży jak i obecnej nic nie biore, oprócz witamin. Z natura bywa naprawdę roznie...

Gość kuki123
to dobry lekarz alle rams w ostrodzie lepszy tylko pryw przyjmuj za maskara 150zł

ona_kaja_0o, czyli nie jest tak strasznie jak to sie zdaje... no wlasnie slyszalam przy problemach immunologicznych, czyli roznego rodzaju przeciwcialach u kobiety (np. przeciwciala plemnikowe, lozyskowe, tarczycowe, rozne), daje sie ten encorton i ze to tez pomaga jak sobie pomysle o tym co mnie czeka... no ale grunt to determinacja i pozytywne nastawienie

Gość laura.laura
Ala ja tak jak koleżanka kaja z powodu małopłytkowości. Też się bałam. Ale nie jest źle. Tak jak pisałam, wcześniej brałam dużo gorszy steryd, ale teraz jestem na encortonie. Mój organizm znosi go całkiem, całkiem. Nawet po nim nie przytyłam :) Życzę wam dziewczyny dużo zdrówka i szczęśliwych rozwiązań :)

einzi=or11111, bardzo ci gratukuje i zazdroszcze, ale wiesz.. na razie ciezko przyjąć, że to przypadkowe obumarcia byly, zwlaszcza, ze dwa na identycznym etapie ciazy.. nie zaryzykowalabym trzeciej ciazy bez badan.. chocby eliminacji tych najwazniejszych rzeczy...

laura.laura, a wiec dziekuje za dodanie otuchy i troche wiary ze nam tez sie uda:-) zycze ci tez wszystkiego co najlepsze

Gość ona_kaja_0o
laura też masz problemy z małopłytkowością ? Ala na prawdę nie jest tak źle :) chcoć ponoć każdy organizm reaguje inaczej. Ja przytyłam po encortonie tylko albo aż 3 kg. Mnie strasznie straszyli, że się po tym tyje. Że ponoć nawet i + 15 kg w miesiąc :O na szczęście nie jest to prawda :) Mojego M kuzynka miała właśnie wrogi śluz, który atakował plemniki. Dostałam encorton i po niecałym roku zaszła w ciąże.

Gość einzi=or11111
Jasne, ja także jestem za robieniem badan, u mnie to naprawdę wyszlo wszystko bardzo nieoczekiwanie,ja po prostu nie zdarzyłam ich zrobić...dwie ciąży także stracilam na etapie 8/9 tydzień:(((

w dzisiejszych czasach ciężko znalesc dobrego lekarza bynajmniej w moim mieście i który bierze za to przyzwoite pieniądze

Gość ona_kaja_0o
Niestety masz rację. pierwszej ciąży mówiłam mojej gin że mam problemy z krwią, dość istotne dla ciąży. Olała mnie totalnie, zero zaangażowania. Teraz mam gin który na prawdę się zaangażował, wie co i jak i jest w stałym kontakcie z moim hematologiem.

einzi=or11111, to tym bardziej ci naprawde gratuluje i zazdroszcze sczescia..:-) a wiesz co, tak sobie teraz pomyslalam, ze u ciebie to mogly byc problemy z immunologia, bo te wszelkie przeciwciala moga ale nie musza uaktywniac sie w ciazy.. wiec ta trzecia ciaza byc moze juz byla po "uciszeniu" tej immunologii:-) tez bym tak chciala.. dlatego tez nie spiesze sie, chce odczekac jeszcze z kilka miesiecy i dopiero pozniej myslec o kolejnej ciazy

ja to boje się mieć teraz dzieci chociaż jak będę już po badaniach ale jestem ciekawa co prawdopodobnie mi jest życie mnie nie oszczędzało w dzieciństwie jak i do tej pory nie wiem czy jestem na tyle silna psychicznie

Gość ona_kaja_0o
Dziewczyny głowa do góry :):) Z większościami rzeczy można walczyć, medycyna poszła do przodu. Trzeba myśleć pozytywnie :)

Gość ona_kaja_0o
natalia-maryna będzie dobrze :) ja jak się dowiedziałam o swoich problemach z krwią, też miałam doła bo mój hematolog mi tłumaczył że będzie mi ciężko urodzić itd. Jestem teraz w 11 tyg, i też cały czas żyję w strachu czy wszystko będzie dobrze. Jak do tej pory wszystko z dzidzią jest ok. Następną wizytę mam we wtorek 7.05. I też już się nie mogę doczekać, choć każda wizyta to ogromny stres czy serduszko dalej bije.... No ale musi być dobrze :)

Gość najpierw proste
Dziewczyny najpierw powinno się przebadać najprostsze przyczyny poronienia, zanim zaczniecie szulkać innych skomplikowanych przyczyn. Każdy przypadek jest inny i powody moga być różne. Zróbcie najpierw podstawowe badanie krwi na choroby odzwierzęce powodujące poronienia szczególnie w początkowych miesiącach ciąży, czyli badanie na toxoplazmozę, listeriozę i brucelozę....to są choroby bardzo powszechne, i zwykle się nie wie o nich że się je ma, bo właściwie objawiają się jedynie w czasie ciąży poprzez poronienie. A zarazić się można wszędzie , poprzez mleko, mięso czy pogłaskanie kota. Te choroby leczy się odpowiednimi antybiotykami.

no ja te najprostsze przyczyny mam juz wyeliminowane.. ale zgadzam sie ze np. toxo jest bardzo czesto przyczyna poronienia i powinno sie to badanie zrobic juz po pierwszym poronieniu. Na początek, tak, jak dziewczyna powyzej napisala - choroby odzwierzece, bakterie, hormony.. dopiero potem genetyka i immunologia

Gość ona_kaja_0o
Najważniejsze to wiedzieć z czym walczyć :) tak mówi mój hematolog ;p

dzieki za rady najbardziej denerwuje mnie to ze cala moja rodzina i mojego maza jest zdrowa i rodza zdrowe dzieci jak tylko sobie to zaplanuja

Gość ona_kaja_0o
natalia ja mam dokładnie to samo. moja teściowa ciągle faworyzuje drugą synową, tylko dlatego że mają dzieci. Już nie mogę słuchać jak zachwala się wnukami. bleeee.