Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadłospis cięzarnej

Której sie chce wpisałaby swój przykładowy dzien (co zjadła) i tydzień ciązy.

Polecane posty

Gość jadłospis cięzarnej

Chcę porównać poprostu czy dobrze jem (mało/duzo) względem innych: Może zaczne 18tc Sniadanie : serek wiejski lekki ,kromka razowego chleba pół szklanki soku pomarańczowego Drugie śniadania/przekaska: 2 kanapki z pastą jajeczną samodzielnie zrobioną i herbata Obiad: Udko pieczone 1 spory ziemniak i marchewka z groszkiem Plus pół szklanki soku pomarańczowego Podwieczorek/przekąska: Banan i sok wysiśnięty z jabłka i marchewki z sokowirówki Kolacja: 2 kanapki z serem zółtym i pomidorem malinowym plus herbata. i W między czasie popijam wode, słodyczy nie jem bo mnie odrzuciło juz na poczatku, herbaty nie słodze nawet.

Gość jadłospis cięzarnej
ok dzieki:P Moze ktoś jeszcze?

Nie powinnas popijac posilku herbata, bo herbata zabiera żelazo z posilku, mozesz ja sobie wypic pol godz po posilku. Jedz wiecej warzyw, np serek wiejski na sniadanie tak jak piszesz a to tego duzy pomidor,do kazdego posilku jakies warzywko, a na kolacje wiecej bialka a nie weglowodanow. Pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania :)

Gość jadłospis cięzarnej
pije herbatke albo owocową albo bardzo słabą z cytryną, kawy nie pijam wiec zle nie jest akurat od strony picia-gin mi mwil ze wypłukuje witaminy mocna h:)

wogóle herbatą nie powinno popijać się posiłku to taka dobra rada :) Uważam, że jesz za duzo chleba a za malo warzyw, non stop kanapki. Zrób sobie surówkę, sałatkę, jogurt naturalny z owocami, na przegryzkę może być garsc orzechów włoskich, dobre na rozwój mogu u dzidzi, jedz rybe wedzoną, zawiera duzo omega 3, od czasu do czasu budyń, platki owsiane, zastap ziemniaki kasza gryczana, lub ryzem brazowym. Ważne zebys nie pila alkoholu, nie paliła papierosów, i abys duzo spacerowała :)

Gość ja też sie tutaj raz radziłam
23 t.c. 9:00 - 3 kanapki z salami, pomidorem i szczypiorkiem+ herbata 12:00 2 kanapki z pomidorem 14:00- jabłko 16:00 talerz grochówki wszystko zalezy od dnia. Wczesniej jadłam wiecej bo bardzo dużo wymiotowałam i po wymiotowaniu miałam pusty żołądek więc byłam znowu głodna i jadłam.

Gość ja też sie tutaj raz radziłam
w miedzy czasie woda mineralna niegazowa i kawa zbożowa z mlekiem

Gość o matko, jesz jak ptaszek
ja 28 tydzien ale od poczatku ciazy jem podobnie RANo jem albo duza liche platkow owsianych na pelnym mleku z cukrem, albo tosty z maselm, szynka, serem zoltym i warzywami. Tostow zjadalm tak 2, 3. Pije z rana zawsze kawe z 2 lyzeczkami cukru. PRZEKASKI to zazwyczaj owoce ale w duzych ilosciach, pol kg winorona :P, 2 jblka, 2 gruszki itp. Nie wszytsko na raz oczywiscie, np jednego dnia jabla itd. W POLUDNIE jestem juz glodna , jem co tam znajde w lodowce, bardzo czesto obiad z zeszlego dnia, jakies resztki bo zazwyczaj gotuje za duzo i mi zostaje. Jak np mam pyszna zupe, to zjem 2 talerze. NA OBIADO KOLACJE jem to co ugotuje ., ale porcje jem takie jak moj mąż i z tego powodu mi wstyd :O Wczoraj wielki talerz makaron z pestoi surówka, dzisiaj mam akurat salatke warzywna i podjadam caly dzien. Mysle, ze z kg juz zjadlam :O Czasem cos zajadalm na sam wieczor ale nie zawsze. Jem duzo ale na szczescie nie tyje bardzo. Mam 175 cm wzrostu, startowalam z wagi 60 kg i na plusie mam 5 w 28 tyg ciazy

Gość to ja was zaskocze
a ja 38 tc, zjadlam bulke cebulowa z pomidorem,jedno udko,miseczke barszczu,wypilam litr coli,zjadlam kilka czekoladowych cukierkow,jogurt kokosowy,kilka ciastek i garsc winogron,i mowcie sobie,ze nie zdrowo sie odzywilam idealne mamusie :D

Gość polkoqwkPOLKapolsko
SNIADANIE: cztery tosty z szynka i serem i keczupem plus herbata OBIAD: barszcz czerwony z buraczkami plus ziemniaki z okrasa i pietruszka KOLACJA: bedzie grill wiec zjem kilka kielbasek i szaszlyka plus napije sie pepsi albo soku PRZEKĄSKI: kawałek placka murzynka, lod rozek kokosowy i wieczorem bedzie kawalek tiramisu TYDZIEN CIAZY: 23