Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjjjjjaaaaaaaaammmmm

2 miesięczne dziecko strasznie przy przewijaniu wymachuje nóżkami

Polecane posty

poradźcie co robić, mój synek ma 2 miesiące. W nocy budzi się na mleko, więc przed podaniem przewijam go w czystą pieluszkę. Ale on tak mocno wywija nóżkami, że nie da się go uspokoić! Jakby był przestraszony i to bardzo, chociaż ma otwarte oczka. W dzień jak go przewijam, to rozgląda się, spokojnie leży na przewijaku. A w nocy nie mogę go utrzymać :( dzieje się tak nawet jak jest bardzo śpiący.

może mu zimno. Śpi a tu go nagle ktoś rozbiera i potrząsa jest wystraszony. Ja swojego nie przebieram bo jak go ruszałam w nocy to płakał i nie chciał potem usnąć. Jak sie wybudza to na śpiku go karmię i odkładam dalej spać

właśnie tak myślałam, żeby na noc ubierać go w samo body a nie pajacyk, ale boję się, że będzie mu zimno bo śpi pod swoim kocykiem.

młodamama25, a nie obsikuje ci się, bo ja mojego przebieram, bo pampers obsikany i ciężki zwisa mu między nogami ;) a może spróbuję i zostawię go dziś w nocy bez przewijania. No przewijak jest dość chłodny w nocy, a dzidziuś cieplutki.

Gość hej hej kup se klej
mój 2miesięczniak też tak szaleje na przewijaku, nie ważne czy dzień czy noc :) dla niego to najlepsza zabawa, a ja się nakombinuję żeby mu pieluchę zamontować :O to samo jest na leżaczku, czy kocyku :) mi troszkę pomogło narysowanie na kartkach np. kółek czarnych, czerwonych lub jakiś szlaczków i przyklejenie ich przy przewijaku. Mały wpatruje się w nie z zainteresowaniem i jest trochę spokojniejszy przy przewijaniu :)

Gość hej hej kup se klej
tylko mój nie wygląda jakby się bał

Gość to zmień to
Na przewijak połóż kocyk, żeby nie kłaść bezpośrednio na nim dziecka, poza tym zakładaj mu śpiochy rozpinane w kroku, żeby jak najmniej tarmosić przy przewijaniu.