Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chipsidipsi

boje sie tego czlowieka, czy wydaje sie to dla was normalne?

Polecane posty

Gość bitwa pod essejem
chyba sie nakrecasz to nie ma sensu:o

Gość ygadyam sie
ja musialam zejsc z topiku po moim ostatnim poscie.To ja dalam rade z tym zamkiem . Wiesz mozesz zmienic i nic nie mowic jej , to ma nawet plusy, bo jezeli on ma klucze do twojego mieszkania i nie bedzie mogl otworzyc drzwi to na pewno jej sie zapyta czy zmieniala zamki .Wtedy ona zapyta sie ciebie i bedziesz miala dowod ,ze on tam wchodzi.Jej mozesz powiedziec ,ze cos sie dzialo z zamkiem lub prawde ,ze ktos byl w mieszkaniu i sie przestraszylas.ewentualnie zaprzeczyc , a jak sie bedziesz wyprowadzac po prostu oddasz klucze. Nie wiem ile kosztuje wymiana zamka u ciebie , ile bierze fachowiec , ale jesli to zwykly zamek , taki jak w Polsce to po prostu trzeba odkrecic srubki , wyjac tylko srodek i wlozyc nowy , a potem przykrecic . Latwe i do zrobienia bez zadnej fachowej pomocy.Musialabys sie zorientowac ile to wszystko kosztuje. A tak poza tym , to co slychac?

Gość panna skrzętnie omija temat
kamery. nie jest w stanie jej sama ustawić, tia... :classic_cool: czekamy na ciąg dalszy opowieści.

Gość soppa romana vol.II
To zapewne dziadzio Alphonso Aligiari spragniony twej dupki.Daj mu sobie ulżyć. :classic_cool:

Gość Chipsidipsi
Nie omijam tylko juz mowilam, ze nie znam sie na takich wynalazkach, nie wiem czy bym potrafila to obsluzyc. Poza tym wole zmienic zamki niz bawic sie w detektywa i bac sie spac po nocach, ze ktos mi wejdzie.

Gość bella bellissima
Dajcie jej spokoj z ta kamera, raz ze to wydatek a dwa nie kazdy ma smykalke techniczna. Lepiej wydac na wymiane zamka a lub na przeprowadzke. Ja jej wierze ,bo sama mialam podobne doswiadczenie. Samotna dziewczyna w obcym kraju to latwa ofiara dla starego satyra.

Gość ale sluchajcie
zgadzam sie , jak ktos sie nie zna i nie orientuje to kamera moze mu sie wydawac czyms trudnym do instalowania. Ja slyszalam ,ze sa jakies male np. w dlugopisie . Czy to dziala na baterie? Poza tym jesli bylo by to prowo to pociagnela by temat ,ze kupi i pisalaby co zarejestrowala . Temat na pare stron. Ale jak prawda i ktos sie boi,to na pewno lepiej i bezpieczniej od razu zmienic zamek . Chociaz kamerka dla upewnienia sie ,ze wszystko ok. tez by sie przydala.

Gość ale sluchajcie
tu na kafe bylo tyle tematow prowo , ale prawdziwych tez ,ze czlowiek , ktory za duzo tu siedzi moze sie naprawde pogubic. I podejrzewa wszystkich i wszystko o prowokacje. Ale moze to i lepiej:-D

Gość pamela09d8d
Jooooana rozwaliłas mnie tym postem :D Nie ma to jak napisac coś w odpwiednim czasie :D A historia autorki rzeczywiście nie do pozazdroszczenia. Sama mam ciarki gdy to czytam - samotna kobieta w wyludnionym domu i jeszcze rzekomo czyjas obecność w mieszkaniu,, ehhh.. thriller można by z tego niezły wyreżyserować..autorko polecam jak najszybciej kupić kamerkę i zobaczyć, czy tam rzeczywiście się ktoś nie plącze pod Twoją nieobecność.

Gość CZASEM BOJE SIE..
Ja mieszkam w Irlandii, w samym centrum dublina, w takim domu w stylu angielskim. zamki sa tu kiepskie, w ogole glupi sasiedzi wpuszczaja obce osobym ktore np moia ze ida do...xxx (np osoba zna mnie, czy ze slyszenia czy z widzenia i mowi do sasiada przez domofon, ze idzie do mnie, czy ewentualnie czeka przed drzwiami).

