Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Redkos

ktora specjalizacje wybrac?

Polecane posty

Gość Redkos

Pomozcie mi sie zdecydowac zastanawiam sie pomiedzy Bezpieczenstwem i Higieną Zywnosci, a Zarzadzaniem placowkami Zdrowotnymi.

Gość Redkos
beznadziejna jestem

Gość bvnbvnbv
1, będą ci dawać w łapę :classic_cool:

Gość bvnbvnbv
Jesteś gościu upośledzony? :O

Gość Redkos
No tez sie sklaniam bardziej ku tej pierwszej, w wiekszosci placowek medycznych na wyzszych stanowiskach są sami lekarze, bez znajomosci nawet te studia mi nic nie dadza pewnie w tym kierunku z zarzadzania,ale ta specjalizacja ma fajne zajecia z zarzadzania,finansow itd ktore ogolnie by mogly sie przydac na wyzszym stanowisku.

Nie jestem zbyt zorientowana w temacie, ale wydaje mi się, że po tym Zarządzaniu Placówkami Zdrowotnymi można prędzej dostać pracę bo szpitali i przychodni zarówno prywatnych i państwowych jest sporo. A co można robić po Bezpieczeństwie i Higienie Żywienia??? Według mnie przede wszystkim najpierw powinno się zorientować jak wygląda rynek pracy w mieście (na co jest zapotrzebowanie, co jest przyszłościowe) w którym chcesz pracować. Ja niestety popełniłam błąd i robiłam rozeznanie światowe, pracę w swoim zawodzie w naszym kraju dostanę za jakieś 5 lat, a w swojej okolicy pewnie nigdy ;-/

Redkos - masz rację dyrektorami są lekarze, ale ta specjalizacja chyba bardziej kształci w kierunku bycia kimś w stylu administratorem danej placówki: prowadzenie księgowości, kadry, faktury, zamówienia, zakupy, opłaty.

Gość Redkos
Macie racje, to co wymieniliście to są duze plusy tego Zarządzania, dodatkowo mam tam rozne zajecia ogolnie przygotowujace mnie do pracy w administrowaniu i zarzadzaniu, np organizacji i zarządzania zakładami opieki zdrowo tnej, - psychologii i socjologii zarządzania, - prawa pracy, cywilnego i administracyjnego, - roli informatyki w zarządzaniu zakładami opieki z drowotnej, - zarządzania zasobami ludzkimi, - podstaw ekonomiki ochrony zdrowia i zarządzania f inansami, - zasad prowadzenia negocjacji, - zarządzania jakością w opiece zdrowotnej, itd a po Higienie i Bezp zywnosci mozna pracowac we wszystkich placowkach przetworstwa i produkcji wyrobow zywnosciowych, w placowkach kontroli jakosci zywienia typu sanepid itp... aczkolwiek w Sanepidzie bardzo malo sie zarabia, a lapowki w zyciu nie wezme, wiec :(

Gość Redkos
upup