Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madszia...

czy wy mieszkając z tesciowa tez sie ciagle tłumaczycie?

Polecane posty

Gość madszia...

mieszkam na gorze, tesciowie na dole. od poczatku ciazy mam mdłosci, niedobrze mi i bola mnie bardzo plecy. nie wychodze na dwór, bo jestem rozdrazniona przez ostatnie dni, a obok mieszka caly klan rodzinny i pelno dzieci. za kazdym razem jak wyjde dzieci chca sie ze mna bawic, rozmawiac i to jest fajne ale nie mam chwili spokoju. nie moge sobie spokojnie wyjsc, pospacerowac bo zaraz ktos zagaduje, chce rozmawiac. a tesciowa to tylko czyha kiedy wyjde i ciagle komentarz no wreszcie wylazła na pole itp

Gość kjklklklk
zwymiotuj babsku pod nogi i powiedz ups jednak nie powinnam byla wylazic.

Gość madszia...
no to by było ciekawe :) własnie nie wymiotuje ale jest mi nie dobrze, mdli mnie, nie moge jesc wielu rzeczy, a jak o czyms pomysle to mnie naciąga ale nie wymiotuje. ogolnie to jakas rozdrazniona jestem, nawet dźwięki, czy głos kogos mnie denerwuje. przerazające ale tak mam :/

niestety tak to jest mieszkac u kogos :) choc moim zdaniem ona chyba jest osoba ktora lubi i bedzie docinac a co dopiero jak dziecko bedzie plakac dluzej niz wdg jej normy ;/

Gość do smierc
ale smierdzi wioska od ciebie:D wyszla na pole,obok pelno dzieci,tesciowa czyha.. Wyprowadz sie na swoje!

"ale smierdzi wioska od ciebie wyszla na pole,obok pelno dzieci,tesciowa czyha.. Wyprowadz sie na swoje!" x Jak jest z małopolski to wychodzi na pole :) Tak się mówi.

jak ci nie pasuje mieszkanie u tesciowej i sama tesciowa to sie wyprowadz - nikt ci nie bedzie mowil czy masz wylazic na zew czy nie.

Gość madszia...
ok liczyłam się z odp. typu "jak ci ni pasuje to się wyprowadź" kobiety owszem mieszkam u teściow ale czy to oznacza, że nie mam prawa być sobą? a co ja takiego im złego robie? bo nie wyjdę na pole? rzeczywiście jestem z poludnia i tutaj mówimy na pole. mieszkam jednak w miescie ale tesciowie mają swój dom i nawet gospodarę.

Małopolska i Podkarpacie wychodzi 'na pole'. Reszta kraju wychodzi 'na dwór'. To są właśnie regionalizmy, podobnie jak papucie i kapcie, kartofle i ziemniaki i parę innych:)

Gość a u u iu
no niestety z rodziną trzeba dobrze żyć. radzę ci wychodzić jak najczęściej i rozmawiać. Inaczej zrobią z ciebie dziwaczkę i dojdzie jeszcze jeden powód do rozdrażnienia. I uwierz mi nie ty pierwsza jesteś w ciąży...

Gość ja tez mieszkam z tesciowa
i mamy osobne mieszkanie na górze z tym ze wejście wspólne i miałam dokładnie to samo. Ciąża od początku zagrożona, sile bóle brzucha, plamienia, pobyt w szpitalu i później nakaz leżenia plackiem i wstawanie tylko do toalety. Czego teściowa przeżyć nie mogła i ciągle mi gadała, że lepiej mi zrobi spacer po ogrodzie niż leżenie plackiem :o Oczywiscie wiedziała lepiej od lekarza i to lekarz matoł bo inne kobiety przecież w ciąży normalnie pracują. Z tym, że ja jej zawsze mówiłam, że jest ostatnią osobą która będzie mi mówić co mogę robić a czego nie, oczywiście nie docierało więc denerwowała mnie na każdym kroku. A co do tego, że mieszkam z teściową to nie znaczy, że babsztyl będzie mi mówił kiedy mam wychodzić na dwór a kiedy nie :o Nie jestem jej własnością i mam prawo żyć jak chce.

Gość .ipa ze hoho
to powiedz mi jak sie móiw jeśli rzeczywiście idzie się na pole, takie uprawne?

Gość Para1000
Ja nie mogłam już wytrzymać ze swoją teściową i wynajęłam z mężem małe mieszkanie co prawda nie bylo nas stać ale wzielismy kredyt z gotówka-na-start.pl i jakos dalismy radę

to są uroki mieszkania u kogoś. I to sie nie zmieni a po urodzeniu dziecka to juz w ogole ie bedziesz miec chwili spokoju. Od kiedy to się buduje gniazdo w gnieździe...