Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojęcia

od czego zależy ile po karmieniu piersią prześpi niemowlę?

Polecane posty

Gość nie mam pojęcia

Jestem mamą 8 tyg synka. Karmię go piersią, na żądanie. I zastanawiam się od czego zależy ile dziecko prześpi po karmieniu. mamy ładnie wyregulowany cykl dnia, od początku mały rozróżnia dzień i noc, w sumie wszystkie noce do tej pory są "przespane". SYnek budzi się na karmienie, zjada i zasypia. Zauważyłam, że po wieczornej kąpieli jak zje to potrafi spać do 4 h. Np.ostatni posiłek o 19 i budzi się o 23. Ale potrafi obudzić się wygłodniały już o 21. Nigdy w ciągu dnia ani potem nie zdarzają się takie przerwy. Zazwyczaj są one 2 godzinne. dziś był rekord,bo pobudka co półtorej godziny. Ale skoro zdarza mu się zasnąć na 3-4h to jednak jest to możliwe, jak odnaleźć dzięki czemu ma tak długą przerwę?kapiel działa tak kojąco? nie będę go przecież kąpała w środku nocy ;) a z chęcią bym dłużej pospała :P

Powiem Ci że ja do tej pory nie znalazłam odpowiedzi na to pytanie a moje dziecko ma już ponad 10mies i nadal mamy 2-3pobudki w nocy i nie koniecznie tylko na karmienie bo czasami nawet godzinę czy półtora potrafi nie spać wtedy. Ogólnie nasze noce od początku nie były przespane,nadal śpię jakieś 6godz na dobę więc nie narzekaj :)

ciesz się że Ci dziecko śpi!! Mój od urodzenia spał po 10h na dobę w tym zasypiał ok 23-24 i budził sie o 3 wyspany, potem impreza do 5-6rano. W dzień też w ogóle nie spał-po licznych wizytach u lekarzy, pediatrów i innych magików stwierdzono że ten typ tak ma:( Za tydz kończy 4 mc i nic sie nie zmienia....je jak chce co 2-3 lub 1 godzinę. O planie dnia nie ma mowy walczyłam 2 tyg mały i tak robił co chciał. A potem ktoś mi powie jakie macierzyństwo jest PIĘKNE.....

Nie przejmyj sie, jesli dziecko spi w nocy i budzi sie tylko na karmienie, to jestescie na dobrej drodze. Od czego zalezy ile przespi - moim zdaniem od niczego, to raczej regula, ze pierwsza nocna przerwa miedzy karmieniami jest najdluzsza. Jak bedziesz miala szczescie, niedlugo synek zrezygnuje z nastepnego karmienia i bedzie spal po 6-7 godzin. Pamietaj zeby w dzien karmic go do syta, szczegolnie wieczorem - mozesz sprobowac wmusic w niego troche wiecej niz mialby ochote.

Gość nie mam pojęcia
zazwyczaj na wieczor je wiecej, moze w tym tkwi tajemnica. tzn po południu, bo u nas kąpiel jest ok 18.40. nawet jak przesuwalismy kapiel o 2 h w przod to i tak budzil sie w okolicach 23. Ja ogolnie nie narzekam, ale kazdy chcialby miec jeszcze lepiej :P przed kapiela tez czesto podjada, bo jest marudny i jakos trzeba go wyciszyc. jak nie zje przed kapiela to podczas ubierania az sie zanosi. i fakt, wczoraj tak było i obudził się po 21. pewnie pada zmeczony i mało efektywnie ssie. poobserwuje i wyciagne wnioski. pewnie w nocy powinnam go wybudzic by possał dłużej to i dłużej byłby syty. oj ze zrezygnuje z jednego karmienia, to jakos na to nie licze :P

Gość bvkdfkv
Moja córka jak karmiłam ją piersią, potrafiła spać od 20-do 5, 6 rano. Przybierała dobrze na wadze, więc nie widziałam potrzeby wybudzania jej. Teraz ma ponad rok i przesypia od 20 do czasami nawet 8 lub 9:)prawdę mówiąc nie wiem czy się najadała czy po prostu z niej taki śpioch był(jest).