Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość jużniedługo:)
ciezarowka hej :) a widziałam na tablicy.pl takie koszyczki mojżesza więc chyba jest praktykowane ale podejrzewam, że rzadko. Jak samopoczucie? ja najchętniej bym spała cały dzień.. no i znów duszności ale da się przyzwyczaić ;)

Gość modernbarossa
Ciezarowka31 mam jeszcze troche czasu :) Ale bede miala na uwadze Twoje slowa ostrzezenia : ) urcze dziewczyny wy juz macie cokolwiek a ja nadal nic , cyba trzeba zaczac kupowac , ale jedna poczekam bo moze pojawi sie dzidziusia plec w srode na badaniu to bede mogla typowo dla chlopca czy dziewczynki cos kupic a jak nie to uniwersalne :)

Gość modernbarossa
Samopoczucie w miare okej zaraz biore sie za robienie obiadu ale najchetniej to bym poszla sobie gdzies nad wode taka piekna pogoda jest , ale cyba jednak za stre slonce teraz i moze w niedziele uda nam sie razem gdzies wyyjsc w koncu , ostatnio ciagle nie ma czasu na nic . Dzis robi mi sie jakos slabo od samiutiego rana , chyba jakis biometr niekorzystny jak dla mnie :D

Gość katarynka z Irlandii
To ja się dołączam :D🖐️ Termin na koniec października, niestety ani mdłości, ani wymioty mi jeszcze nie przeszły.

ja właśnie wróciłam z długiego spaceru z psem z działki...mam juz szczypior,sałate,rukoje i własnie wcinam witaminki z działki heheh,pychota..rzodkiewki tak za tydzień juz będą.... dziewczyny wszystko minie z czasem,ja tez fatalnie sie czułam a teraz tryskam energią...

Gość katarynka z Irlandii
No ja wiem, a przynajmniej mam nadzieję, że wszystko z czasem minie, ale jestem już w 15 tygodniu ciąży i zaczynam mieć obawy, że te mdłości i wymioty zostaną mi do końca ciąży, a nie jest to dobre, bo zamiast się dobrze odżywiać i prawidłowo przybierać na wadze, to ja chudnę. kurde mam na coś ochotę to 3 razy się zastanowię zanim to zjem, bo prawdopodobieństwo, że to zwrócę jest duże.

katarynka...każdy organizm jest inny ja tez długo sie męczyłam chyba do 17 tyg.Tobie tez minie...zobaczysz:-) Ja sobie piłam herbatkę z imbirem to mi tak trochę pomagało..spróbuj moze tez ci to złagodzi młdłości..pij dużo wody nie gazowanej,woda tez uelastyczni skórę i nie będziesz mieć rozstępów w razie czego no i oczywiście smarowanko oliwką..bierzesz jakieś witaminy?? B edzie dobrze:-))

Gość modernbarossa
witam po raz kolejny dzisiaj Was . Ja wlasnie chlodze sie przy malym wiatraku a zaraz dalej uciekam do kuchni juz mi sie nie chce ale musze doonczyc , sloneczko na szczescie troche zaszlo i moge odetchnac . Ale co prawda to prawwda objawy powoli mijaja a na ich miejsce wskakuja inne ale juz nie tak uciazliwe na calutzkie szczescie . Nie mamy co sie dziewczyny przejmowac , juz prawie polowa za nami :)

Piję dużo wody, witaminki też łykam i zaczynam zastanawiać się czy to nie od nich właśnie, bo za każdym razem po połknięciu tabletki jest właśnie, tak że robi mi się niedobrze i wymiotuję. Ewentualnie spróbuję, rozpuścić zawartość w wodzie bez połykania, bo one są olbrzymie i może to jest przyczyną własnie. No zobaczymy.

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) I ja dzisiaj sie czujecie ? co do wotamin ja bire FEmibion 2 lekarz mi je przepisal podobno sa najlepsze , ale rzeczywiscie naprawde dobrze sie po nich czuje bo o tych roznych tabletach obiety roznie reaguja a raczej ich organizmy . >Coraz czesciej czuje taie jaby pukanie z brzucha z glebipo lewej stronie chyba moje malenstwo daje mi o sobie znac . I bardzo czesto to jest wlasnie ja zjem cos co mu nieodpowiada , bo wiadomo rozne mam smaki . A ja u Was z ruchami dziecka ?

