Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAMPERS czy HUGGIES

Jakie pampersy najlepsze dla noworodka?

Polecane posty

Gość PAMPERS czy HUGGIES
lopaq - dzieki za stronke z pewnoscia sie przyda, nawet nie wiedzialam ze cos takiego istnieje, masakra jaki czlowiek sie wydaje byc zacofany :D

Gość ewka77e
U nas na poczatek pampersy ,hugiessy rowniez przeciekaly a od pol roku to ttylko dada

Gość PAMPERS czy HUGGIES
ale tesco tu akurat wyszukac nie chce a dokladniej tych pampersow :P

Gość lopaq
wyszukuje, bo my często w tesco kupujemy, tylko akurat nie ma promocji tam ;) spoko, ja też nie wiedziałam ze jest taka strona, też się z kafe dowiedziałam ;). ale dobrze że przed urodzeniem się na spokojnie dowiadujesz, trzeba sobie obcykać, zeby później jeszcze się tym nie stresować.

Gość lopaq
sa sa i te z tesco, tylko pewnie tam teraz nie ma promocji, my czesto tam w promocji kupujemy.

Gość lopaq
wyszukuje, bo my często w tesco kupujemy, tylko akurat nie ma promocji tam ;) spoko, ja też nie wiedziałam ze jest taka strona, też się z kafe dowiedziałam ;). ale dobrze że przed urodzeniem się na spokojnie dowiadujesz, trzeba sobie obcykać, zeby później jeszcze się tym nie stresować.

Gość PAMPERS czy HUGGIES
wlasnie nie wiem kurde kazdy pisze co innego chyba faktycznie bede musiala probowac co maluchowi bedzie odpowiadac

Gość bueheheheheheheeh
u nas były pampers 1, a w promocji masz 3 ;) 1 chyba 3-4 paczki, 2 chyba tez 4 paczki, 3 trochę więcej, a teraz bąbel ma 3 mce i lecimy na 4. Mam do sprzedania trójki, 236 sztuk za 134 zł... daj znać skąd jesteś, bo nie wysyłam, tylko odbiór osobisty

Gość bueheheheheheheeh
aha i pampers active baby, inne nie dają rady ;) a przesypia w nocy ok 7-9 godzin i nie przeciekają, czasem się zdarzy, ale to jak dużo herbatki wypije ;)

Gość pociagiem jest
Uważam że dla 4 kilogramowego noworodka najlepsze są pampersy w rozmiarze "2" :)

Gość bueheheheheheheeh
nasz jak miał 4 kg to już 3 były, i były super bo 2 niestety obciskały mu nóżki. Urodził się 2800, dużo pampersów zużywamy bo potrafi teraz jak ma 3 mce zmienić co godzinę a nawet częściej :) on się tak nauczył, że jak nie śpi a się zsika to od razu płacz :)

Gość PAMPERS czy HUGGIES
jakaby nie mogla byc jedna firma pampersow kilka rozmiarow na dane miesiace i koniec :D i bez problemu by bylo :P

Gość bueheheheheheheeh
no właśnie byłby ogromny problem bo tak zrobili z "mlekiem" masz 2 rodzaje jeśli HA nie pomaga przy skazie białkowej, Bebilon pepti i nutramigen, z tym że nutramigen w ogóle białka nie ma... I wyobraź sobie, że teraz bebilon pepti jest nie do zdobycia i nie wiem co robić, kupiłam trochę na zapas, ale ile można... I co teraz? A jak by była jedna firma pampersów jeden rodzaj i twoje dziecko dostaje uczulenie i masz wybor tylko tetre? masakra by była co ;) ja proponuje mieć w domu 3, do szpitala 2, chyba że się urodzi poniżej 3 to wtedy mąż do szpitala dowozi 1

Gość bueheheheheheheeh
lepiej mieć zawsze większe, a zawsze mniejsze można dowieźć ;)

Gość PAMPERS czy HUGGIES
to wszystko dla mnie brzmi jak czarna magia jak narazie :D nie orientuje sie kompletnie ani w pampersach ani w mlekach :(

Gość bueheheheheheheeh
może w mlekach nie będziesz musiała, dla mnie najlepsze są pampers active baby, niektórzy mówią, że pampers a dada żadna różnica używałam i tego i tego, i albo ludzie są ślepi, albo sobie wmawiają, bo nie stać na pampers. Jak dla mnie one wygrywają, Dady używaliśmy na początku bo się nasłuchałam że tylko obrazkiem się różni i opakowaniem. Jak dla mnie pampers są o niebo lepsze, mój synek nie ma odparzeń, ale każdemu dziecku służy co innego, z resztą po czym ma mieć odparzenia jak co chwila pieluche zmieniam :]

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no ja mam zamiar karmic piersia wiec sztuczne melko odpada. a co do pampersow to slyszalam ze dada sa sztywne na zakonczeniach przez co dzieci czesto maja obtarte nozki, ale ile w tym prawdy? nie wiem... chyba rzeczywiscie skusze sie na ta promocje w tesco i kupie ta 3, jak beda za duze to trudno beda najwyzej na pozniej

Gość bjxcx
ja też nie wierzę w to, ze dada są takie super...jakby tak było to kto by przepłacał za pampersy?

