Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pola-Polka

Dieta owsiana, dzienniczek walki z otyłością.

Polecane posty

Dzisiaj zjadłam dwie niewielkie porcje. Płatki owsiane górskie + otręby owsiane + siemię lniane. Nie toleruję słodkiego mleka, więc mieszankę zalałam wrzącą wodą. Wypiłam też kubeczek chudego kefiru. Ponieważ wybywam teraz z domu, a wrócę dopiero wieczorem, to zabieram ze sobą butelkę wody mineralnej i kilka ciasteczek owsianych. To będzie mój obiad. Wieczorem zjem jeszcze jedną porcję płatkowej mieszanki. Zobaczymy jak wytrzymam i jak jutro będzie moja waga wyglądała. Mam nadzieję, że coś drgnie! :) Trzymajcie za mnie kciuki, proszę!

ja też planowałam w przyszłym tygodniu że przechodzę na tę dietę, ale oczyszczającą, a nie odchudzającą. Założyłam że 2 dni będę jeść tylko owsiankę, którą bardzo lubię z dodatkami duszonych moreli. Odkładam ją już chyba 2 rok ;/

Udało mi się szybciej do domku wrócić. :D W porze obiadowej chapnęłam kilka ciasteczek owsianych i wypiłam prawie całą butlę wody mineralnej. Teraz zaparzyłam sobie herbatkę z L-karnityną. Ale jestem zdeterminowana! Muszę kilogramy zrzucić! hgg - napisz proszę coś więcej o tych morelach. Duszone, czy suszone?

Gość walcząca z celulitem
idiotyczna ta dieta, nie wiem skąd ją wytrzasnęłaś same węglowodany, jedyny pożytek to że oczyści jelita z syfu

Idiotyczna? No nie wiem. Raczej oczyszczająca. Właśnie z całego nagromadzonego syfu.

Gość sekta
ło..matko z c órką

Drugi dzień mojej walki rozpoczęty. Jest pierwszy sukces. Ogromny! Od wczoraj ubyło mi 1,9 kg. I wszystko jedno co to jest. Woda czy złogi. Ważne, że schodzi. :D

hgg- bardzo fajna strona kulinarna. Dałam ją w zakładki. Zapewne przyda się.

Dzisiaj zrobiłam zapas mieszanki na kilka dni. Do pojemnika wsypałam płatki owsiane górskie, otręby owsiane i siemię lniane. Teraz jestem w trakcie pierwszego śniadania. Cztery łyżki mojej mieszanki zalałam wrzącą wodą. Odczekałam, aż wszystko dokładnie rozmięknie i teraz zajadam. Ponieważ posiłki powinny być w odstępie około 2,5 - 3 godzin, to przed 14:00 wypiję kubek kefiru naturalnego.

Żeby łatwiej było mi wszystko ogarnąć i mieć większą systematyczność spróbuję utworzyć tabelkę z programem dnia. Pierwsze śniadanie ( 8:00) cztery łyżki mieszanki płatkowej zalane wrzątkiem. Drugie śniadanie (10:30) kubek kefiru naturalnego Obiad (13:00) cztery łyżki mieszanki płatkowej zalane wrzątkiem Podwieczorek (15:30) kubek kefiru naturalnego. Kolacja (18:00) cztery łyżki mieszanki płatkowej zalane wrzątkiem. Przed snem (20:30) kubek kefiru naturalnego. Dzisiaj pierwsze śniadanie zjadłam zbyt późno, ale od jutra wprowadzam w życie powyższe zasady.

Pomiędzy posiłkami piję dużo wody mineralnej, zieloną herbatę i herbatkę z L-karnityną. Dodam jeszcze, że dwa razy dziennie wyruszam w teren i fizycznie znęcam się nad cielskiem. :P

I już wiem, że nie wrócę do normalnego jedzenia. Po zakończeniu trzeciej fazy diety owsianej, przejdę na jedzenie potraw lekkostrawnych. I precz ze słodyczami!

Drugi dzień mojej walki zakończony. Starałam trzymać się planu i nic nie podjadałam. Aż ciekawe jak jutro będzie moja waga wyglądała! Czy znowu coś mi ubędzie?

Zapisuję kolejny, maleńki co prawda, ale jednak sukces. Od wczoraj ubyło mi 200 gram.

Dzień trzeci wojny o szczupłość chyli się ku końcowi. Samopoczucie mam wspaniałe i absolutnie głodu nie czuję. Zaliczam sześć posiłków dziennie. Trzy razy mieszanka owsiano-lniana. Trzy razy kubek kefiru naturalnego.

Gość ech, te diety...
Owsianka to bomba kaloryczna! Ogromny IG!Chudniesz, bo jesz mniej i częsciej ale niedługo organizm przejdzie na tryb oszczędnościowy i waga stanie. Nic tak nie tuczy jak musli na śniadanie czy płatki kukurydziane z mlekiem. W ogóle przetworzone ziarna to wróg chudnięcia.

Gość waga utrzymana
platki owsiane nie sa przetworzone ale dieta zbyt monotonna

Dieta jest monotonna, to prawda. Ale tak jeść będę tyko przez 7 dni. Potem przejdę na II etap. Oprócz płatków i kefiru wprowadzę warzywa i owoce. Mam nadzieję, że przez ten czas mój żołądek skurczy się i będę chudła dalej.

No cóż, waga stanęła, od wczoraj zero spadku. :( Czyżby faktycznie metabolizm zatrzymał się? Diety jednak nie przerwę, zobaczę co dalej będzie.

Waga od wczoraj stanęła, jednak jest pewien drobny sukcesik. Pasek od zegarka musiałam i jedno oczko zwęzić! :D Oznacza to, że moje obrzęki zaczynają maleć. Bardzo się cieszę! :D

Pola dodaj do owsianki cynamon, chili trochę:) z pewnością pomoże. To moje śniadanie od 2 miesięcy, tylko ja dodaje jeszcze owoce czasem , rodzynki, słoneczniki, prażone migdały.

Tararara252 - dzięki! :) Właśnie jestem w trakcie jedzenia obiadu, wypnę więc do miseczki cynamon.

Pyszne było! I tak mocno od środka rozgrzewa. Muszę powertować net. Ciekawe co tam na temat cynamonu i chili znajdę.

Hura! Od wczoraj ubył równo jeden kilogram! :D Owsianka z cynamonem jest pyszna i widać skuteczna.