Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEznamSIEnaTYMaNIEchceBYCoszu

Czy 100 tys za takie mieszkanie to będzie dobra cena? pomóżcie

Polecane posty

Byłam w kilku agencjach i słyszałam że oni raczej tak nie wyceniają chyba że się przez ich agencje sprzeda to co innego, a tak to nie. Nie znam się na wycenach a nie chce dać się oszukać, wystawiłam cenę 100tys za to mieszkanie to dostawałam odp że maks za 70tys może ktoś kupić. a mieszkanie prezentuje się tak: metraż: 45 m2 plus obiekt gospodarczy plus garaż, 1/6 podwórka ogrzewanie: własne co umieszczone poza mieszkaniem w malej kotłowni parter, 2 pokoje przechodnie (15m2,12m2, kuchnia, łazienka, korytarz) nowe tynki, ściany malowane, nowe okna, nowe grzejniki i cała instalacja grzewcza, nowa instalacja elektryczna, ciepła woda z boilera na prad. spora wieś, 2 sklepy, gimnazjum, podstawówka, przedszkole, dobre połączenie do pobliskiego miasta przy głównej drodze: 18 km do miasta powiatoweg nr 1, 20 km do miasta powiatowego nr 2 i 3 , 12 km do mniejszego miasteczka, komunikacja pks co godzinę, 60 km do miasta wojewodzkiego.

up up

ale co to za mieszkanie, w bloku? Moja sąsiadka w mieście ok.10tys mieszkańców sprzedała kawalerkę za 90tys!!! ale 4 lata temu :P

akurat dużo przeglądam ofert bo możliwe że będziemy po ślubie szukac mieszkania i moim zdaniem trochę za dużo cenisz ale poczekaj trochę może jakiś jeleń się trafi, a jak nie to opuścić z ceny zawsze zdążysz

jest to budynek wielorodzinny (dokładnie 6), z cegły z lat 70 tych, po generalnym remoncie.

Gość to zalezy gdzie ta miejscowosc
u mnie nowe mieszkania po 3 tysiace stoja puste, stare po gora 2 tys i nie ma chetnych.

okna wymienione na początku 2012 r, nowe tynki i gładzie, ściany pomalowane dobrej jakości farbami, panele na podłogach w łazience kafle, wszystko nowe z 2012 r(wc, wanna, boiler, krany, grzejniki, parapety, drzwi wewnętrzne i zewnętrzne wychodzące na klatkę)

jest w warmińsko-mazurskim do najbliższego miasta niecałe 12 km do miast powiatowych po 18 i 20 km dobry dojazd wszędzie bo pks i busy kursują co godzinę, duża szkoła, filia biblioteki gminnej, kaplica gdzie odbywają się msze w każdą niedzielę, kościół parafialny 2 km dalej, plac zabaw dla dzieci.

miejscowość ok 500 mieszkańców lub trochę więcej. Np ostatnio było mieszkanie w bloku w tej miejscowości na sprzedaż kawalerka 35m2 poszła za 70 tys do remontu.

up up

jeśli ci się nie spieszy sprzedać to na pewno tyle dostaniesz. Jak długo masz wystawione mieszkanie na sprzedaż?

Gość 100 tys za 45m kw
w tym pokoje przechodnie na wsi? chyba ze ta wies to nazwa jakiejs dzielnicy pod Warszawa, bo w innym przypadku to zdecydowanie za duzo! ja mam dom, pietrowy +dach+piwnica, 3 pokoje, kuchnia, ogrod, sam dom 2x tyle co ty i wyceniony jest na 160 tys

Gość jutrokto
Mam do sprzedania w mieście (dawniej) wojewódzkim ponad 100 tys mieszkańców: blok z cegły z 1962 r, jednoklatkowy, 3 piętrowy, 6 lokatorów mieszkanie I piętro, 49 m, dwa pokoje, kuchnia, łazienka; super rozkład świeżo po remoncie, do zamieszkania od zaraz. Chcę 125 tysięcy, a ofert nie ma od października. Ale czekam, mnie się nie spieszy, a za darmo lokalu w super centrum nie mam zamiaru oddawać

narazie tydzień jest ogłoszenie, ale nie wiem czy dobrą cenę wystawilam, bo wcześniej właśnie poszła kawalerka w bloku w tej miejscowości do remontu za 70 tys. Patrzyłam na ceny mieszkań o podobnym metrażu w okolicy to są przeważnie wszystkie do remontu po 70/90 tys, a w miastach tych co wspomniałam za kawalerkę 35m2 chcą ok 120 tys, mieszkanie 45m2 to wydatek ok 160/170 tys.

no mnie niektórzy bawią bo np proponowali zamianę na gorsze i mniejsze mieszkanie i dopłatę 5/10 tys zł a my chcielibyśmy to sprzedać i kupić coś większego.

