Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świat bez bykowego

Kiedyś facet musiał mieć żonę, choćby brzydką i głupią, min. z powodu bykowego

Polecane posty

Gość Świat bez bykowego

Kiedyś świat wyglądał tak, że kobiety kariery raczej nie robiły, więc bez męża było ciężko. Możliwości techniczne jeśli chodzi o pranie, gotowanie itp. też były mniejsze, nie było tylu fast foodów, więc facet wolał mieć choćby brzydką i głupią żonę, niż nie mieć żadnej. A teraz przeciętny facet może mieć lekką, średnio płatną pracę w biurze i niczym się nie przejmować. Jakby było bykowe to by na gwałt musiał szukać kobiety brzydkiej i niewykształconej i jeszcze tyrać fizycznie, żeby przynosić do domu więcej pieniędzy, bo by wredna żona z nadwagą tylko nogą tupała, że lodówka znowu pusta

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
dobre zwlaszcza z ta lodowka :D

Gość to chyba wolę byś sam niż żyć
w takim świecie i być niewolnikiem i śmieciem we własnym domu. Dobrze, że bykowego nie ma.

No weź, nie gadaj :D To bykowe nie było aż tak duże, żeby facet musiał żenić się z brzydką i głupią. Coś tu kręcisz.

Gość Świat bez bykowego
Ale kiedyś był też bardziej tradycyjny podział ról, więcej wysiłku trzeba było poświęcić na pranie, gotowanie, prace porządkowe. Współczesna technologia wiele spraw ułatwia

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
no tej ktora siedziala,dlubala w nosie, zarala ciagle, ogladala seriale i tupala pewnie nie :D

Gość Bykowe to wyzysk mężczyzn
tak samo jak tradycyjny model rodziny

Gość Jon van Rojink
ja niestety płacę bykowe, jestem holendrem

Bykowe to wyzysk mężczyzn tak samo jak tradycyjny model rodziny x x Mogę się zgodzić, że bykowe to był podatek bardzo niesprawiedliwy natomiast niby jakim wyzyskiem mężczyzn był tradycyjny model rodziny?

Czemu to facet miał na wszystko tyrać jak wół a kobieta siedziała w domu i się opieprzała? U mnie w domu było zawsze partnerstwo i oboje rodzice pracowali a domem zajmowali się również oboje.

tylko nie pisz, że facet to facet :P albo nie wyjeżdżaj z głową rodziny. Bo to mężczyzna i kobieta są odpowiedzialni za rodzinę, którą razem stworzyli.

Uważasz, że kiedyś gdy kobiety tak licznie jak teraz nie pracowały zawodowo, to nie zapierdzielały jak wół w domu? Kiedy nie miały tylu udogodnień technicznych co dziś.

Nie wiem tego. Bo nie żyłem w tamtych czasach. Mówią o dzisiejszej sytuacji technicznej.