Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamijja

Sezon na kleszcze ---boicie sie??????

Polecane posty

Gość Mamamijja

Mam malutkie dziecko,ktore zaczna chodzić , po trawie przewraca się a ja wpadam w panike :/ Boje sie tego cholerstwa...:/

Gość Mamamijja
.

Gość ggggdzie te qq
gdzieś sie są idiotki ..:/

Gość głupoty gadasz
nie przesadzaj

Gość Mamamijja
czemu mam przesadzać niby?? nie mieszkam w mieście,gdzie jest tylko beton :D

Gość do tych babek
ja tez nie mieszkam w mieście gdzie jest tylko beton ale nie przezywam, że wszedzie czyhają kleszcze. Poza tym sa sZczepionki jakby co

Gość grigorij saakaszwili
Weż mu zaaplikuj obroże jak dla psów. Jeszcze GPSa w dupę jakby za daleko poraczkowało.

Gość Mamamijja
..

Gość mieszkajaca blisko lasu
Hej,mam pytanie. Mieszkam blisko lasu,praktycznie w lesie,nie przeżywam tak bardzo jak autorka ale zastanawiam się ile z wam szczepi się na kleszcze? Mój mąż często chodzi po lesie,nieraz kleszcza przytargal,ostatnim. Razem znalazlam na dziecku. Pytałam się pediatry czy szczepic,lecz twierdzi że nie.a wy szczepicie?

Nie ma szczepienia na kleszcze. Jak juz to przeciw kleszczowemu zapaleniu mozgu, ale to nie jest jedyne zagrozenie. Jest jeszcze borelioza a na to szczepienia nie ma, jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi. Paskudne chorobsko ktorego nikomu nie zycze...

No wlasnie , skonczy sie seks w plenerze :p Kolega mi opowiadal o facecie ktoremu klszcz wlazl do zoledzia. Po 2 dniach facet mial taka kule jak jablko

Gość kleszcze niebezpieczne dla lud
Zi w PL mieszkaja w woj. zachodniopomorskim glownie I dalej na Warmii I Mazurach - nie przesadzajcie. Ja sie w Z-P w lesie wychowalam I nigdy nie przywleklam niczego na skorze.

Ty nic nie przyeleklas a moja mama raz i od kilku lat leczy borelioze, wiec nie do konca jest tak jak piszesz. Ja mialam kilka i tez nic mi nie jest.

Gość mieszkam pod lasem
Ją mieszkam w świętokrzyskim.mój mąż kilka razy przyniósł do domu kleszcza,potem za każdym razem rozbieral się przed domem i pod prysznic a ciuchy do prania. Jak raz wrócił z grzybkow cora wtedy 1.5 roku pobiegła go przywitać,zaraz potem znalazłam na niej kleszcza na karku,boję się.do lasu mam kilkanascie metrów,naprawde blisko,jak budowlismy dom to na budowie będąc tez się do mnie kleszcz przyplatal.

jak się kleszcza usunie szybko i bezproblemów (zanim się opije krwi i wpuści jad) to borelioza nie straszna. Nie ma szczepienia na boreliozę u ludzi. Ja mam się jeszcze lepiej. Kleszcze mnie nie lubią. Chodzę z psem po polach i lasach, nie raz znalazłam na sobie chodzącego kleszcza, ale boją się wbić ;P Wcale im sie nie dziwię ;P

Gość erwrwerw
"jak się kleszcza usunie szybko i bezproblemów (zanim się opije krwi i wpuści jad) to borelioza nie straszna." x x ale glupoty, nawet wet mi mówił, że to nieistotne czy ten kleszcz siedzi np. godzine czy pół dnia jak miał zarazic to i tak zarazi

Gość erwrwerw
czy te krętki boreliozy czuc pod skórą, tzn jak sie przemieszczają?

Gość erwrwerw
własnie doczytałam, że borelioze moga wywołac tez pchły, komary, wszy, itp...

Gość Mamamijja
..

Gość gość
Zgadzam się tylko kleszcze to przenoszą. Niedługo znowu się zacznie... Aż strach wychodzić do ogrodu

Gość zuzannaanna
Kleszcze w ogrodzie... Znam ten ból. My prawie całe lato nie wychodziliśmy. Dopiero później mąż znalazł firmę zwalczającą kleszcze w Warszawie na http://greenstyle.com.pl/zwalczanie-kleszczy-warszawa/ Dzięki zamgławianiu kleszcze zniknęły. Zauważyłam też, że nie ma komarów które też działały nam na nerwy.

Gość gość
co za dyskretna reklama :O "całe lato nie wychodziliśmy" :D:D:D:D:D

Gość gość
W tym roku dość regularnie używam Kleszcz Stop i kleszczy jeszcze nie znalazłam ani u mnie ani u dzieci także widocznie ochrona działa.