Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mejdej day

Pieluchy rozmiar 2 dla dziecka ponad 3,5 na starcie? Doradzcie

Polecane posty

Gość mejdej day

Kompletuje wyprawke do szpitala i mam dylemat czy kupowac huggiesy/pampersy rozmiar 1 czy 2. Dziecko juz teraz wg usg ma prawie 3,5 kg a mamy 37 tydzien. Lekarz powiedzial, ze raczej bedzie pod 4 kg jak dla niego. Czy do szpitala brac 1 czy od razu 2? Bo jak sie w spzitalu okaze ze np 1 za mala to maz dokupi 2 do domu jak my bedziemy w szpitalu. i nie wiem czy jest sens kupowac 1...

moj sie urodzil 3,600 i do szpitala idealne byly jedynki a jeszce 2 tyg w domu ich uzywalismy. wiec mysle ze jedynki beda odpowiednie

Gość alemama
ja jestem w 39 tyg ciąży i mój mały tydz temu miał tydz temu miał 2700 więc do 2900 dobije a mimo to kupiłam "2" :)

Gość w takim przypadku do pediatry
Ja bym radziła 2 (3-6) my zaczęliśmy używać ich jak córka ważyła ok 3700. Było Poprostu wygodniej niż w 1

Gość bueheheheheheheeh
nie sugeruj się tym! mi i koleżance usg kilka dni przed porodem, żeby było śmiesznie ten sam aparat usg, mi i jej pokazał 2,5 kg (oba wcześniaki) ja urodziłam 2800, ona 2100...

Gość bueheheheheheheeh
aha i proponuje kupić 2, 1 zawsze można dokupić i dowieźć chociaż my w dniu kiedy miał się urodzić zaczeliśmy używać 3, a wtedy miał coś około 4kg

Gość bambarryla147
Moja wazyla 3300 i pieluchy dla noworodka, a i tak byly pod cycki....nie sugerujcie sie waga dziecka...

Gość oiagfduaixk
moje dziecko też miało ważyć koło 4 kg a urodziło się z masą 3200g, pieluch nr 1 używaliśmy przez 3 miesiące.

Gość mama dwojeczki chlopakow
Moi chlopcy mieli 4kg jeden a drugi 3,6kg i u obu uzywalam jedynek, noworodek na chude nozki i jak pielucha bedzie za luzna w udach to bedzie przeciekac. Do szpitala i na pierwsze dni to spokojnie jedynki a potem zobaczysz jak dziecko przybiera. Moi byli dlugie chudzielce i nim przeszlismy na 2 to zuzylismy kilka paczek 1.

Gość moj urodził się 3950
uzywalismy 1, zuzyliśmy całe opakowanie pampers newborn (czy jak im tam) paczkę dady i niecałą belli. Na 2 przeszliśmy chyba po 2 tyg.2 tez szybko poszły, bo w jakimś 5 tyg przeszliśmy na 3. taki maluch mimo, że np duzo waży może być długi i chudy. tak było w naszym przypadku i większe rozmiary były po prostu za luźne i przesikiwał na plecy.

Gość moj urodził się 3950
a dodam jeszcze, że 3 były dobre jak zaczął ważyć 5 kg, wcześniej były za luźne w"pasie". niektóre dzieciaczki mogą być pulchniutkie i wtedy pewnie szybciej dopasuje się większy rozmiar.

Gość asfg
43 sztuki jedynek powinny ci pójsc raz dwa. a potem od razu dwójeczki. i tez nie rób zapasów na 4 paczki dwójek! mój synek ważył przy porodzie 4700 w domu od razu dwójki, a w 5 tyg życia okazały się za ciasne i kupiliśmy trójki. od 3 miesiąca czwórki. a teraz ma piątki.

Gość asfg
a goscie uprzedzeni ze mały jest duży przynosili nam dwójki. przyniesli razem 7paczek. w koncu za pół darmo oddalismy sąsiadom bo mieli mniejszą córę. a dwójki niestety przeciekały mi: hugisy i babydream. dopiero teraz nie rpzeciekają ale czwórki.

Gość bueheheheheheheeh
a mój grubasek jak wchodzi np rozmiar 3 ma wagę 4-9 kg, a 4 7-18 kg, to gdy zaważył ponad 6 kg to musieliśmy zmienić na 4-miał obciśnięte nóżki..

Gość bueheheheheheheeh
a i ja na swoim przykładzie powiem tak: ludzie nam naprzynosili DADY rozmiar 2 a ktoś przyniósł pampers też rozmiar 2, dady pooddawaliśmy, bo były za małe, ale zmierzyliśmy do siebie pampersa i dade, okazuje sie ze pampersy sa minimalnie wieksze...

Gość mama dwojeczki chlopakow
Tak sano pampers premium care sa ciut wieksze od zwyklych

Gość bueheheheheheheeh
szczerze nie mierzyłam bo na wypróbowaniu mieliśmy: DADY PAMPERS ACTIVE BABY PAMPERS PREMIUM CARE PAMPERS SLEEP&PLAY u nas wygrały PAMPERS ACTIVE BABY

zdecydowanie rozmiar 2. z prostej przyczyny. Jak przyłożysz rozmiar 1 do 2 to są identyczne.. a za to 1 są droższe i jest ich mniej w opakowaniu nie wiem czemu.. ja pierwszemu kupiłam 1 mimo że ważył 4150 ale nie wiedziałam że będzie aż taki duży, na szczęście kupiłam tylko 1 paczkę i potem już 2 ale dla drugiego bez względu na wagę zacznę od 2 bo nie ma między nimi róznicy

Gość szkotka uk
moja corka jak sie urodzila miala prawie 4 kg mimo to jeszcze przez miesiac uzywalismy 1 z pampersa. potem przez chwile 2 i od razu przeszlismy do 3. nie patrz na ta wage podana na opakowaniu - dzieko moze i wazy wiecej ale pupinke i tak ma malutka i jesli nie chcesz zeby ci sie zawartosc pieluchy wylewala na spioszki to kup lepiej 1.