Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość modernbarossa
nie wazne jaa plec wazne zeby zdrowe sie urodzilo i bez zadnych komplikacjii :) dziewczyny co to jest usg polowkowe ? ciagle kobiety o nich pisza na watkach a ja nie mam pojecia co to tak wlasciwie jest :)

Gość baby2013
usg polowkowe z tego co slyszalam to usg ciazy podczas ktorego lekarz dokladnie sprawdza pomiary dziecka i jego wszystkie narzady wewnetrzne czy wszystko z nimi ok...

Gość ciezarowka31
ja juz po wizycie u poloznej cisnienie ok mocz tez wyniki krwi super anemii brak serduszko super bije corcia glowka w dol juz ulozona i na plusie 11 kg:P ciekawe ile jeszcze przybedzie do 28n czerwca:D:D

Gość modernbarossa
bo wlasnie slyszalamze robi sie je pomiedzy 18 a 22 tygodniem i wychodzi na to ze ja bede miala topolowkowe w srode i tak sie zastanawiam czy to takie zwyczajne usg czy jakies inne ?Czyli w sumie takie podobne jak na przeziernosci karkowej robili ?

Gość modernbarossa
ciezarowka31 ciesze sie ze z malenstwem i z Toba wszytsko w porzadeczku : ) obyscie dalej byly zdrowiutkie trzymam za was kciuki . Ty juz termin na czerwiec ? Oj zazdroszcze ci w pewnym sensie , ja musze poczekac jeszcze troche :)

Gość mamamamama33333
JA dzisiaj kupiłam dwie pary spodni ciazowych i jedne krótkie i kilka bluzek wszystko ciazowe rzecz jasna masa kasy ale juz musiałam:).

Gość mimiooooo
witam ja mam termin na 14 pazdziernika:) Usg mam 14 maja i juz sie nie moge doczekac az zobacze swoje malenstwo:)...ja objawow zadnych nie mialam gdyby nie brak miesiaczki w ogole bym nie wiedziala ze jestem w ciazy... i to tez moje pierwsze dziecko:)

Gość modernbarossa
mnie wlasnie tez bra miesiaczki zastanawial ale czasem ta mialam ze opoznialo mi sie ale nie az tyle . Staralismy sie ponad 3 lata o dziecko i przestalam praktycznie wierzyc ze kiedys sie uda , no ale jednak :) Radosc nie do opisanaia , rano pod koniec lutego chyba wyslalam mojego Kube do apteki musialam zrobic juz test bo poltora meisiaca nie miec miesiaczki t dlugo nawet jak na mnie , poza tym leie mdlosci juz wtedy wystepowaly i malo jadlam nawet bardzo amlo . Mimo ze jestem szczupla to wpierdzielalam ile widzialamale dobra przemiana materii podobno , moja mam tez tak miala zanim mnie urodzila a potem jednak zostalo troche cialka , ale ja sie nawet ciesze i chce zeby mi zostalo bo byc takim chudzielcem to nie dobrze . Ja na poczatu kwietnia juz mialam prawie 3 kg na plusie wiec az strach pomyslec ile teraz bedzie . W srode mam kolejna wizyte wiec sie przekonam , TZaczynaja mnie dopadac taie dziwne zachcianki jak na przylad dzisiaj jadlam prawie litr lodow gdzie za lodami nie przepadalam , oczywiscie czasem zjadlam w czasie upalow czy cos ale nie zeby nalogowo , i przegryzlam to takim kwasnym strasznie ogorkiem kiszonym : ) Powiem ze bylo przepyszne : )

Gość ciezarowka31
rozowy strachulec teraz jest 71 takze na pewno 11 juz do przodu a moze nawet 12 nie kontrolowalam dokldnie wagi przed ciazaa ale mysle,ze nie mialam wiecej jak 60 taki szczuplaczek ze mnie byl:P ale mysle,ze do 28 czerwca jeszcze przybedzie:P:P

