Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angel_eyes

5miesięczne dziecko nie chce pić

Polecane posty

Moje dziecko wogole nie chce pić,mieliście tak ze swoimi niemowlakami?w którym miesiącu zaczęły potrzebować innych płynów niż mleko?

Moj tez nie chciał w takim wieku pić.Teraz ma 5 lat i jest okazem zdrowia. Nie panikuj.

Gość gtrhgththt
kretynko, tak małe dzieci nie potrzebują pić płynów bo "picia" mają wystarczająco dużo w mleku. Ja piernicze nie zna podstaw a dziecko sobie zrobiła

Ja pierdole,zapytałam z ciekawosci a już zostałam zwyzywana Gdzie ja napisałam że sie tym tak przejmuje!?

Gość 453543545
na chooy mu wciskasz jak nie chce? jakby chciał to by pił

Kolejna rozgarnieta napisała,otóż nie wciskam dla twojej wiadomości tylko proponuje od czasu do czasu,mała sie dużo poci.

Gość bgngff
poci się, bo pewnie przegrzewasz, rajstopy, polar i futro z niedźwiedzia

ja też podawałam bo przeczytałam , że inne dzieci piją chętnie. Mój raczej tylko ciumka sbie butelke dla zabawy więc nie pdaje.

Ja pierdole,zapytałam z ciekawosci a już zostałam zwyzywana Gdzie ja napisałam że sie tym tak przejmuje!?

Gość mikikiki9.,
Mój obecnie 4 letni synek nigdy nie pił za wiele. Panikowałam do 24 miesiąca tym bardziej podczas hospitalizacji kiedy lekarka zobaczyła że młody nie pije prawie w ogóle ( jadł za to dwa razy dziennie kaszki które były robione przecież na mleku + zupa która też jest płynem). W lecie non stop latałam to z sokiem, to z wodą , herbatą itd itd. Na dzień dzisiejszy dziennie wije ok 200 ml dziennie herbaty z sokiem ew wody niegazowanej i żyje.

Moje zaczely pic wode od czasu rozszerzania diety, ale raczej niewielkie ilosci - pare lykow w ciagu dnia. Wiecej zaczely pic dopiero po skonczeniu roku.

Gość fajnie, że miesz...
od razu się rzuciły żeby ubliżać :-O ziecko karmione piersią nie musi być dopajane (ale można podawać wodę) ziecko karmione mm trzeba dopajać (ten kto sądzi inaczej niech wypije trochę mm i poczeka na efekt "zamulonej" jamu ustnej) 1 syna odstawiłam od piersi po 7mc, pić nie chciał. Próbowałam do skutku, teraz ma 8mc i w ciągu dnia popija po posiłkach, a nawet po mm, nie bezpośrednio po tylko tak po około 15min.

Gość hmm mój pije wszystko
mój ma 4 miesiące (za kilka dni) i pije wszystko, co mu podam: mleko (a pił 3 rodzaje), wodę, herbatkę uspokajającą, herbatkę koperkową, herbatkę z melisą i miętą, soczek jabłkowy... Daję niewiele, a on by chciał więcej.. nie poci się, bo ubieram go lekko..

tutaj też ktoś nie trafił,mała się poci pomimo tego że jej nie przegrzewam i to jest problem,(poci jej się główka nóżki i rączki) a przy karmieniu mm wcale nie trzeba dopajać,pediatra mi wytłumaczył skąd się wziął taki mit