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no ja nie myslalam w ogle o dada tylko huggies albo pampersy, duzo osob mowi ze huggiesy sa bardzo podobne do pampersow jakoscia

Gość bueheheheheheheeh
dady były sztywne na tym rysunku na brzuszku co jest i mnie to wkurzalo, no ale zuzylam ale tak jak mowie co chwila zmieniam :) ja kupiłam 3 też jakoś w promocji były, potem w rossmanie w promocji były 1 chyba za 16 zł to wziełam jedną paczkę, żeby nie było szkoda kasy no i jednak przydały się od 1 :) ale jak urodzisz 4 kg, to tylko 3. Teraz waży około 6 i już 4 zużyj te co mam, też ten karton kupiłam i skaczemy na 4+ :]

Gość PAMPERS czy HUGGIES
miejmy nadzieje ze i ja za jakis czas bede taka w tym wszystkim obcykana :D

Gość bjxcx
teoretycznie Huggies i Pampers, to tak sama półka ;), ale dla mnie o niebo lepsze Pampers.

Dada się nie umywa do pampers, po każdy sikaniu trzeba zmienić pieluchę bo wcale nie wciągają i pupa zaraz mokra. Jak miałam noworodka to dawałam jej premium care albo pampers new baby. I oba mogę polecić. Szczególnie że było lato i bałam sie odparzeń. Teraz zaczęłam kupować active baby i takie z kauflandu. Bo sporo sadzam na nocnik więc malutko pieluch schodzi. Pieluchy kupuję tylko na promocji nie warto przepłacać.

Gość bueheheheheheheeh
nie prawda, huggisy nadają się do d.... najbardziej odparzają, można powiedzieć że, gdy pojawia się uczulenie na pampersy to wtedy huggies. Aha i pampers sleep&play tez nie sa wytrzymałe, my mieliśmy sleep&play, premium care i active baby i jak dla mnie najlepsze sa active.

Gość bueheheheheheheeh
i ja tez bylam nastawiona na karmienie piersia, ale potezny stres spalił mi mleko, może by było do uratowania gdyby Mały nie był w inkubatorze :) Każda z nas w ciąży nie miała pojęcia, nabrała gdy sama się przekonała :)

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no miejmy nadzieje ze i ja szybko zalapie co i jak w pampersach :D najbardzej przerazaja mnie nazwy a dokladnie kaategorie :D

Gość PAMPERS czy HUGGIES
dobra bylam w sklepie ale sepy sie rzucily widocznie wczesniej ;/ kupilam pampersy activeBaby 3 i 4 bo innych nie bylo :( bardziej jednak napalilam sie na 3

Gość moja malaa rada to tak na
Sam poczatek jak najtansze ;) u nas szlo pieluch od groma,czasem 2 przy jednej zmiane pieluchy. Kupy byly tak czesto ,po kazdym karmieniu,i czasem w trakcie jak sie zmienialo,zalozylo,nie zdazylismy zapiac i nastepna kupa. Rekord to chyba 3 czy 4 na raz. Uzywalismy. Wtedy dady i gagi z tesco. Jak kupy sie unormowaly to sprawdzily sie pampersy. Zalezalo mi by ich nie przesikiwal,w nocy nienawidzilismy zmieniac pieluch,bo maly ladnie przesypia nocki,wybudza sie na jdedzenie i zasypia dalej a kazda zmiana pieluchy go rozbudzala i sie zloscil. Wiec jak kupy nie ma to staram sie tylko raz zmienic w srodku nocy po. 5-6h spania. Przy tanszych zawsze w nocy mielismy przebieranie,a od kad sa pampersy to takie wpadki sie nie zdarzaja,no sporadycznie,jak za slabo moze zapne lub krzywo ulozy sie pieluszka. Teraz probujemy huggisy,plus majaa u mnie taki,ze nie sa perfumowane. i jeszcze jedno,nie rob duzych zapasow tych poczatkowych! My od jakiegos 5-6 tyg uzywamy 3. Teraz paczke 2 zuzywam do podkladania podczas zmiany pieluchy i wietrzenia pupy,bo maly lubi sobie z golym tylkiem polezec.