Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość comamzrobichmm

Kursy dla bezrobotnych?> pomocy..

Polecane posty

Gość comamzrobichmm

witam , pare miesięcy temu zapisałam sie na kurs dla bezrobotnych : "katering, gastronomia" mam sie stawić w urzedzie pracy 6 czerwca i niestety ale mam juz inne plany, mam dużo roboty i bardziej opłąca mi sie robić w polu niż iść na ten kurs który mi sie juz nie przeyda, Czy po nim bedzie staż? nawet nie chce stażu. Załuje ,ze sie zapisałam na to. Co teraz mam zrobić??? może nie stawić sie 6 czerwca i może wyrzucą mnie z urzedu i spokój , czy bedzie kara ,ze miałam iść na ten kurs a nie poszlam??? orientuje sie ktoś w tym ???

Gość comamzrobichmm
prosze o pomoc

Gość wyrejestruj sie z urzedu
a jak nie oni to zrobia po 6 czerwca. Musialabys miec mega powod by nie isc a ten kurs. Zapisujac sie do PUP podali Ci warunki jakie bedziesz musiala spelniac, czyli m.in. stawiac sie do podpisu na ich prosbe, isc na kursy doszkalajace, czy skieruja Cie do pracy (zgodna z Twoimi kwalifikacjami, inaczej mozesz odmowic). PUP to nie darmowa ubezpieczalnia!

Gość wyrejestruj sie z urzedu
o kara bedzie wlasnie to, ze Cie z urzedu wywala i nie bedziesz mogla sie tam zarejestrowac przez 3 miesiace, no i chyba nadrzedny powdod dla ktorego ludzie zapisuja sie do PUP - darmowe ubezpieczenie zdrowotne. Idac do byle jakiego lekarza, bedziesz musiala placic.

Gość hhyhyyyyyyyyy
skoro sie zapisalas to musisz sic jedynie na chorobwe idz to nie zaczniesz kursu i ciagnij przez miesiac a po chuj ci ta rejstracja w PUp skoro masz dupie

Gość kalibi
wyrejestruj się z pośredniaka, jak porzucisz bez wyrejstrowania zostanie w papierach, ze jestes nieodpowiedzialna i jakbys w przyszłosci chciała ponownie korzystac z ich uslug beda inaczej patrzeli na ciebie. powodzenia

Gość comamzrobichmm
hmmm to nie stawie się 6 czerwca, powiem ,ze zapomniałam i mnie wywalą i chyba automatycznie wypiszą mnie z kursu jak wylece z Urzędu ;) w urzedzie jestem przez 2 lata i 0 pracy ;///

Gość comamzrobichmm
rozumiem ;)) to chyba sama sie wyrejestruje ;)) dzięki ;)