Gość ciezarowka31
hej dziewczynki:P ja dzis koncze 32 tydzien i zaczynam 33 juz jestem prawie na mecie....a tak poza tym to juz sie czuje jak maly slonik mam krotki oddech i nic mi sie nie chce mdlosci chyba mi wracaja od dwoch dni jakos mi niedobrze:P:P:P

Gość modernbarossa
ciezarowka , ja w czwarte zaczelam 18 tydzien i czuje sie w miare okej . tylko jedna lepiej mi ja nie ma takiego slonca wtedy dusznosci mam i ogolnie jestem bardzo oslabiona . Oj to juz niedlugo bedziesz miala swoje malestwo przy sobie :)

🖐️ Ja się teraz czuję całkiem nieźle. Powiedzcie mi jak wygląda sytuacja z truskawkami, jeżynami czy malinami? Mogę je normalnie jeść? Wiadomo, że nie w nadmiernych ilościach, bo mogą uczulać, ale czy są dozwolone w ciąży? Bo ostatnio usłyszałam, że nie.

Gość modernbarossa
KAtaryna ja jem normalnie , wiadomo ze nie kilogram naraz ale ilak sztuk na smaka ze tak to ujme , albo upieke z nimi ciasto czy tez zrobie koktajl :)

Gość MonisSia922222
czesc:) ja mam termin na koniec wrzesnia ale pewnie si eprzeciagnie na poczatek pazdziernika :P moge sie dolaczyc?:)

Gość ciezarowka31
kiedys czytalam ze maliny dzialaja poronnie w piewszych mscach ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość ciezarowka31
hej hanakali:*:*

Gość MonisSia922222
hej ciesze sie :) ja teraz tylko na chwile bo spac ide:) ja mam termin na 28 wrzesnia:) ja o malinach nic takiego nie slyszalam jedynie zeby konserw unikac...

Maliny właściwości poronne? Pierwsze słyszę za to słyszałam i czytałam o tym, że sok z liści malin ma właściwości skurczowe, więc można go pić z końcem ciąży, ale o samych owocach nic takiego nie słyszałam :)

Gość ciezarowka31
a ja jak zaszlam w ciaze jedna czy druga to lekarze mi mowili zeby nie jesc surowego ananasa pasztetu z puszki owocow morza,ktore uwielbiam:P aaaaaaaaaaaaaaa i serow plesniowych

Gość ciezarowka31
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i bron Boze kogiel mogiel :P:P:P

Gość jużniedługo:)
Hej dziewczyny;) ja uwielbiałam ser pleśniowy a na szczęście mnie od niego odrzuciło ;) co do owoców z puszki to czasem jadłam bo miałam zachciankę taką:P ale ja też pamiętam początek ciąży to był koszmar, wymioty, bóle żołądka po jedzeniu. Teraz za to męczy mnie pragnienie, piję i nie mogę się napić a to męczące jest. No i nie wiem co zjeść bo niby mam ochotę na coś ale za chwilę okazuje się, że jednak nie i tak w kółko:P Ale teraz już jest super, czasem chodzę senna strasznie ale przeważnie to tryskam energią i bardzo dobrze się czuję:)

Hejka wszystkim,ja na urlopie dalej siedzę,jutro ide do gin na połówkowe i może w końcu mi płeć potwierdzi na 100% bo ostatnio nic nie było widać,ale ze to dziewczynką będzie też nie zasugerował.. Co do jedzenia..ja jem wszystko to na co mam smaka i co lubie..tez czytałam ze serów pleśniowych nie można,ale ja dalej je jadam,jak mam smak to i frytki zjem i melon i ananas..zwyczajnie wszystko co do tej pory... Nie wiadomo kogo słuchać..jedni lekarze zabraniają drudzy twierdzą ze jedząc teraz wszystko maleństwo juz wyrabia sobie smaki i zeby nie odmawiać sobie tego na co ma sie ochote...ja jedynie kawe odstawiłam bo mi nie wchodzi,alkohol i papierosy...cała reszta mojego menu jest taka jak do tej pory:-)