Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość mamusiaRAZYdwa
No u mnie tak samo. Jak kobieta w 9 miesiącu albo lepiej- jak 80-latka.... zadyszka po byle spacerku, chwila porządków w domu i ból podbrzusza, bóle jajników mi się powtarzają, zaczynam częściej wypoczywać,ale to męczące, jestem z natury bardzo aktywna. Przy pierwszej ciązy nawet nie wiedziałam,ze coś dźwigam ehh..

Gość mamusiaRAZYdwa
a kupiliśmy ostatnio już wózek, wiec poza pampersami mamy już chyba wszystko :D

Gość tasia 600
No to widze,ze nie tylko ja mam taka kondycje ostatnio.Ja juz mam dziecko,ale jak doszlo co do czego to wyszlo,ze kupuje odnowa :) haha .Ale z drugiej strony zakupy to przyjemnosc:)

ile ja was się naszukałam :D A ja się dzisiaj czuję kiepsko, nawet bardzo. Boli mnie brzuch, ale nie tam gdzie jest dzidziuś tylko żołądek, jadłam dzisiaj borówki i mam wrażenie, że to po nich tak jakoś dziwnie się czuję.

A ja wózka nie mam w ogóle nic nie odziedziczę :( Jestem zdana sama na siebie i całą wyprawkę muszę sama skompletować. Nad wózkiem zastanawiam się używanym, wcześniej nie chciałam w ogóle o tym słyszeć i chciałam najdroższy i najlepszy, ale teraz wyszłam z założenia, że jest to bez sensu dlatego też kupuję używany. Jeszcze nie wiem jaki, ale na pierwszym miejscu mojej listy jest mutsy

Gość 40tygodni
.

Gość 40tygodni
hej kobitki! Termin mam na 15 października :) podobno bedzie coreczka, jezeli tak to Hania :) co do dolegliwosci to z piersi cieknie, kregoslup boli i do tego doszly bole jakby pachwin, ale wiem ze oplaca sie cierpiec :) zycze wam zdrowia, szczesliwej ciazy i lekkiego porodu!

Gość tasia 600
Katarynka ja tez kupuje wszystko sama.Wiadomo milo cos dostac,ale nie przeszkadza mi to ,ze wszystko sami kupujemy.Mamy mala satysfakcje przynajmniej.Ja nie jestem pozytywnie nastawiona do uzywanych wozkow.No chyba ,ze kupowalabym od kogos bliskiego od kogos kogo znam .Jesli cie stac to kup nowy,w koncu wozkow nie kupuje sie co chwile i jak planujesz wiecej dzieciakow zawsze mozesz zostawic.Wcale nie trzeba kupowac mega drogiego wozka:) Jak mieszkasz w Irlandii masz mozliwosc zakupienie tam lub w Uk i na wysylke.Przeciez czesto sa promocje i okazje mozna kupic niedrogo i naprawde fajny wozeczek.

tasia - też nie byłam pozytywnie nastawiona na zakup używanego, ale to wcale nie jest taka straszna sprawa, stać mnie na nowy, ale na wózek mają się skrzyknąć dziadkowie... no zobaczymy jak to będzie. Ten który ja wybrałam jest drogi, bo około 2 tys zł, a używka mniej niż połowę. Jeszcze troszkę czasu mam, więc zobaczymy :)

I jeszcze chciałam dodać, że w Irlandii są tak paskudne wózki, że i tak kupuję w Polsce, zresztą tutaj rodzę i jestem po porodzie jakieś 2 miesiące, więc potrzebuję tutaj na miejscu kupić wózek, żeby go nie tachać ze sobą :)

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny : ) Jak tam koljeny dzien?u mnie dzisij nie za dobrze , od samiutiego rana czuje sie bardzo zle , glowa mnie boli i cos czuje ze nadchodzi migrena ale obym sie mylila :) Jak ja wam zazdroszcze ze juz macie tyle rzeczy pokupowane naprawde chcialabym szczerze mowiac miec te najwieksze rzeczy juz za soba , myslalam ze dzisiaj pojde polazic i upic cos dla synka ale niestety chyba bede musiala odlozyc to na inny dzien nie mam sily dzisiaj na to najchetniej bym przelezala caly dzienw lozku . Ale ciesze sie ze przynajmniej malenstwo sie ruszaa i jest bardzo aktywny od samego bladego switu .Na cale szczescie jak narazie dleikatnie stuka i kopie mamusie :p

