Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuu91

Rozcienczanie jedzenia czy mozna?

Polecane posty

Gość Zuu91

Witajcie. Moje 5,5 miesięczne dziecko nie chce za bardzo przekonać sie do skoczków i jedzenia lyzeczka. Czy mogę np zupke jarzynowa ze sloiczka trochę rozcienczyc woda zeby moc podać z butelki? Jak wy robicie?

ja tak robiłam z zupką i podawałam butelką. Trzeba sobie jakos radzić.

Gość szatyyyyyyynka27
Nie ucz dziecka jesc wylacznie butelka bo bedziesz miala pozniej problem.powoli nauczy sie jesc lyzeczka.

Mozna, ale po co? Im dziecko starsze tym trudniej będzie nauczyć je jeśc łyżeczką. Próbuj. Po jakimś czasie załapie o co chodzi.

Gość bueheheheheheheeh
próbuj, próbuj i jeszcze raz próbuj bo za jakiś czas tu napiszesz "jak oduczyć dziecko butelki"

Gość ertareds
kolejna sprawa to jeśli rozcieńczysz, mniej zje a to się równa niedoborowi składników odżywczych.

Gość tralala xxx
Soczki mozna rozcienczyc ale jedzenia nie polecam .Próbuj moze cos mu posmakuje i bedzie jadło

Gość szatyyyyyyynka27
soczki powinno sie rozcieńczac.

Gość Zuu91
Ale synek nie chce w ogóle otworzyć buzi, zaciska tak mocno, ze aż sie dziwie, a przecież musi jesc juz inne rzeczy oprócz mleka, kaszki czy kleiku.

Gość dfdsf
Nie rozcieńczaj, tylko zrób w smoczku troszkę większą dziurkę, ma się męczyć przy ciągnięciu-trzeba go przekonac ze łyżeczką jest łatwiej.

Moja gastroenterolog - kazała mi karmić butelką moja wogóle nic nie chciałą jesc łyżeczką dopiero teraz powoli je ale musiała dojrzeć do tego. Ja sama gotowałam zupki. Ma teraz 11 m-cy i je łyżeczką. Zuu- przeciez nie zabijesz dziecka że jest jakie jest. Wszystkiego się nauczy daj mu troszke czasu.