Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danglistic

dziewczyny, włosy...

Polecane posty

Gość danglistic

Od lat prostuje włosy, naturnie mam bardzo pokręcone włosy i ich nie lubiłąm :o wole proste niestety... lepiej sie czuje. Ale tyle razy zniszczyłam włosy, a kupowałam najdroższe prostownice. odżywki, i jakichś efektów zaskakujących nie dawały, jedynie ich ścinanie :o ale to błędne koło... zmądrzałam, stwierdziłam że nie moge prostować włosów tak często i codziennie :o mam srasznie suche włosy, zniszczone, popalone... postanowiłam odłożyć prostownice do szuflady bo innej drogi nie ma by mieć zdrowe włosy :( i nie prostuje tydzień, związuje je w gumke by nie odstawały bo zamast loków mam strąki popalone w każdą strone :o myślicie że zregenerują mi sie włosy jak przestałam prostować? :( prosze o porade.

Gość drusilla
dobrze że odstawiłaś prostownice. jeżeli używasz to też suszarke. poczytaj o olejowaniu wlosów i zacznij o nie dbać. kupuj odżywki z jak najmniejszą liczbą silikonow, postaw na naturalne kosmetyki.

Gość ja damą, a ty rycerzem
Możesz też zrobić zabieg keratynowy u fryzjerki, ale nie prostowanie keratyną. Moja bratowa robiła coś takiego(tez namiętnie korzystała z prostownicy) i jej włosy trochę się poprawiły. Zapłaciła za to około 100 zł, ma średniej długości włosy.

Gość ankja66
wiecie jaka jest super odżywka do włosów? panthenol pianka 10%! ja używam od jakiegoś czasu i stan moich włosów jest dużo lepszy

Gość gość
czy ta twója pianka zawiera parafinę ? zazwyczaj pianki z pantenolem ją zawierają, moje włosy jej nie lubią

Gość gość
Wsadź sobie ten panthenol spamerko! Kto normalny będzie pchał na włosy tę parafinę?? :o

Gość GosiaBe
tak jak ktoś wyżej napisał olejowanie! i żadnych parabenów i sls! odstaw szampon postaw na droższy ale naturalny ja mam taki z siemiem lnianym i karite do tego maska też z tymi produktami z tej samej serii i olej kokosowy przed myciem 20 min a po na suche końce argan i prostowanie mi nie straszne polecam Ci Mydlarnie u Franciszka bo tam się zaopatruję Panie chętnie pomogą :)

Gość jagoda787
odstawienie prostownicy to bardzo ważny, pierwszy krok! mam nadzieję, że wytrwasz w postanowieniu, bo wiem z doświadczenia że prostownica kusi ;) ja polecam stosować jakąś bogatą odżywkę bądź maseczkę, mi bardzo pomaga biokap odżywka silnie nawilżająca, może i u Ciebie się sprawdzi :)

Gość ankja66
sprawdziłam teraz skład i nie widze tam nigdzie parafiny, więc moja odpowiedź brzmi: nie ma tam parafiny. czemu od razu od spamu mnie wyzywacie? to już nie można wyrazić swojej opinii? ja stosuję tę piankę, tak samo jak moja mama i siostra i wszystkie jesteśmy z tego zadowolone - tyle mogę powiedzieć

Gość haniaa77
przede wszystkim odstawić, albo chociaż ograniczyć prostownicę. po drugie ten panthenol chyba ma jednak coś w sobie. ostatnio zauważyłam że koleżanka z pracy ma świetne włosy. zapytałam czy coś z nimi robiła, jakiś zabieg czy co, a ona poleciła mi właśnie ten panthenol 10% w piance jako odżywkę na włosy. muszę spróbować, bo widać serio działa

Gość gość
PRZESTAŃCIE SPAMOWAĆ i nauczcie się czytać składy! Petrolatum to jest olej mineralny, parafina, oblepiająca i obciążająca włosy. Jak ktoś chce stosować panthenol to kupuje czysty na Mazidłach, Ecospa, Zrób sobie krem etc.., w dodatku płacąc za to grosze w porównaniu do tego szajsu, co reklamujecie.