Gość modernbarossa
eh no wyszlam zaledwie z domu to pobliskiego sklepu , zeby kupic cos na obiad i nie dosc ze gozine mi zeszlo z wszytskim bo sleroza jakas mnie dopadla i oczywiscie padam teraz na twarz , nie mam sil na nic . Odpoczynek chwile znajac zycie to z godzinke mi zejdzie i sie biore za obiad : ) Oczywiscie dzisiaj moja zachcianka :) Hihi : p A jak z spaniem u Was dziewczyny ? Ja mam czesto problemy z zasnieciem a ja juz zasne to mam takie koszmary ze budze sie cala zalana potem . Pogoda dzis jest dla mnie diealna nie ma dusznosci ale jest chlodno i czuje sie coraz lepiej :)

Gość 40tygodni
hej dziewczyny! Dzis piekna pogoda, sloneczko ale nie upalnie i meczaco :) tylko dopadl mnie jakis okropny bol glowy, dlatego leze i odpoczywam. Narazie nie kupuje nic, dalej jakos uwazam ze jest za wczesnie, nie chce zapeszac, tylko sie boje ze sie odwroce i juz czas bedzie jechac na porodowke ;) a ja bede z niczym...

Gość mamusiaRAZYdwa
tasia, ja też mam dziecko, i to 4-letnie, ale wszystko kupuję od nowa, trzeba mieć radość z czegoś :D katarynka, mutsy to najlepsze co mnie mogło spotkać :D polecam, nie zmieniaj priorytetów co do wózka, chociaż używane też są w cenie... ;)

Gość tasia 600
A no wlasnie ja wybralam sobie wozek i wszedzie on kosztuje ponad 2000zl. Czyli jakies 450-500 funtow.A ja znalazlam oferte i kupilam go za prawie polowe tego.Za 3w1 dalam 280funtow.Bo akurat w tym sklepie byla wyprzedaz na ten model :) A jak sprawdzalam z ciekawosci uzywany na ebayu to musialabym dac ze 200 funtow.Wiec lepiej kupic nowy :)

Gość modernbarossa
jak roznica jest niewielka to juz lepiej kupic nowy . Ja co do wozka nie mam jeszcze pomyslu na onkretny model , ale jedno wiem musi byc 3 w 1 jaos takie wydaja mi sie najlepsze . Mialam juz upatrzony ale jakos na allegro czy innych tego typpu stronach nie chce upowac bo nie mozna zobaczyc jak naprawde wyglada ani jak sie go prowadzi : ) A te co mi sie podobaja to nie moge w zadnym slepie tu znalezc , w sumie nic dziwnego bo to Polska firma wiec jak pojade do Polski to bede musiala na niego zapolowac .

Gość babbyvillage
Też mam termin na październik dokładnie na 17, i tak się zastanawiam czy kupować wozek 3 w 1, który z reguły jako spacerówka waży ok 15kg czy kupic jakiś tanszy głęboki lub 2 w 1 a na wiosne kwiecień/maj zainwestować w dobra ale lekka spacerówkę. takie spacerówki maja regulowane oparcie wiec 7mio miesięczny maluch może się polozyc i przespać :) co o tym myślicie? to moje 1sze dziecko i się trochę gubie :)

Gość modernbarossa
Babyvillage to mamy ten samtermin :) A co do wozka to decyzja jest niezwykle ciezka bo trzeba miec na oku wiele aspektow , jestem wzrokowcem i bede musiala jednak zobaczyc na wlasne oczeta :D A jakies typy co do miejsca dla spania maluszka ? Lozeczo ? Kolyska ?

Gość modernbarossa
jedna to jest wazna decyzja bo woze musi sluzszyc wiecej niz dwa trzy miesiace . Trzeba rozwazyc wiele aspektow . A dziewczyny jakie macie pomysly co do miejsca dla spania maluszka ? Lozeczko , a moze kolysa bedzie lepsza ? Moi znajomi usypiaja swojego synka w wozku :D Babyvillage to mamy termin na ten sam dzien moze nawet urodzimy w tym samym dniu . Wiesz juz jaka plec ?

