Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda_mamusia_pyta

kiedy "pierwszy raz" ??

Polecane posty

Gość młoda_mamusia_pyta

Czy do pierwszego sexu faktycznie trzeba czekać te tygodni czy można próbować wczęsnie?? Napiszę tylko że rodziłam naturalnie i nie byłam szyta ! To już 5 tydzień i nie wiem czy mogę sobie już na co nie co pozwolić. A do lekarza to po 6 tyg dopiero , mam czekać na wizytę?? Wy kiedy zaczynałyście współżyć po porodzie?

Gość zamiast
jak się skończy połóg. Jeśli już dłuższy czas nie plamisz to można

Gość hysek
ja 3 tygodnie po cesarce, nie plamiłam i nie mogłam wytrzymać. Było ok

Po zakończeniu połogu - chodzi o to, aby rana po odklejonym łożysku się wygoiła i nie było ryzyka zakażenia. Najlepiej odczekać do wizyty kontrolnej u ginekologa - jeśli wszystko będzie w porządku na pewno pozwoli wrócić do aktywności seksualnej.

Gość zalezy od stopnia poparzenia i
na to pytanie powinien odpowiedziec ci lekarz, czyli sex nie wczesniej niz po wizycie a to dlatego, ze macica i szykamogly nie dojsc do siebie nawet jesli krwawienie juz ustalo (a jesli nie ustsalo, to zaklda sie, ze nei wolno tak czy siak) ja np dostalam pozwolenie dopiero po 8 tygodniach, stale mialam plamienia i okazalo sie, ze macica jeszce nie doszla do siebie, mogloby dojsc do zakazenia

Gość mama z innej epoki
ja tez dlugo nie czekalam-2 tygodnie ,bylo ok tylko troszkę suchawo ,nic nie bolalo

Gość musi się odbudować
czop, zamykający szyjkę macicy, aby uniknąć zakażenia. średnio trwa to 6 tyg.

Gość ania.doradca.ladeevit
Najlepiej poczekaj do wizyty kontrolnej u ginekologa. Jeszcze tydzień wytrzymasz ;)

Gość ja rodziłam naturalnie
I byłam nacieta 4cm. Po dwóch tygodniach z rana było ok. krwawilam 3 tygodnie. Po niecałych 5 tygodniach zaczęłam współżyć wszystko było dobrze. Był tu temat "ile czasu po porodzie rozpoczęłyscie współżycie" czy coś takiego i tam też niektóre pisały nawet że już po dwóch tygodniach.

Gość krolpelka
6 tygodni to tylko dla kobiet, które były nacinane bo wiadomo, że mają głęboką i bolesną ranę i nie wolno tego podrażniać. A ty jak nie masz obrażeń po porodzie to już możesz. Ja zaczęłam po 2 tygodniach od porodu, z tym że używaliśmy wtedy prezerwatywy, żeby było higienicznie.

Gość halamababa
naprawde jestescie takie niewyrzyte ze nie mozecie wytrzymac 6tygodnie pologu?1 przeciez to zalecenie to dla waszego zdrowia a nie kaprysu! a potem czesto jeszcze w druga ciaze zachodza bo mysla ze sa zabezpieczone co za pustota! eh