Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość planujędopiero

Właśnie podliczyłam koszty wyprawki, wyszło mi 4300 zł O_o

Polecane posty

Gość ja biorę ekstrakt
Jak kupujecie łóżka za 500 zł tzn, że was na to stać, więc nie pierdolcie, że wydajecie dużo na wyprawkę :o Ja na wózek 3w1 (świetny, bo sprawdzony na chrześniaku) wydałam 1000zł, za łóżeczko (nowe) 120. Po cholerę ci 4 komplety pościeli? 2 w zupełności wystarczą :o Wkurzają mnie takie matrony, co bidolą, że jakie to wszystko drogie i szalone, a nie zastanowią się nad tym, że łóżko za 5 stów to po prostu fanaberia, nie niezbędna rzecz :o:o:o 🖐️

No dziecko sie wierci w trakcie snu tak jak i dorosły (no może w większym stopniu) ale nadal nie rozumiem dlaczego śpiworek jest wygodniejszy od innych okryć. Nie pytam absolutnie złosliwie. Ja włożyłam dziecko do spiworka raz, jak miało chyba z 8 miesięcy i mały budził się co chwila bo nie mógł się przekręcić. Dlatego pytam.

Gość ja biorę ekstrakt
no, i nstępna - kocyki za 100zł, tyle samo za ręczniki - gdzie wy się kurwa zaopatrujecie? :D:D:D Żeby nie było - nie mój interes i nie moja sprawa, jak dla mnie możecie wyać na kocyk tyle co Ania Mucha, czyli 400zł. Ale nie pierdolcie w takim razie, że wszystko jest drogie i że dużo kasy wam na to idzie :o 🖐️

Gość dziecko czuje się pewniej
bo się nie odkrywa:) mojemu dobrze się spało, radził sobie z przekręcaniem, nawet w nim wstawał:) a na ubranka i kosmetyki 500zł?? choćbys sie usmarkała to sie nie zmieścisz!! chyba ze wszystkie ubranka dostaniesz. paczka pampersow kosztuje 20-50 zł...

Gość czy tylko ja nie widzę postów?
:(

Tak jak wszyscy piszą, kwota na wyprawkę to rzecz względna - kup to na co Cię stać. Ale z tej listy wycięłabym regał/szafę czy przewijak (mebel). Po co Ci to potrzebne? Koszt duży. Łóżeczko można kupić o wiele tańsze. Pościele i śpiworki to też niepotrzebne. Na początek wystarczy kocyk ewentualnie dokupić 1 śpiworek. Moja roczna córcia do dziś nie używa pościeli ( a ma 2 komplety), w śpiworku spała tylko zimą. Ręczniki mamy 2 i w zupełności wystarcza - w pepco po 20zł (takie z kapturkiem).

Gość planujędopiero
Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję ogarnąć jeszcze tą moją listę bo do końca nie wiem co jest zbędne a co potrzebne. Co do szafy i regału to chciałam już je kupić na przyszłość bo tak czy inaczej to wydatek, który i tak poniosę a dodatkowa szafa dla dziecka jest mi niezbędna bo ta co mam w domu to ledwo nasze ubrania pomieści. Regał jest do kompletu, nie trzeba go kupować ale za te parę lat już może nie być w sprzedaży a ja lubię mieć meble pasujące do siebie. Do komentarza, że nie stać mnie na wyprawkę to po co planuję dziecko to trochę się nie zgodzę bo to, że stać mnie na utrzymanie dodatkowo jeszcze jednej osoby to nie znaczy, że stać mnie na zakup całej wyprawki z jednej pensji. To chyba nie ja jedna chcę kupować na raty bo kogo na takie coś stać za jednym razem? W każdym razie dzięki za rady:)

Gość majajajajjaajja
Ale ja takie kocyki i takie ręczniki chciałam.Więc w czym problem?Ty sobie idź i kup w lumpeksie jak Cię nie stać!

powiem szczerze, ze ja dostałam 2 ręczniki z kapturem ale nie umialam ich używać:O na szkole rodzenia położna pokazywała nam jak zawinąć dziecko w zwykly ręcznik kąpielowy i tak zakodowalam to, ze tamten leżał w szafie. przewijak - mebel tez nie jest porzebny, wystarczy ten na łóżeczko.

