Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama trojaczkow :)

Poratujcie :)

Polecane posty

Bede miala trojaczki dwoch chlopcow i dzewczynke co do dziewczynki lekarz na 100% nie jest,ale tak na 95 :P No i mam problem z wyborem imion.Maz dal mi wolna reke,powiedzial ze kazde imie jakie wybiore bedzie mu sie podobalo i ze on na tym sie nie zna.No a ja mam dylemat jak nie wiem.Nie mieszkam w Pl nie mam z kim o tym pogadac.Chce zeby to byly proste imiona ale tez nie takie oklepane jak np.Kuba czy Julka.No i zeby tu gdzie mieszkam brzmialy normalnie by potem w skzole dzieci nie mialy problemow z wymawianiem ich imion.Myslalam o Tomaszu,Davidzie i Kamilii.Ale moze cos mi ciekawszego podpowiecie? Wiem wiem,ze podobnych tematow jest tu masa ale ja naprawde jestem tu sama i nie mam z kim tego konsultowac :( Mezowi podobaja sie wszystkie imiona jakie wymieniam

Gość Jako PKN
Patryk, Tomasz i Natalia. Te imiona są europejskie.

Patryka i Natalie ma brat mojego meza,wiec odpada,a tez fajne imiona.

Gość bimut
a gdzie mieszkasz?

Mieszkam w Anglii,dzieki za gratulacje :)

Ale chodzi o wymowe imion, czy pisownia tez ma byc taka sama w obu jezykach? Chcesz nadac dzieciom polskie wersje imion, czy zagraniczne? No i gdzie mieszkasz? Adam, Damian, Hanna

Wojtek fajne Maciek juz nie bardzo ,a Marysie ma moja kolezanka i nie chce powielac. No ciezki wybor,a najgorsze jest to ze moj maz taki troche olewajacy jest pod wzgledem tego wyboru,wkurza mnie to.

Gość bimut
ja tez mieszkam w angli :)

Ja tez Ci szczerze gratuluje chociaz nie zazdroszcze haha. Mam male dzieci rok po roku i bywaja dni, ze nie mam czasu nawet sie wysikac.

Tzn.chce by te imiona brzmialy chociaz podobnie w obu jezykach,nie chce typowo angielskich.

Polskie znaki odpadaja. Ziemia obiecana no ja to przerazona jestem jak to bedzie,tym bardziej ze moj maz jest zawodowym kierowca i bywa tak ze go tydzien czasu w domu nie ma. Na poczatek przyjedzie moja mama by nam pomoc,potem tesciowa.A potem juz sama bede musiala sobie radzic i to doslownie sama,wszystkie znajome ktore tu mam pracuja,wiec za bardzo na jakas pomoc liczyc nie bede mogla.No ale jakos to bedzie,nie ma wyjscia :)

ambaje83 jejku wspolczuje Ci tylu strat :( Sciskam

ale super! dbaj o siebie mega! a sory za pytanie, ale jestem ciekawa...macie w genach mnogie ciąże czy to przypadek czy po antykoncepcji? a imiona...takie wielonarodowe...hmmm Kamila (fajne), Hanna, Anna, Helena, Magda, Lilianna Dawid, Daniel, Henryk, Julian, Kamil, Marek, Damian, Krzysio, Łukasz, Marcin, Jerzy,

bimut a gdzie dokladnie mieszkasz? :)

Gość terroristboy
Olaf, Sabrina, Andrzej Dominik, Krzysztof, Basia Lucyna, Ariel, Bartek Zuzanna, Artur, Sławek

Gość Teedf
Sylwia,Monika,Dawid,Aleksander,Anna,Gabriela.te imiona brzmia bardzo podobnie w obu jezykach

kokoszka123 No wlasnie nie,ani u mnie ani u meza w rodzinie nigdy nawet blizniakow nie bylo,a tu pach skad u nas to nie wiem,jesli chodzi o antykoncepcje to jesli po samych prezerwatywach mozna zajsc w ciaze mnoga to tak hehehe ;) Wszyscy sa bardzo zaskoczeni,a jak lekarz na scanie powiedzial,ze sa 3 serduszka to maz 4 razy go pytal czy sie nie myli i zeby mu to pokazal

Gość jfjooool
Adam, David, Patryk, Lukasz, Leon Alicja, Anita, Anna, z tymi imionami ang. Sobie poradza, jak wymysle wiecej napisze

Gość Ja propnuje imiona :
Martin Dennis oraz Joanna

To jeden z synkow bedzie na pewno David,no a reszta? :) Czytam wszystko co piszecie i patrze ktorych propozycji jest najwiecej i porownuje by pasowaly :) dzieki WAm dziewczyny.No a jeszcze jak sie okaze ze 3 malenstwo to tez chlopczyk? Mam nastepny scan za 2 tyg.moze bedzie lepiej widac.

Adam tez mi po glowie chodzi--- Adam i David Fajnie brzmi mozna ladnie zdrabniac no i potem juz dla doroslych facetow tez fajne hmmm....

Gość bimut
COVENTRY a ty gdzie ?

kokoszka123 no zebys wiedziala :) Tak na dobra sprawe jeszcze to chyba do nas nie dotarlo,chociaz to juz 22 tydzien termin mam na 13 wrzesnia,ale z tego co mowia lekarze bede miala cc w 38tc.

A ja Norwich

Gość bimut
mama trojaczkow odpisz!