Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molly27

Ile dawek znieczulenia do porodu?

Polecane posty

Gość molly27

Witam,pytanie kieruje do mam po zzo. Ile dostałyscie dawek? I przy jakim rozwarciu dostałyscie? Kolezanka ktora rodzila w Anglii kilka dni temu mowila ze dostala tylko jedna dawke i dzialala ona godzine.Na parcie nie dostala-tyle wiem,ze u nas na etap parcia tez nie daja,tyle ze to chyba spory szok,znieczulenie dziala,za moment schodzi i taki wielki bol na czas parcia,tak z grubej rury? Nie wyobrazam sobie tego :/

ja bylam podlaczona przez caly czas do pompy, ktora dawkowala znieczulenie odpowiednio. Ni emam pojecia ile to moglo byc "dawek" ale znieczulenie dzialalo caly czas na szczescie :)

Gość allleeeeeee
Ja rodziłam w At i dostałam dwie dawki , jedna na rozwarcie w 8 cm rozwarcia a drugą w połowie parcia bo na tyle starczyło pierwszej , zresztą parcie i tak bolało ale bardzo znośnie (dawka była słabsza by parcie było efektywne).

nawet na czas parcia? To chyba rodziłaś w dużym mieście albo jakiejś dobrej klinice,co? U nas przychodzi anestezjolog i on podaje dawki :/

Gość molly27
u nas nie ma pompy,lekarz zapowiedział od razu,że i tak bedzie bolec tyle ze nie tak dlugo..Twierdzi ze jest roznica jesli kobieta ma bole 10 godzin a np 4. Wiec raczej u nas dadza jedna albo dwie dawki.Co do pompy to nawet nie slyszalam,ze jest cos takiego....

Mi podali bodajże 3 dawki. Pierwszą przy 5 cm (ale to było raptem 0,5-1h od przyjścia na salę porodową i jeszcze aż tak bardzo mnie nie bolało). Na same bóle parte nic nie dostałam. Przyjechałam chyba o 20 a urodziłam o 9 rano.