Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to AZS ??

Czy to moze byc AZS ????

Polecane posty

Gość czy to AZS ??

na raczkach ma zaczerwienione plamki i w tych miejscach jest sucha skura czy to moze byc AZS ????

Gość ;;;;;;;.
..

Gość deretinka
u nas zaczynalo sie od suchej skóry wlasnie. smaruj tym http://ziaja.com/ziaja-med/2936,natluszczajaca-emulsja-do-ciala nawet 5 razy dziennie i obserwuj skóre dziecka

Gość deretinka
a płatki uszu są jakby naderwane?

Gość powiem ze wiem
może, spróbuj posmarować olitatum, jak nie zejdzie to lepiej do pediatry po maść iść, ewentualnie jakiś balsam kupić z la roche posay choć osobiście uważam że lepiej do pediatry po maść miejscową pójść bo te kosmetyki la roche posay dla atopików są strasznie drogie a maść kosztuke 8 zł i raz dziennie na noc się smaruje i po dwóch dniach schodzi

Gość bambarryla147
a czy sa te "plamki" w zgieciach czy na calej skorze?

Gość powiem ze wiem
deterinka mój syn własnie tak asz objawia że ma uszy ponadrywane.. wstydziłam się do lekarza iść bo bałam się że posądzi mnie o znęcanie się nad dzieckiem. dał mi Elocone maść na noc maluteńko posmarować bo to maść sterydowa która nie może światła dziennego widzieć.. i po dwóch dniach zeszło

Gość powiem że nic nie wiecie :\
Choruję na AZS od 32lat i jak czytam takie domorosłe specjalistki od 7 boleści to nie wiem czy się śmiać czy płakać :( Twoje dziecko może mieć alergie pokarmową a nie AZS :O Prawdopodobnie alergia na białko mleka krowiego objawia się takimi wykwitami skórnymi. Udaj się do pediatry,bo prawdopodobnie będziesz musiała podawać specjalny hydrolizat, ew. przejść na dietę jeśli karmisz piersią. Maści typu elosome, elidol, parfanec, protopic itp nie są przeznaczone dla dzieci i z ich stosowaniem należy bardzo uważać i decydować się w ostateczności jeżeli inne środki nie pomagają. Jeżeli to będzie alergia pokarmowa to w ciągu kilku do kilkunastu dni po odstawieniu alergenu skóra powinna się unormować jeżeli będzie odpowiednio nawilżana emolientami.

Gość powiem że nic nie wiecie :\
Oczywiście 100% pewności nie mam, że to alergia na białko, może być równie dobrze alergia kontaktowa na kosmetyk czy proszek, ale bardzo małe jest prawdopodobieństwo,że to Atopowe Zapalenie Skóry na które choruje się CAŁE ŻYCIE, a nie tylko kilka miesięcy czy do 2 lat. Wszystkie zmiany skorne towarzyszące alergiom z których dziecko samo wyrasta nie są AZS.