Gość CZASEM BOJE SIE..
cd. nastepnie TEN KTOS OKRADA HOL Z ROWEROW I INNYCH RZECZY!!!! Mnie tak wlasnie rower nowy poszedl. Oprocz tego, jest jeden psycho gosciu, ma 22 lata (ja mam okolo 30), ktory jest z lotwy, bierze dragi i.... przychodzi pod same drzwi mieszkania!!!! wchodzi po schodach (mowi sasiadom ,ze idzie do Agi), oni go wpuszczaja, chociaz milllion razay mowilam im ze nie wolno wpuszczac obcych!!! Dwa dni temu ,bylam juz w lozku a tu nagle slysze pukanie do drzwi. Na sieni ciemno, nic nie widze przez kuklok a tam on!!!!!!!!!!!!!!!! myslalam ze w gacie narobie:/ Sory ze pisze nie w relacji z topikiem ale tak mi sie przypomnialo o takich psycholach...

Gość CZASEM BOJE SIE..
najgorsze jest to ,ze latwo mozna otworzyc tutjesze zamki. nawet ja probowalam bedac u obcych ludzi i pokazalam im ze musza sobie kupic inny (otwarlam im drzwi z zewnatrz!!!!).... tutejsze zamki to sciema...

Gość CZASEM BOJE SIE..
A ten twoj staruszek to psychol. To nie jest zdrowe. kiedys, jak przez przypadek go przylapiesz to moze cie zabic, bo nie zniesie sytuacji, ze go przylapalas, ze jego pozycja sie zmieni, ze zmienisz opinie o nim, ze moze inni zmienia opinie o nim itdd.. to taki typ. to psychopata. On juz przekroczyl pewne granice. jak dla mnie, to nadaje sie na policje.

Gość Czipsidipsi
Ale z czym ja mam isc na policje, z moimi domyslami? Przeciez ja nie mam zadnego dowodu, ze on u mnie w domu byl. Dokladnie jakby to byla prowokacja, to napisalabym ze kupie kamerke i ciagnela temat. Ja wole jutro wymienic zamki i miec pewnosc, ze nikt mi do mieszkania nie wejdzie. Dzisiaj w nocy w ogole spac nie moglam, zasnelam jak juz sie robilo widno. Mam takie rolety zewnetrzne w oknach i pod wplywem najmniejszego wiatru uderza o szyby. Normalnie cala noc wysluchiwalam czy nic sie nie dzieje. Dobrze, ze pod domem mam bar, ktory w weekendy jest czynny do pozna i ludzie na zewnatrz siedza, zawsze to jakis komfort, ze w razie czego wyskocze na balkon i bede wzywac pomoc. Wiecie co tutaj jest naprawde duzo zabojstw kobiet, kto mieszka we wloszech przyzna mi racje. Nie wiem czy w Polsce tez tak jest, bo dawno nie bylam czy poprostu sie o tym nie mowi? Tutaj poprotu w ciagu tygodnia slyszy sie tyle zabojstw, maz zone, kochanke, dziewczyne, narzeczona, obca kobiete, poprostu wiekszosc na tle seksualnych tych zabojstw jest. Dlatego ja sie boje, bo takim oblesnym staruchom nie wiadomo co do lba strzeli.

Gość masakra, wspolczuje
jeszcze ta informacja o zabojstwach kobiet dolala oliwy do ognia:O nie dziwie sie, ze sie boisz. nie chcesz wrocic do PL?

Gość ytre
obejrzyj sobie film "slodkich snow"

Gość o czym jest ten film
???

Gość na serio ??
zmien moze mieszkanie, wyprowadz sie i juz

Gość jaq
w Polsce też dużo morderstw kobiet, także to chyba wszędzie ;) To tak w ramach pocieszenia. Spokojnej niedzieli :*

Gość bella bellissima
Do CZASEM BOJE SIE i chipsidipsi Dziewczyny mieszkajace samotnie i zyjace w strachu, pomyslcie o nabyciu psa sredniego lub wiekszego. Bedziecie mialy towarzysza, stroza i obronce w jednym, serio. Troche watpie, ze ten dziad kladlby sie w twojej poscieli, moze ci sie cos zwidzialo. Zaznaczaj drzwi, zeby sprawdzic czy ktos wchodzi jak cie nie ma. Jesli tak to zmien mieszkanie.