Gość ankja66
jeju, czy możesz przestać mnie wyzywać od spamerów? wyrażam swoją OPINIĘ, mam do tego PRAWO. ja stosuję ten panthenol i JESTEM ZADOWOLONA. dżizas, jak Ty nie chcesz to nie używaj, ale nie musisz mnie wyzywać od spamerów... -,-

Gość mooonikaaa
dobrze ze odstawilas prostownice, to juz polowa sukcesu. ja tez prostowalam jak najeta, az mi kolezanka z akademika odebrala prostownice i gdzies schowala (dziekuje jej za to do dzisiaj) na pewno moge Ci doradzic suszenie wlosow na niskiej mocy a na koniec chlodnym powietrzem. a jak myjesz wlosy, to nie splukuj ich nigdy goraca woda - goraca/ciepla woda otwiera luski i robia sie lamliwe. tylko chlodna woda do splukiwania szamponu! i tez wazne, myj wlosy zawsze rano, bo po myciu sa delikatne. jesli zaraz po wysuszeniu polozysz sie spac, to beda sie latwiej lamac tak jak pisaly dziewczyny wyzej, nie uzywaj zadnej chemii z parafina! to tylko obkleja wlosy i robia sie jeszcze wieksze straki. postaw na naturalne, sprobuj na przyklad olejku arganowego?

Gość ankja66
po raz kolejny powtarzam że to nie ma parafiny... olejku arganowego używałam, ale muszę przyznać że czasem mi tłuścił włosy... za to fajnie pachniały :D a co do suszenia/prostowania to dobrym pomysłem na odstawienie prostownicy jest suszenie ich na mniejszej mocy w ten sposób żeby je przy tym suszeniu prostować. znaczy suszyć tak jakby na szczotce. tylko że przy mocno kręconych włosach to niekoniecznie sie uda...

Gość mooonikaaa
ojej... tłuścił Ci włosy? prawdziwy olejek szybko się wchłania i nie przetłuszcza włosów. co najważniejsze, po wchłonięciu we włosy nie ma zapachu. obawiam się, że mogłaś mieć jakąś podróbę, a szkoda :/

Gość Kośkaa
Jeśli chcesz używać prostownicy to nie używaj zbyt wysokiej temperatury, mi obniżenie temperatury dużo dała dla moich włosów, dodatkowo ochrona kosmetykami, dla moich włosów najlepsza okazała się termo-pianka do prostowania Grazette.

Gość moja metoda
Oo, widze ze nie jestem sama.. ja też używam olejku arganowego takiego orginalnego z maroka. Po nim wreszcie nie miałam szopy na głowie, loki zorbily sie takie sprezyste i blyszczace. Mam olejek ArganTree i poki co jestem mega zadowolona :)

Gość Zuzka_33
mnie olejek tłuścił włosy u nasady, tylko jak nakładałam na końce to było ok, ale jakoś nie uważam tego za wielkie odkrycie. za to spróbowałam tego panthenolu, już 2 razy użyłam go na włosy i powiem Wam że całkiem ciekawa opcja. też użyłam tego z tym wysokim, 10% stężeniem. żadnej parafiny w składzie nie ma, sprawdziłam przed użyciem ;)

Gość gość
o jaki Panthenolu piszecie bo jedyny jaki znam to ten na poparzenia

Polecam suplement Merca dla wlosów, paznokci i skory, naprawde działa

Gość gość
????

Gość gość
O normalnym czystym panthenolu, o takim: www.ecospa.pl/produkt/prowitamina-b5-d-pantenol-75 www.mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=7&product_id=47&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=100233

Gość mo naturalnie
Jedz produkty bogate w zelazo, roslinne bialko, cynk oraz witamine A :) Polecam równiez ta rewelacyjna maske na wlosy - kosztowala mnie niecale £10. PS. tez czesto prostuje wlosy :) mo-naturalnie.blogspot.co.uk/2012/12/olej-rycynowy-gliceryna-i-ocet-jabkowy.html

Gość Zuzka_33
nie umiem wkleić linku bo uznają to za spam. ja używam pianki 150ml PANTHENOL 10% firmy verco trade

Gość Karollllka
ja dziś byłam w aptece kupić ten cały panthenol. niestety nie było tego 10%, był tylko 5%, ale stwierdziłam że takiego nie kupuję i poszukam tego 10%. ale przy okazji zapytałam panią w aptece o tą parafinę. powiedziała że nie ma tam żadnej parafiny i spokojnie można na włosy stosować. także ja jeszcze nie używam bo dziś nie dostałam ale jestem na tropie :D

Gość gość
Och ach ojej! taka tragedia, spamereczko! niech ten, co ci za reklamowanie tej "pianki" płaci sprezentuje choć z jedno opakowanie, przynajmniej będziesz wiedziała o czym piszesz! :o

Gość Karollllka
nikt mi nie płaci za pisanie o tym, a piankę kupuję w aptece, nie wiem o co Ci chodzi...

Gość tinnyjustiny
Co prawda założyłam oddzielny wątek ale zapytam jeszcze tu. Czy olej kokosowy do smażenia nadaje się do włosów?

Gość Karollllka
ja słyszałam tylko o arganowym do włosów. jeszcze rycynowy, ale to raczej na rzęsy a nie na włosy, chociaż widziałam chyba z dwie opinie, że do włosów się tego używa. ale o kokosowym takim spożywczym pierwszy raz słyszę