Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dośc

mało przybiera

Polecane posty

Gość mam dośc

Moja córka ma 11 m-cy dzisiaj ją ważyliśmy waży 8600, przez 3 tyg przybrała 50 g. Waga urodzeniowa 3450. Nie ma infekcji moczowej, wyniki ok. Ma skazę od 1 tyg podajemy hipp 2 ha wcześniej nutramigen. Je tak rano mleko 180 plus kaszka kisiel na bobofrucie zupka ja gotuję deser mały słoiczek sinlak ok 180 mleko 170-200 z kaszką Nic innego nie chce jeśc odrazu ma odruch wymiotny, próbowałam chlebek nie ma szans, banan zwymiotuje. Nie wiem co robić, już sił mi brak i martwię się. Może mam taki egsemplarz

Gość chlo...
Przestan sie zamartwiac waga, skup sie lepiej na tym, jak sie dziecko zachowuje, czy jest ruchliwe, pogodne. Kazdy dzieciak inaczej przybiera na wadze, ma inna budowe. Twoje calkiem sporo je, wiec moze po prostu za duzo sie rusza, zeby przytyc :) Jak spi w nocy? Dzieciak, ktory sie wysypia, duzo lepiej je i przybiera na wadze. Moja corka przybierala na wadze jakby od niechcenia, przyrost byl, ale od tesciowej sie nasluchalam o chudym biednym glodnym dziecku. Teraz je jak termit i... wcale duzo nie przybiera, ale nic w tym dziwnego, skoro ona ciagle w ruchu jest. Cale szczescie moj pediatra jest naprawde swietnym lekarzem i potrafil mnie pod tym wzgledem uspokoic.

Gość mam dośc
chlo- moja pediatra też mnie uspokaja. Nie chodzi mała i nie chce raczkować ale w chodziku śmiga, kiepsko spi w nocy przebudza sie kwili, tak od urodzenia. Staram sie nie dawac małej pić przed jedzeniem po tak. Robi jedną kupkę dziennie normalną, nie rzadką. mała nie wygląda na chudzinkę jest wysoka. Jak dla mnie jest idealna z wyglądu.

Gość chlo...
Kiepskie spanie moze byc przyczyna. Przeciez, kiedy dorosly sie nie wyspi dobrze, bo sie ciagle budzi w nocy, to po pierwsze jest problem z apetytem, po drugie czlowiek nie ma na nic ochoty. Wiem, ze ciezko porownywac male dziecko do doroslego ale w wielu przypadkach problem przypierania na wadze zniknal, kiedy dzieciak zaczal cale noce przesypiac. Jesli sie miesci w siatkach centylowych to nie masz powodow do zmartwien.

Gość mam dośc
czy ktoś może mi coś doradzić????

Gość i tez tak mam
witaj...moje dzieciaczki sa co prawda starsze blizniaki- 2,5 roku...tez maja skaze od 1 miesiaca zycia... i mialam i czesciowo nadal mam takie problemy jak ty czyli problem z jedzeniem, dzieciaki sa wysokie maja po 98 cm i sa szczuplutkie ale nie zabiedzone waza 16 kg...nie spia w nocy mam pobudek okolo 4 ... nie chcieli jesc tego co inne dzieci, sasiadka gdy jej synek mial rok dawala mu parowki i pomalu zaczynal jesc kanapeczki...moje dopiero od pol roku zaczynaja jesc kanapki z wedlinka i serkiem i platki na ich mleku...jesli mala je serki typu danone czy inne sprobuj wdrobic troszke bulki sa takie slodkie kupuje w biedronce maslane, gdy moi chlopcy byli w wieku twojej corci jedli duzo zupek, marchwiowa, krem z dyni, warzywna, makaron z sosikiem z mieska mielonego, kotlety mielone bez jaja, nalesniki nie pamietam co jeszcze ale dawalam duzo przekasek typu owoce, chrupki kukurydziane, ciastka be czekolady oczywiscie dzieci nie musza jesc tylko glownych duzych dan sama tez tyle nie jadas co wepchnelabys w dziecko uwierz mi:) przekaski tez swoje daja

Gość mam dośc
ale moja nawet chrupki nie chce jeśc teraz walczyłam z zupką pare łyżeczek i koniec, Płacz

Gość mam dośc
nic nie chce gryżć wypluwa, zbiera mi sie na płacz.