Gość babbyvillage
niby dziewczynka ale na 100% jeszcze lekarz nie potwierdzil :)

Gość modernbarossa
widze ze mamy ten sam problem :) U mnie niby jak narazie chlopczyk ale nie bylo widac dokladnie , synus obrocil sie plecami i cos tam sie uazalo ale mam nadzieje ze na kolejnym usg ktore ma byc 5 czerwca juz sie rozraczy pieknie :D

Gość mamusiaRAZYdwa
babbyvillage, dla mniejszych dzieci lepsza jest spacerówka od takiego wózka 3w1 bo jest bardziej "pewna", stabilna, a oparcie też jest regulowane w zasadzie w każdym wózku. katarynka, no a dałam 1700 zł za używkę, ale warto było, jest rewelacyjny i mutsy kazdemu polecę :D

Gość babbyvillage
ja na kolejne usg ide już 27 czyli w najbliższy poniedziałek :)

Gość mamusiaRAZYdwa
modernbarossa, dziecko będzie spało tylkoo w łóżeczku, kupując kołyske albo usypiając w wózku przyzwyczajasz do bujania, a to potem koszmarek, wiem po pierwszej córce, całe noce na rękach, bo przyzwyczajona i bez bujania nie uśnie ;)

Gość modernbarossa
oj chcialabym ta szybciutko miec , ale to usg to bedzie polowowe wiec mam nadzieje naprawde ze sie pokaze i sie potwierdzi ze to synus , ja od poczatku zreszta tak czulam ze bedzie chlopiec , wszyscy mowia ze bedzie syn , podobno wyladnialam i jakies tam inne przesady przedziwne . Dziwne tylko ejst to ze bardzo malo przytylam , moja waga zle wazyla i okazalo sie jak bylam 15 maja u mojego lekarza ze przytylam tylko 1 kg . Bylam jednak przekonana ze wiecej . Ale najwazniejsze ze maluch jest zdrowy , ze serduszko bije i coraz mocneij sie rusza . Jak dla mnie moze mnie kopac calymi dniami bede wiedziala przynajmniej ze omunikuje sie ze mna i ze u niego wszystko w porzadku : ) A wczoraj wieczorem jak zaczal kopac to moj partner przylozyl reke w to miejsce oczywiscie nie poczul kopania bo nie sa na tyle mocne ale maly sie uspokoil a potem przytulal sie mi do brzucha i mowil do niego to czulam tylko takie coraz slabsze ruchy :) Sie smiejemy ze bardziej sie uspokaja jak slyszy jego a nie mnie : D Tak sie zastanawiam nad imieniem wlasnie dzisiaj , i mam juz dwa na oku Oskar i Kacperek :) I sama nie wiem :D

Gość modernbarossa
Wlasnie wiem ze wtedy to jest jakis oszmar . Jakies dwa lta temu moze trzy opieowalam sie chlopcem , czesto swojego czasu dorabialam sobie jako niania i bardzo mi to zajecie odpowiadalo a teraz wiadomo nie moge juz . I chlopczyk mial 14 miesiecy , taki grubasek ciezki i wogole , nauczyli go zasypiac w wozku bujajac dziecko tak mocno na boki i tai kolos ja mialam go uspac w polodnie to myslalam ze mi rece odpadna a jak byl marudny to dopiero koszmar , dobra godzina takiego mocniego bujania i myslalam ze mi rece odpadna . pytam bo kilka z was ma juz dzieci a ja pierwszy raz w takiej roli bede i troche sie boje ze nie bede wiedziala jak i co , ale mowi sie ze instynkt wiele nam podpowiada . A takie pytanie taie malenstwo , to ono usypia samo czy trzeba je jakos bjac choc chwileczke , nie chce zebyscie poymslaly ze jestem jakas kretynka , debilka czy cos bo tego nie wiem ale coraz wiecej staram sie myslec co bedzie jak sie babelek urodzi i jakosmam obawy .

Gość mamusiaRAZYdwa
Taki noworodek to usypia sam, a jak płacze to albo ma mokro, albo chce jeść, albo tęskni i trzeba przytulić. Czasem jest ciężko,ale trzeba się powstrzymac przed bujaniem, a my to chyba mamy w kobiecej krwi ;) ale po co sobie robić pod górę. Z tą wagą to się nie martw, ja też przytyłam tylko 1 kg, w zasadzie to nawet poniżej,ale brzuch mam spory i czuję, ze dzidzia kopie, więc się nie martwię, tylko cieszę- szybciej zrzucę po porodzie, a przy córce przytyłam tylko 7 kg :D hihi też mam przeczucie,że to chopak, dotąd tak usg wypadały,że były za wcześnie, szykuje mi się połówkowe tylko nie wiem kiedy iść do lekarza, poza tym on ma podejście,że sę dowiem płci po porodzie ;/ ale chłopiec będzie Hubert :D znaczenie imienia bardzo mi się podoba :)