Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Webster

Prawda o coli diet ? czy faktycznie po niej sie grubnie ?

Polecane posty

Ma ktos z was jakis ciekawy artykul z ktorego by jednoznacznie wynikalo ze sie od niej grubnie ? takie opinie slyszalem ze mimo ze jest slodzona slodzikiem to jednak te pseudo puste kalorie rowniez powoduja tycie...no wiec jak to jest ?

Schudłam 15,5 kg w miesiąc 4 lata temu, piłam dziennie 2 litry coli light i jakoś waga spadła. Jestem uzależniona od Coli niestety. Teraz też się odchudzam i piję, waga spada.

a co z opiniami ze od napojow gazowanych nawe tych diet sie tyje ?

Agawa_Agawa grubnąć występowanie: Praktyczny słownik współczesnej polszczyzny - Kurpisz 1994-2005 - H. Zgółkowa odmienność: tak B grubnij, grubnijcie, grubnijcież, grubnijmy, grubnijmyż, grubnijże F grubnął, grubnąłby, grubnąłbym, grubnąłbyś, grubnąłem, grubnąłeś, grubnęli, grubnęliby, grubnęlibyście, grubnęlibyśmy, grubnęliście, grubnęliśmy, grubnęła, grubnęłaby, grubnęłabym, grubnęłabyś, grubnęłam, grubnęłaś, grubnęło, grubnęłoby, grubnęły, grubnęłyby, grubnęłybyście, grubnęłybyśmy, grubnęłyście, grubnęłyśmy I grubną, grubnę, grubnie, grubniecie, grubniemy, grubniesz e grubnięto (+b) j grubnięcia, grubnięciach, grubnięciami, grubnięcie, grubnięciem, grubnięciom, grubnięciu, grubnięć, niegrubnięcia, niegrubnięciach, niegrubnięciami, niegrubnięcie, niegrubnięciem, niegrubnięciom, niegrubnięciu, niegrubnięć (+b) v grubnąca, grubnącą, grubnące, grubnącego, grubnącej, grubnącemu, grubnący, grubnących, grubnącym, grubnącymi, niegrubnąca, niegrubnącą, niegrubnące, niegrubnącego, niegrubnącej, niegrubnącemu, niegrubnący, niegrubnących, niegrubnącym, niegrubnącymi grubnąc wiec sie nie wypowiadaj amatorko.

Webster, Skład: woda, cukier (w Coca-Cola Light aspartam), dwutlenek węgla, karmel amoniakalno-siarczynowy E150d (barwnik), kwas ortofosforowy E338 (regulator kwasowości), aromaty, kofeina. Bardzo podobny skład ma napój Pepsi. Poszukaj sobie info o wpływie słodzików na poziom insuliny, mózg traktuje słodziki tak jak cukier, fakt, że nie mają kalorii jest bez znaczenia, sygnał pojawienia się węglowodanu jest wysłany, insulina odpalona, wysoka insulina, która nie ma węglowodanu wysyła sygnał do mózgu, który odpala głód, obniża się poziom cukru w krwi i zachodzi cały ciąg niekorzystnych z punktu widzenia osoby redukującej reakcji. Reasumując: osoba, która pije taki koktajl chemicznych jak najbardziej może przytyć, chociaż przytycie wydaje mi się najmniej istotnie wobec faktu, że słodziki są bardzo mocno toksyczne i rakotwórcze. Cola Light i inne podobne to odpady produkcyjne, produkty jadalne, nie prawdziwe jedzenie, a słodziki to czysta trucizna. "Insulinowa teoria otyłości " http://nowadebata.pl/2011/08/03/insulinowa-teoria-otylosci-w-pigulce/ "Gorzki posmak cukru" http://nowadebata.pl/2011/10/23/gorzki-posmak-cukru/

Gość rjerjeoroekroekroekrer
kazda cola jest szkodliwa. lajt,zwykla itd

Webster - ok, zwracam honor - istnieje słowo "grubnąć", ale w mowie potocznej i niestety, ale na moje ucho brzmi to strasznie prostacko, czy może raczej dziecinnie. Ale pisz sobie jak chcesz. P.S. I wystarczyło napisać www.sjp.pl, a nie popisywać się, że wiesz jak się robi "kopiuj i wklej".