Ok. Wg części dziecko bezpieczniej się czuje. Trafia do mnie ten argument, ale traktuję swoje dziecko jak siebie (a przynajmniej staram się) i ja nie wyobrażam sobie spania w śpiworze.

Gość hj,fj
wg mnie kołderka i poduszka 9czyli też posciel) są zbędne jeśli jest śpiwór; wystarczy jakis kocyk

Gość hj,fj
przewijak też nie potrzeby (ja w ogóle żadnego nie miałam); ręczniki z kapturkiem to tak na 2 miesiące starczą, potem są za małe i leżą w szafie

każdy pielegnuje i troszczy się o swoje dziecko jak uważa za stosowne:) ja ci spiwora używac nie każę, wskazuje tylko zalety jakie do mnie przemówiły:)

Gość ja biorę ekstrakt
Ale ja takie kocyki i takie ręczniki chciałam.Więc w czym problem?Ty sobie idź i kup w lumpeksie jak Cię nie stać! x czytaj ze zrozumieniem debilu :o piszę przecież, że jak dla mnie to możesz sobie kupić takie i za pół tysiaka, ale nie pierdol w takim razie, że są drogie i dużo wydajesz na wyprawkę :o:o Skoro kupujecie łóżeczko za 5 stów i kocyki za 100, tzn, że was na to stać. Bo nie jest to niezbędne, to jest fanaberia. Można takie rzeczy dostać o wiele, wiele taniej, nie jadąc po jakości wcale a wcale. Nie chrzańcie więc, że dużo wydajecie na wyprawkę i nie spodziewałyście się takich kosztów, bo robicie z siebie kretynki, proste :o 🖐️

Ależ właśnie to napisałam. Że wg częsci mam dziecku przyjemniej. Wg mnie nie i nie uzywałam. No raz zapakowałam.

Gość neszp
butelki za 100 zł a czym sie różni butelka z nuka za 10 zł od aventu za 50 smoczki to rozumiem ale butelki:)porażka przecież można kupić rzeczy używane nie mówie ze ciuszki dla takiego maluszka ale łóżeczko wózek nosidełako wyprać i masz prawie za darmo

Gość joool,ll
Nie ma co przekonywać do sensowności, czy jego braku np. zakupy przewijaka ;), bo to sprawa indywidualna...mi np. się bardzo przydał i przydaje, te 50 parę zł, to żaden wydatek za coś tak użytecznego, nakładany na łóżeczko, jest nie zawodny, nie niszczy się, ręczniki z kapturkiem też na początku u nas nie zastąpione.

Gość gośćninaa31
Poduszki podróżne dla dziecka kupuje w tym sklepie https://minkycm.pl/poduszki-podrozne ponieważ są bardzo dobrze wyprofilowane i dziecku nie chodzi główka na boki, sprawdzałam kilka poduszek, ale te były najlepsze. Wypełnienie to antyalergiczna, oddychająca i miękka kuleczka silikonowa. Materiał bawełna i minky, produkty są certyfikowane .

Gość gość
Chyba ceny się pozmienialy bo my już wydaliśmy prawie 8 tys na wyprawkę a jeszcze wszystkiego nie ma :-(

Gość gość
Teraz jeszcze więcej za wyprawkę , wózki itp.rzeczy są droższe , każdy kupuje to co mu się podoba i na co go stać , ja szukam promocji i wyprzedaży wtedy taniej wyjdzie ;)kupuje też już ubranka na 74 jak kupuje z neta albo jest coś w promocji i mi się podoba, przez rok będzie mniejsza wypłata na rodzicielskim i macierzyńskim to wolę kupić szybciej jak coś mi się spodoba ;)

Gość gość
Hahaha!!!! 4000 to nawet na porządny wózek nie wystarczy. W co ty chcesz to dziecko wyposażyć? W łachmany z lumpeksu i stare graty? Ja na wyprawkę wydałam ponad 30000.

Gość gość
To bylo x lat temu wiesniaro

Gość gość
Ja wydałam jakies ponad 3tys ale wózek nowy miałam łóżeczko dostałam z materacem. Wózek 1500 Komplet pościeli 100zl Tetry też że 100zl Kosmetyki dla dziecka wanienka itp 100zl Ubranka gdzieś z 400 Bujak 400 Nie robiliśmy remontu pokoju bo i po co Policz autorko jeszcze szczepienia lekarzy usg bioder i inne takie bo prawdziwe wydatki będą po urodzenia :)