Gość baby2013
no mi na poniedzialkowej wizycie wyszlo narazie + 2,5 kg od poczatku ciazy, ciekawe czy pozniej sie to rozkreci. mi te kilogramy chyba w biust ida bo z miseczki B do D i dalej rosna:P a u was jak z tymi piersiami tez rosna jak szalone?:)

Gość mimiooooo
ja rok temu mialam ciaze pozamaciczna i juz stracilam nadzieje ze sie uda a tu nagle dwie kreseczki pierwszy test zrobilam w walentynki drugi po jakims tygodniu a potem potwierdzenie od lekarza ze sie udalo:) na nastepnej wizycie jak uslyszalam bicie serduszka naszego maluszka to nie moglam uwierzyc to bylo piekne:) ja tez jestem szczupla nigdy nie przekroczylam 50 kg a teraz juz mam 5 kg do przodu:) ja mam wizyte we wtorek :)

Gość modernbarossa
Baby apropo piersi to moje sa niesmaowicie duze ja na mnie , jakos nigdy nie mialam duzych byly odpowiednie ale teraz az milo na siebie w lustrze popatrzec :) Wszysto sie zmienia , ostatnio ciagle mi jest duszno , nie wazne czzy pada deszcz i jest zimno , czy rzeczywiscie jest parno czy tez jest goraco :)

Gość ciezarowka 31
dziewczynki a imiona juz wybrane?????? ja mam w domu kornelie teraz mysle nad marika badz berenika albo aurelia po mojej babci zobaczymy czas pokaze:P

Gość mamusiaRAZYdwa
Witam ;) Mam nadzieję, że mogę dołączyć :) ja też na październik ;) na razie 1 kg na plusie :D ale u lekarza byłam ostatnio 4 kweitnia i idę jutro, pewnie skrzyczy mnie, że tak długo nie byłam....z drugiej strony on chce mnie widzieć co dwa tygodnie, przy pierwszym dziecku zawsze było co miesiąc itd...a nie tak często, że na nic czasu nie starcza poza lekarzami... A propo imion: Hubert albo.... Amelka? Albo Lena, ale to się zrobiła straaasznie popularnie, w domku mam już Weronikę ;) Pozdrawiam :)

Gość baby2013
dziewczynka miala byc wlasnie Kornelka ale okazalo sie ze bedzie chlopczyk i imienia narazie nie ma:P ja tez mam czasem dusznosci lekkie krecenia w glowie i takie uczucie opoznionego widzenia jak przekrecam glowe w bok.

Gość mimiooooo
u mnie z piersiami to jest tak ze nosze staniki te same co przed ciaza czyli moje piersi staoja w miejscu;/ a tez nigdy duzych nie mialam no i chyba miec nie bede :) a co do imion to maz wybral dla chlopca filipek a dla dziewczynki Martynka ale z tego co nam lekarz ostatnio powiedzial to bedzie Filipek:)

witam wszystkie ciężarne kobietki w ten piekny dzień... Mi tez pierwsze co to piersi urosły a brzuch póżniej..zawsze miałam takie w sam raz na rękę mojego partnera a teraz sie wylewają....mój J sie śmieje ze mleczarnia rośnie to dzidzia będzie miała co ciągnąć:-) Fajnie tak przez chwile popatrzeć na taki urodzaj hehe szkoda ze potem trochę obwisną:-) Jeśli chodzi o imię to moi dla chłopca wybrali Nataniel a ja dla dziewczynki Natalia...w domu juz mam Weronike i Dawida:-)

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , ja tam u Was ? U mnei goraco strasznie wiec narazie siedze w domku , dopiero popolodniu jakies zakupy bede robic bo az strach wyjsc w taki skwar :) A co do imion to wlasnie zastanawiamy sie miedzy Kornelia a Witoria a dla chlopczyka Oskar albo Ksawery :) Ale to sie okaze moze wpadna mi jeszcze jakies inne ladne imiona bo jeszcze jednak troche czasu jest . Jak Wasze samopoczucie ? U mnie w porzadu tylko nie moge sie do niczego zebrac wogole chyba przez ten upal . Mam ogromnego smaa na pierogi z miesem lub z serem i chyba dzisia lub jutro bede robic tylo musze upic wale bo moj vgdzies zaginal po swietach i nie moge go za nic w siwecie znalezc .