Gość Chipsidipsi
Ja bym bardzo chciala psa ale nie moge wlascicielka nie zgadza sie na zwierzeta w domu. I tak dziwne, ze zgodzila sie na dwa koty. A pies duzy tym bardziej odpada bo ja mam male mieszkanie, sypialnia, kuchnia, lazienka i taras. wiecie ja staram sie nie nakrecac, bo dla mnie to tez dziwne zeby on wchodzil, tym bardziej, ze on nie wie w jakich godzinach pracuje, bo mam ruchome godziny i porostu musialby mnie chyba szpiegowac, by wiedziec ze mnie nie bedzie w domu. Poza tym jak juz wspominalam ja mieszkam nad samym morzem i tu czesto jest w powietrzu taka wilgoc, co powoduje, ze jak sie suszy jakies lachy to one potem szmata smierdza, moze dlatego ten zapach. Choc dla mnie to byl zapach potu, takiego meskiego potu jak czasem od robotkikow wali. Napewno zmienie jutro zamek, lepiej dmuchac na zimne i bede czuc sie bezpieczniej.

Gość Chipsidipsi
Widzialam ten film slodkich snow, nie straszcie mnie. U mnie nikt nie moglby tak zyc, bo poprostu moje mieszkanie jest tak male, ze nie ma sie gdzie ukryc. Ale ja mam teraz taka schize. ze jak wchodze do domu to pierwsze co robie to obchodze wszystko i zagladam do szaf jak glupia.Jak pomysle, ze ten oblesny dziad naprawde mogl mi grzebac w moich rzeczach osobistych, to mi niedobrze.

Gość tak w ogorelgwtgw
Nie wiem czy prowo, ale swietnie sie czyta:d Tak apropo - zna ktoś filmy z historiami podobnymi do historii autorki??:D

Gość CZASEM BOJE SIE..
Nie moglabym miec psa, bo wlasciciel sie nie zgadza. Do autorki- -popros kogos kto sie zna zeby ci kamerke zamontowal. moze najpierw zamontuj ta kamerke, poobserwuj, powiedz temu staruchowi ze jedziesz do siostry np we wtorek, pojedz do niej no i obserwuj. ja takie kamerki ze w swojej komorce mozesz zobaczyc co sie dzieje. - wierze, ze ci sie nie przewidzialo z tym zapachem. ja mam bardzo wrazliwy wech i jak mnie nie bylo miesiac tutaj, bylam w polsce, to u mnie w lozku byly urzadzane orgie.poznalam po mixie zapachow. na poczatku wspolokatorzy sie nie przyznawali, ale potem sie przyznali ze sciagal sobie laske :/

Gość EverybodyNeedsSomebody
zmiana zamku jak to juz zostalo ustalone jak najbardziej wskazana! ale kurcze sytuacja chora..mam nadzieje, ze szybko sie wszystko uspokoi a jesli nie to chyba nie pozostaje nic innego jak zmienic mieszkanie...zabawe z kamera zaczelabym dopeiro wtedy gdy zmiana zamku nie pomoze, ttzn mimo wymiany zamku w drzwiach nadal bedziesz czula, ze on odwiedza Twoje mieszkanie, choc to raczej niemozliwe by bylo po wymianie zamków...wtedy ustaw kamere i jak sie nagra, ze on wchodzi faktycznie pod Twoja nieobecnosc to albo wynies sie z mieszkania albo podaj go na policje, albo jedno i drugie. powodzenia i spokojnej nocy!

Gość CZASEM BOJE SIE..
ja bym raczej najpierw kamerke dala. a potem zmiana zamka. bo jak zmieni zamek to sie wlascicielka zapyta o drugi klucz, to wtedy moze i jemu dac. takze najpierw kamerka. musisz dzialac BEZ EMOCJI ze tak powiem .wierze ci i nie zazdroszcze. po co siedzisz w tych wloszech? nie lepiej do irlandii bys wyjechala?

Gość Czipsidipsi
Wiecie co jednak nie mylilam sie, ze on tu wchodzi, bede musiala zmienic mieszkanie. Nie bylo mnie dzis prawie caly dzien w domu, wieczorem jak bralam prysznic na gabce byly wlosy lonowe, ja sie depiluje wiec loniakow nie mam. Jestem teraz u siostry bo nie zostalabym juz tam sama. Teraz to nawet zamka nie ma po co zmieniac bo ja juz nie dam rady tu mieszkac.

Gość hmm ciekawe i dziwne
A ten pot przypadkiem to nie były szczyny kotów? Kocie siki cuchną gorzej niż pot.