Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech mi ktoś doradzi

Odmowa przyjęcia oferty pracy pomocy!!!

Polecane posty

Witam, mam wielki kłopot. chodzi o to że dostałam wezwanie z urzędu pracy i juz wiem na jakie stanowisko i w jakie miejsce. Problem polega na tym, że w lutym poszłam ze skierowaniem do dokładnie tego miejsca i wzięli mnie na "dni próbne". Mnie i jeszcze inną dziewczynę. Co prawda pochodziłam tam 2 dni bo 3go dnia zadzwonili, że wybrali tamtą, no ale oczywiście nikt nie zapłacił mi za te godziny, nikt nie zwrócił kosztów dojazdu. Wyszło tak, że nawet z otrzymaniem skierowania robili problem, bo kazali mi przyjechać je odebrać a jak już przyjechałam, powiedzieli, że wszystkie skierowania sami zawieźli do urzędu. Wkurzyłam się jak nigdy i wyszłam stamtąd w takim stanie. A jutro mam zgłosić sie do urzędu po to skierowanie. NIe chcę tam iść! Czy mam jakieś prawo odmówienia przyjęcia tej oferty pracy bez konsekwencji? Proszę o wypowiedzi osób, które znają sie na tym temacie.

praca na stanowisku recepcjonistka. Moja znajoma miała taki przypadek, że pracowała w sanatorium jakiś czas, następnie ją zwolnili. Po paru miesiącach dostała ofertę do tego samego sanatorium, ale powiedziala, że stamtąd ją zwolnili i nie chce tam iść z tym skierowaniem no i obyło się bez żadnego wyrejestrowywania i wszystko spoko. Ale nie wiem jak się prezentuje sytuacja u mnie. Czy ktoś jeszcze orientuje się w tym temacie?

Nikt cie nie może zmusić przecież. Jeśli tam się wykorzystuje ludzi i pracują tam nieuczciwi ludzie to szukaj dalej.

Gość fifi 123
ja wiem ze jesli chodzi o odmowe stażu, to na wstępie przy rekrutacji u pracodawcy mówic należy że nei chcecie , oni wpiszą w papiery że wybrali tą drugą laske, bez dojazdy 3 dniowych do owego stażu wszystko jasne i juz, konekwencją odmowy stazu jest wypisanie na jakis tam okres z pup, z ofertą pracy (a nie stażu) napewno bedzie to samo!

Gość weffffffsq
mozesz napisac oświadczenie jak bylo i ci je zaakceptuja

Gość sasassdsdfdfdfd
a byl ktos z aws obiety programem ipd- indywidulany plan dzialaania?

Gość Blond Kaśka
hm nie wiem, jak to jest dokładnie, ale myślę, że nie będziesz musiała iść, skoro pracowałaś tam za darmo i jeszcze problemy były, powiedz, że potrzebujesz pracy normalnej, żeby zarobić, a nie za darmo gdzieś tyrać.

dziękuję Wam bardzo za Wasze opinie. Jeśli chodzi o rodzaj pracy to jest to praca normalna, nie jest to staż. Ja wiem, że nikt mnie nie zmusi ale chodzi o to, że dla nich może to być zbyt błaha przyczyna odmowy oferty i będą grozili wyrejestrowaniem. Chociaż szczerze liczę, że urzędnicy okażą się normalnymi ludzmi i zrozumieją tą sytuację. Wtedy jak byłam na dnich próbnych to od razu mieli zastrzeżenia co do tego, ze nie mam prawa jazdy (dowozil mnie tata, który specjalnie zwalniał się z pracy) i nie mam doświadczenia zawodowego. a mimo to wzięli mnie i sama nie wiem po co. Chyba po to, zeby mieć darmowego pracownika

Gość lepiej powiedz ze robic
ci sie nie chce bardzo dobry pomysl o skroceniu bezrobocia kto nie przyjmie pracy to zostanie skreslony z listy na 9 mies i straci ubezpieczenie i dobrze bo wszyscy siedza w up z powodu lekarza a robic sie nie chce kurwa

czy jest tu ktoś kto był w podobnej sytuacji? lub zna kogoś kto był? To jest okropne, nie odmawiam tej oferty tylko dlatego, że mam takie widzimisię, ale dlatego, że zostałam tam źle potraktowana i wszystko odbyło się bez sensu jak dla mnie i w dodatku nielegalnie. Bo w kodeksie pracy nie ma czegoś takiego jak "dni próbne" i za każde godziny należy się wypłata wynagrodzenia. Nie chodzi nawet o tą wypłatę ale o to, że odnieśli się do mnie bez żadnego szacunku i nie wyobrażam sobie zebym tam teraz poszła i pracowała. W ogóle nie wyobrażam sobie, że mam iśc w to miejsce do tych ludzi;/

"lepiej powiedz że robić" chyba Ci się nie chce skoro nie masz nic ciekawego do powiedzenia oprócz tego jadu nienawiści, który Cię dławi. Jestem bardzo ciekawa czy pobiegłabyś na skrzydłach do pracodawcy, który najpierw Cię odrzucił i za nic nie zapłacił oraz robił problem z wydaniem skierowania. no ale może kiedys się przekonasz bo nigdy nie wiadomo co kogo spotka w życiu

może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość sama boje sie
ze bede w podobnej sytuacji!! niech ktos jeszcze doradzi coś na ten temat proszę :)

Gość gość
Up. Czy jeśli mam roczne dziecko nie uczęszczające do żłobka i dziecko 3 letnie, które trzeba odebrać z przedszkola maksymalnie o 17 to mogę odmówić przyjęcia oferty pracy która odbywa się w godzinach 10-18? Szukam pracy do goxz 16 i równocześnie szukam opiekunki do maleństwa na razie bezskutecznie. Pup dał mi skierowanie i chyba mnie wykreśli po mojej odmowie? Jak to jest?