Gość modernbarossa
Moj K wlasnie wczoraj stwierdzil ze wedlug niego bardzo urosly , choc zawsze je uwielbial to sie smeje ze teraz bedzie musial sie podzielic :)

Gość jużniedługo:)
Witam Was dziewczyny i witam nowe :) Jak Wam mija poranek? mój synek od 3 dni wierci się już tak mocno, że czasem ''podskakuję'' (chyba ze strachu:P) jak mi kopniaka zasadzi;) główkę ma chyba niziutko bo czuję takie przesuwanie się nisko pod brzuchem, pod ręką czuć bardziej główkę. Poza tym kopniaki dostaję pod żebra więc podejrzewam, że sobie główką tam wierci ;) wczoraj wypchnął mi się po jednej stronie tak bardzo, że się przestraszyłam. Normalnie jakbym miała wsadzoną piłkę po jednej stronie. Co do ciuszków to ja mam już dość dużo, na początku starałam się wybierać neutralne a teraz to już pod chłopczyka, chociaż staram się wybierać nie tylko wszystko co niebieskie. Mam też buteleczkę, smoczki, nożyczki do pazurków itp.. powoli kompletuję. Takie zakupy dla dzieciaczka poprawiają mi humor jak nic innego :D Jak się czujecie? Bo ja dzisiaj super:)

ja narazie mam wózek kupiony bo była okazja a bardzo mi sie spodobał..używany oczywiście ale zajebisty no i łóżeczko juz kupiłam takie turystyczne dwu poziomowe z przewijakiem 3 w 1,ciuszków mam obiecanych całe worki to nic nie kupuje a potem jedynie kosmetyki...nie szaleje z tym bo wiem jak jest..takie dziecko szybko rośnie i po miesiącu juz wszystko za małe,do tego jeszcze dojdą prezenty od znajomych i koleżanek i potem sie okazuje ze jest 12 pajacyków..juz z tego co dostałam to mam na dwa miesiące spokój..

ja też rozglądam się za używanymi wózkami i łóżeczkiem. Ciężko mi to idzie ale trzeba w końcu się za to zabrać. Mam nadzieję, że mój maluch się załapie jeszcze na lato

a co do ubranek to ja niestety mam kiepską sytuację bo dookoła wśród znajomych i rodziny to dzieci już duże, ciuszki pooddawane albo głównie dla dziewczynek;)

fajne łóżeczko, śliczne kolory:) chciałabym wózek w takich kolorach ale jak do tej pory nie znalazłam. Ale mam na oku kilka bardzo fajnych wózków pewnie na jakiś się zdecyduję. A łóżeczko planuję kupić zwykłe drewniane.

chociaż z drugiej strony to takie łóżeczko, które Ty wybrałaś jest bardziej praktyczne szczegól kiedy maluch podrośnie i zacznie stawać, siadać.. nie uderzy się w szczebelki kiedy się przewróci

Gość ciezarowka31
czesc dziewczynki:) ja wozka nie kupuje mamy po Kornelci kupilismy taki wypsiony bo wiedzielismy.ze bedziemy miec drugie dziecko.zeczko tez mamy rozowe drewniane z Ikei. Chociaz moja Kornelka przez pierwsze pol roczku spala w koszyku mojzesza nie wiem czy w polsce jest to praktykowane.Ja mam dwa takie kosze jeden mam w domu na gorze a drugi na dole. Moderbarossa zastanow sie nad imieniem Kornelia dobrze CI radze ja mam Kornelie to jest diabol wcielony wszedzie jej pelno wulkan energii:D:D:D