Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEznamSIEnaTYMaNIEchceBYCoszu

Czy 100 tys za takie mieszkanie to będzie dobra cena? pomóżcie

Polecane posty

Gość ja uważam że cena
jest jak najbardziej ok. Nie spuszczaj za cholerę, przecież dochodzi garaż i udziała w gruncie! a to ma tez ogromne znaczenie

odezwy są ale jak wcześniej pisałam albo że kupić ktoś może za 70 tys maks, albo jakieś oferty zamian itp.

Gość domyslam się, że to
przed 2 laty jeździłam po tym terenie szukając mieszkania na weekendowe wypady, kupiłam dom za 120 tyś - 126 m2 z małym budyneczkiem gospodarczym + 32 ary ogrodu wokół budynku. Budynek wymaga remontu, ale można było w nim zamieszkać od zaraz.

można powiedzieć że wszystko w mieszkaniu jest nowe bo kupione robione w 2012 roku.na wiele rzeczy jest gwarancja. w łazience jest dodatkowo ogrzewanie podłogowe.

Jestem pośrednikiem nieruchomości, czytam i... ręce mi opadają? Ludzie litości, jak możecie komuś doradzać za ile ma sprzedać mieszkanie, czy to dużo czy mało jeśli prawie nic nie wiecie? Nie macie pojęcia jak to wygląda, co jest w tym mieszaniu, co wchodzi w skład sprzedaży ( samo mieszkanie, meble, sprzęty RTV nowego typu czy starego?) Nie macie pojęcia co to za dzielnica, nie wiecie jak "remont" został wykonany, czy porządnie czy jest to mieszkanie "niby zrobione". Nie macie pojęcia jak wygląda budynek i td i td i td więc w jaki sposób możecie komuś doradzić cenę? Przypominam że każde miasto i okolice rządzi się innymi cenami. Jak można komuś napisać "zejdz do 80"? Autorko zastanów się co Ty robisz bo w taki sposób kierując się wypowiedziami ludzi którzy nie widzieli mieszkania, okolicy, nie mają pojęcia o cenach w tej okolicy i tp, możesz sobie tylko zrobić krzywdę.

Jeśli nie jesteś pewna ceny możesz poprosić biuro i podpisać umowę, albo bardziej chamska opcja:D zaprosić oni Ci doradzą a Ty powiesz że pomyślisz. Ludzie tak często robią.

Gość wolałabym to mieszkanie
pl/oferta/mieszkanie-w-centrum-mragowa-nad-jeziorem-czos-CID3-ID1TkWX.html#22d0295888;r:14;s:150

Z pewnoscią garaż jako blaszak za 20 tys.to przesada! Po 25 tys są garaże w nowych blokach z podwójnym zamknięciem.Oczywiscie miasta.:)Co do mieszk. się nie wypowiadam, bo to jakby wróżyc z kart.

jagodzianka a możesz tak mniej wiecej po moim opisie doradzić po ile takie mieszkania stoją na wsiach? może się orientujesz?

Autorko tak jak napisałam ja się nie wypowiem i odradzam też to innym, nie moge wypowiedzieć się na temat terenów o których nie mam pojęcia (Łódź się kłania), ani na temat mieszkania którego na oczy nie widziałam. Było by to bardzo nieodpowiedzialne z mojej strony, a nie chce Ci zrobić krzywdy. Jeśli nie masz pojęcia o cenie to popatrz mieszkania w swojej okolicy, podobny standard i tp i wtedy porównaj swoją cenę, pamiętaj też że ludzie często wołają kosmiczne ceny więc wyciągnij średnią.:) Na cenę nieruchomości składa się bardzo wiele czynników: stan budynku, mieszkania, piętro, surowiec budynku,rok, lokalizacja i jeszcze wiele rzeczy mogłabym wymieniać.:) Autorko z tego co też doczytałam masz mieszkanie w amfiladzie, wyżej są cenione mieszkania rozkładowe. Parter hmmm wielu ludzi nie chce, ale znowu wielu ludzi starszych szuka :) Autorko zapoznaj się dokładnie z rynkiem :) aaa jeszcze ktoś Ci wycenił garaż blaszany na 20tys:D cyrk.

właśnie układ mieszkania jest taki: wchodzi się z klatki po lewej stronie zaraz jest kuchnia, długi korytarz na końcu którego jest łazienka a przed drzwiami do łazienki są boczne też po lewej do pokoju i z duzego pokoju przechodzi się do mniejszego. w korytarzu jest jeszcze spora zabudowana wnęka która służy jako garderoba. patrzyłam na mieszkania ale przeważnie wszystkie są do remontu. stanu mieszkania oceniłabym na bardzo dobry ale już budynku na dobry minus bo klatka wymagałaby odswieżenia.

no z tym garażem blaszanym to wiem że przesada bo koszt takiego teraz to ok 1600/1700 zł.

jeszcze myśleliśmy ze w tych 100 tys byśmy zostawili meble z kuchni (nie pod zabudowe) i sprzęt tzn lodówkę, kuchenkę, mikrofalę, zlew, stół i krzesła.

Gość oplułam monitor ze smiechu
jeszcze myśleliśmy ze w tych 100 tys byśmy zostawili meble z kuchni (nie pod zabudowe) i sprzęt tzn lodówkę, kuchenkę, mikrofalę, zlew, stół i krzesła. :D :D :D

Sprzedaż mieszkania, to nie to samo, co sprzedaż pęczka rzodkiewek. Profesjonalną sprzedażą nieruchomości zajmują się biura obrotu nieruchomościami. Agenci podpisując umową pośrednictwa ze stroną sprzedającą wykonują pracę polegającą na wycenie, skutecznej reklamie i prezentacji mieszkania szerokiej grupie zainteresowanych kupnem. Im tez zależy, żeby cena była adekwatna do rzeczywistej wartości mieszkania, bo od ceny sprzedaży dostają za swoją pracę - prowizję. Problem w tym, że właścicielom się wydaje, ze tylko oni sami najlepiej sprzedadzą nieruchomość i często wpadają w kłopoty, o których nie chcę się tu rozpisywać. Powód takiej decyzji jest jeden, skąpstwo. Żal im pieniędzy na pośrednika, i często tracą o wiele więcej, bo nie potrafią negocjować i zabezpieczyć się przed ryzykiem jakie jest związane z zapisami notarialnymi. Za brak wiedzy i doświadczenia trzeba płacić.