45m? No to rzeczywiście trochę mało... nie doczytałam. Ale do tego masz garaż (jakieś 15-20tys) Obiekt gospodarczy? co to znaczy? jakaś kanciapa? No ok. nie doczytalam że taki mały metraż to może rzeczywiście to 70.. albo wytaw za 100 i zejdź do 80? Na pewno znajdziesz kupca jeśli ci się nie spieszy...

Ja bym wystawiła za 100tys i zeszła z ceny gora 10-20 tys. jakby mi się spieszyło sprzedać! Moi teście sprzedali dom wolnostojący z dużym podwórkiem za niecałe 200tys!!! a warte było ze 300. Tylko dlatego że mieli długi i im się spieszyło. Mieli nóż na gardle.

są np takie ogłoszenia w okolicach mieszkanie 38m2 pokój z aneksem do remontu - 87 tys mieszkanie 36m2 1 pokój do odświeżenia - 67 tys mieszkanie 90m2 4 pokoje do generalnego remontu - 120 tys mieszkanie 48m2 2 pokoje - 125 tys mieszkanie 48m2 3 pokoje - 135 tys mieszkanie 90 m2 2 pokoje do generalnego remontu - 129 tys mieszkanie 64m2 2 pokoje - 155 tys mieszkanie 55m2 po remoncie 150 tys.

wiesz, zalezy też od tego jak mieszkanie wygląda, w jakiej okolicy się znajduje, ogrzewanie, jacy są sąsiedzi... ja bym wystawiła za te 100 tys. i zawsze trochę można trochę zejść z ceny.

nam się nie spieszy ze sprzedażą bardzo do mieszkanie jest jeszcze: -obiekt gospodarczy czyli murowane pomieszczenie na skład opału o wymiarach 5mx5m -garaż blaszany - udział w podwórku 1/6 - kawałek działki warzywnej - za garażem zagrodzony kawałek terenu rekreacyjnego tj bujaczka, linki na pranie, ławka, stolik, mała altanka itp.

ogrzewane jest na opał stały, ma własną małą kotłownie, w pozostałych mieszkaniach piece są ulokowane w kuchni lub korytarzu. no myśle że bym mogła do 90 zejść tak maks

Gość dzollanan wawa334u mnie w mies
u mnie w miecie 100 tysiey to garaz kosztuje skad wy takie ceny macie ludzie, moje mieszkanie 40m kupione nowe rok temu za 370 tys, kawalerki sa po 260

Gość domyslam się, że to
mieszkanie w bloku po PGR?

Gość Cena może i do przyjęcia
Oczywiście jest małe ale. Chodzi mi o to ogrzewanie. Jakiego jest typu? Węgiel gaz czy olej. Myślę że sporo ludzi ma obawy co do kosztów ogrzewania a mieszkanie jest na parterze czyli zimne. Garaż owszem jest plusem ale czy wartym powiedzmy 20 tys? Nabywcy wolą mieszkanie do remontu bo zrobią po swojemu. A te mieszkania w blokach to jakie ogrzewanie mają? Jeśli centralne miejskie to normalne że cena wyższa bo potem koszty mniejsze i pracy mniej przy obsłudze.

to nie jest blok a dom wielorodzinny.

u nas wyglądały opłaty tak: opał węgiel koszt opału na miesiąc ok 120/150 zł woda -są założone liczniki cena za 1m wody ze ściekami to niecałe 10 zł (bez kilku groszy) prąd- nowy licznik ( taryfa weekendowa) ok 80/100 zł miesięcznie

Gość trudno bedzie sprzedać
takie mieszkanie na głuchej, mazurskiej prowincji i to w dodatku w sześcioraku popegierowskim

mieszkanie jest słoneczne tzn cały czas słońce świeci w okna przez większość dnia, mieszkanie na trochę wyższym parterze

Gość domyslam się, że to
jak zwał, tak zwał, ale z opisu wygląda mi to na mieszkanie po byłym PGR, mylę się?